Café

48377 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267588

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
hellge: Det är väl just helhetssynen som jag aldrig sett hos vare sig Wetterstrand eller det renodlade politikerdjuret Eriksson. Läser man deras valmanifest inför 2010 så innebär det en fortsättning på den subventionspolitik för de energikällor som har de högst bräkande och mest mediala företrädarna. Vi kommer att få se fler Carstedts och Aktietorget-noterade "Cleantech"-företag som blåser småsparare och inhöstar subventioner så länge som det bara går.

Vad det gäller kärnkraftsfrågan så verkar de ju till och med snart gå i otakt med sina egna väljare, i den senaste mätningen så vill 45% av MPs väljare bygga ny ersättningskärnkraft för de gamla reaktorerna i Sverige. Politikerdjuret Eriksson svettas över det här, då han som pragmatiker troligen inte skulle ha något emot att fortsätta driva igenom beslut som vidgar MPs potentiella väljarbas, samtidigt som han vet att han skulle få ett inbördeskrig i partiet.

Ha dessutom i åtanke att Miljöpartiet numera är en anhängare av Lissabonfördraget och i regeringsställning därmed kommer att få anpassa sina uttalanden i linje med EU:s gemensamma utrikespolitik. Riksdagsvalet är numera allt mer en fråga om vad som händer inom den administrativa ytan "Sverige", några Palme-lika statements blir allt mer avlägsna. Att sitta och hoppas på att svenska ministrar skulle ta djärva utrikespolitiska ställningstaganden står dig fritt att göra, men jag hoppas att du inte blir besviken om så inte blir fallet.

Och jag tror väl till och att de finns vissa inom s-leden som inte tycker att alla Palmes idéer var bra bara för att han vågade.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
Björn W:

Ja, bilden ser väl kanske inte så bra ut. Kommunismen funkade inte ens i teorin. Den övergick alltid i förtryck, även om det möjligen var rättvisa den ville åt.

Å ena sidan, å andra sidan

Jag vet inte hur mycket Castrokramare han var, på bilden ser han onekligen glad ut. Men och andra sidan finns det också ett otroligt starkt tal, som ofta används när man studerar retorik, där han kritiserar amerikanska terrorbobningar 1972. Medan det blå laget fällde ned blicken och inte sa ett pip.

Redigerad kommentar

Kommentera