Café

48329 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1280873

Sv: Viktigaste Valfrågan
Salle:

Det som förvånar mig är att 330 000 svenskar röstar på dom. Varför? Jag tror det är som många sagt på TV att det beror på att de etablerade partierna inte vågar ta debatten med dom om ex invandrarfrågorna. Ohly har ex inte tagit en enda debatt med Åkesson under valkampanjen och karln ville inte sitta i samma rum som honom, oerhört barnsligt om du frågar mig. Tydligen finns det invandrare som röstat på Sd, varför det kan man undra? Jag personligen har inte röstat på dom så nu vet ni det men jag tycker det är förbannat kul och diskutera detta för det är inte mycket annat som diskuteras i stugorna nu runt om i landet.. :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan

mattias - 74:

Nej, jag betraktar inte SD som rasister. Rasister eller folk med dålig insikt om sina egna fördomar, går det nog ganska lätt att hitta i alla partier...bara dom tror att mikrofonen är avstängd :-)

Deras uppgång sedan förra valet, beror ju knappast på att "svenskarna" blivit så mycket mer rasistiska under den senaste fyraårsperioden. Desto fler är väl missnöjda av en eller annan anledning. Vi har ju haft en ganska så djup lågkonjuktur och då är det som alltid att svagare grupper ställs mot varandra, när det gemensamma skall fördelas. Här tror jag att du hittar den mer genomsnittlige SD-väljaren. SD är alltså ett klassiskt missnöjesparti eller åtminstone en stor del av deras väljarkår.

De "etablerade" partierna börjar sedan direkt att rövknulla demokratin utan någon större eftertanke. Dom verkar helt glömt bort att demokratin kanske skall försvaras även när den är obekväm. Man undrar väl lite hur förstagångsväljare tänker och dom var ju ganska många den här gången? Slussas dom in i demokratins principer 2010 så ser väl inte framtiden allt för ljus ut. Att försöka påverka genom allmänna val och därigenom göra sin röst hörd, kan ju te sig smått bekymmersamt.

Tror att även detta spelar SD i händerna. Det parlamentariska läget för att överhuvudtaget regera och bemöta sina väljare blir ju oerhört svårt. Det går ju varken att föra en höger eller vänsterpolitik som det ser ut idag. Blir det fyra år av tämligen uddlösa kompromisser så tror jag att både vänster som högerblocket står som stora förlorare i nästa val.

Gör man inte det så lär det bli nyval inom det/de närmsta året och med tanke på hur det här har utvecklat sig så tror jag att SD blir minst dubbelt så stora vid ett ev. nyval. Vilket i sin tur leder till ännu större parlamentarisk osäkerhet, iaf om man fortsätter på den inslagna banan.

Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
mattias - 74: Det är ju de som styr landet som har ansvar över att inte främlingsfientlighet får fäste hos folket.
Kommentera