Café

48284 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1286609

Sv: Viktigaste Valfrågan
Wayne Gresky:

Satt och tittade på Uppdrag granskning igår om Burka / Niqab förbud som programmet handlade om. Det är ju verkligen en het potatis inom den svenska politiken. Att människor väljer att leva på det här sättet är för mig obegripligt. Frankrike och Belgien har förbud för heltäckande slöja i Europa på allmän plats medans Holland Danmark m.fl länder diskuterar ett förbud. , varför kan inte Sverige också ha det. Det är synnerligen olämpligt för en kvinna som bär detta klädesplagg att jobba öht anser jag då ögonkontakt och kommunikation är a och o när man möter nån på jobbet eller på stan m.m Hemma kan dom absolut få bära den men varför på allmän plats, nån som förstår hur människorna tänker? på frågan igår om att " tänker du jobba med det där plagget på dig " så blev det tyst sedan svarade hon " Nej, ehh jag vill inte svarar på den frågan " Arabiska Länder som Jordanien, Egypten, Marocko har förbjudit helt eller delvis niqab. Vill ni se programmet kan jag rekommendera det på svt play. Det är första gången man diskuterat ämnet så pass grundligt.

ANG SD så är det väl så här att oavsett vad vi här inne tycker så skall dom behandlas på samma sätt eftersom dom är folkvalda av 330 000 svenskar och har tagit 20 mandat i Sveriges riksdag. Man får som sagt tycka och tänka som man vill om dom men tydligen är en del svenskar trötta på att man inte tagit debatten om integration på allvar. Snubblade över denna artikel av en slump och det är väl ungefär så här dom flesta av SD:s väljare ser på SD tror jag. Vad tror ni. Artikeln är i samband med valet för 4 år sedan så rösterna har födubblats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
mattias - 74: När det gäller Burka / Niqab så struntar jag egentligen i hur det påverkar mig eller ser ut i samhället. För mig handlar det om att motverka det kvinnoförtryck som det är ett uttryck för. Att hjärntvätta dem till den grad att de tror att detta är något som är bra för dem.
Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
mattias - 74:

Jag tror att många som röstade på SD inte vet vad de står för. De tror att de röstat på ett parti som vill minska invandringen, men har de någon aning om att de också vill jobba mot aborter, ta bort all modersmålsundervisning i skolan, direkt utvisa papperslösa som söker vård (i stället för att hjälpa dem), sänka straffåldern till 12, avskaffa genuspedagogik, att Svenska kyrkan ska bli starkare i skolan igen och att deras syn på jämställdhetsarbete är att satsa en miljard på att sätta upp kameror på offentliga platser så att kvinnor slipper vara rädda för överfallsvåldtäkter...?

En annan intressant sak med SD är att de tycker att man ska konkurrera om jobb på lika villkor. Det är ju fint. De menar att invandrare snor jobb av svenskar och att det blir orättvist. Jag skulle verkligen vilja se rapporten som visar att Muhammed har lättare att få jobb i Sverige än Anders.
Kommentera