Café

48508 inlägg · 1043 ämnen

Inlägg #1295405

Sv: Viktigaste Valfrågan
Björn W:

Du tycker inte att du är lite orättvis. Du kallar mig saker som sprattelgubbe, lattesörplande världssamvete, feg, dessutom anser du att jag kallat dig lögnare.

Inte tror jag att du ljuger. Däremot är jag tämligen säker att motiven för krigen bygger på lögner.

Min argumentation har vad jag vet endast gått ut på att Irak- och Afghanistankriget är etiskt galna eftersom de bygger på lögner om varför "vi" är där.

Dessutom har jag argumenterat mot det som jag kallar militarism, fast nu upptäcker jag att jag har stavat fel hela tiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Nej, jag tycker inte att jag är ett dugg orättvis i de omdömena. Jag tycker att du sprattlar retoriskt när du i ena sekunden försöker koppla ihop den svenska insatsen med raljanta fraser om att "sola sig i blänkande amerikanska vapen" när du sedan återupprepat väljer att inte ta någon ställning till Sveriges insats och huruvida den ska avslutas omedelbart.

Hade du gjort den logiska slutsatsen att Sverige borde avsluta sin insats omedelbart, vilket ju också var de rödgrönas kollektiva inställing innan valet, så hade jag inte kallat dig för feg.

Nu ser jag mest en hellge som vill sitta vid sidan av och tycka lite på måfå med en Latte i sin hand. Därmed inte sagt att du inte kan ha rätt, men jag gillar inte "guilt by association"-stilen som du använt i den här tråden, oavsett om den är riktad mot mig, Obama, George W eller Anders Rönnmark. Vi har säkert olika motiv alla fyra och ingen av oss har någon patentlösning på situationen i Afghanistan. Låt därför bli att paketera motstånd mot dina åsikter i ett behändigt paket.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Frågan huruvida vi skulle åka till Afghanistan känns lite passé. Låt oss istället diskutera för och nackdelar med att lämna landet nu. Det är ju faktiskt det frågan handlar om.
Kommentera