Café

48211 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1286614

Sv: Viktigaste Valfrågan
mattias - 74:

Jag tror att många som röstade på SD inte vet vad de står för. De tror att de röstat på ett parti som vill minska invandringen, men har de någon aning om att de också vill jobba mot aborter, ta bort all modersmålsundervisning i skolan, direkt utvisa papperslösa som söker vård (i stället för att hjälpa dem), sänka straffåldern till 12, avskaffa genuspedagogik, att Svenska kyrkan ska bli starkare i skolan igen och att deras syn på jämställdhetsarbete är att satsa en miljard på att sätta upp kameror på offentliga platser så att kvinnor slipper vara rädda för överfallsvåldtäkter...?

En annan intressant sak med SD är att de tycker att man ska konkurrera om jobb på lika villkor. Det är ju fint. De menar att invandrare snor jobb av svenskar och att det blir orättvist. Jag skulle verkligen vilja se rapporten som visar att Muhammed har lättare att få jobb i Sverige än Anders.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan

knaskamilla: Jag tror att många som röstar på SD och även potentiella väljare är less på att så mycket osanningar om deras politik florerar. Du bidrar själv med sådana osanningar i ditt inlägg t.ex. om hemspråksundervisningen. Det finns mycket åsikter om SD utan att veta vad de egentligen står för, precis som du är inne på men samtidigt har du själv fel.

Skulle man läsa igenom deras partiprogram så tror nog de flesta skulle inse att deras politik är rätt fattig och inte värdig ett Sverige 2010.

Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
knaskamilla: Jag hade faktiskt en klasskamrat som bytte förnamn för att förbättra sina chanser att få jobb. Det fungerade...
Denna vardagsrasism från arbetsgivare är inget nytt och är egentligen ett större problem för integrationen än några brunnäsor i sydliga landskap.

Det svåra med texter på internet är att veta vem som står bakom dem och hur vinklade de är. Med en rejäl skopa salt kan man iaf läsa:
www.reaktion.nu/personran.html
stoppavaldtakterna.nu/statistik%20Sverige%205.html
Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
knaskamilla: Muhammed har nog fan så mycket svårare att hitta ett jobb i Sverige än Anders. Vad som däremot stör mig är när t.e.x polisen letar aktivt efter utlänningar att rekrytera. När det gäller såna arbeten (och alla andra arbeten för den delen) så ska den som är bäst lämpad för jobbet få det. Om man sen heter Muhammed, Anders eller Märta ska inte ha nån betydelse.

SD har ju helt klart fått alla missnöjesröster, precis som Ny Demokrati fick på 90 talet. Jag tror också att om det skulle vara nyval i morgon så skulle SD inte få många röster. Nu har alla (nåja) som röstade på dom fått upp ögonen för vad dom egentligen står för och flertalet ångrar sig säkert rätt rejält.
Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
knaskamilla:

En rättelse , SD vill inte förbjuda modersmålsundervisningen dom vill att den skall vara frivillig och att föräldrarna själva betalar den. som det är nu så den väl skattesubventionerad och det är väl det som dom ifrågasätter. Dom menar att dom pengarna skulle kunna användas till andra viktigare välfärdsområden och där håller iaf jag med dom. Är jag rasist nu? :)

Redigerad kommentar

Kommentera