Café

48391 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1299315

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: När har jag varit motståndare till kvinnans frihet? Var det för att jag trampade på dina Wetterström-tår när jag säger att jag inte gillar Miljöpartiets subventionspolitik av i förväg utvalda energiformer? Annie Johansson i Centern - där har du en bra kvinnlig politiker för resten, jag skulle ju ge exempel på bra kvinnliga politiker i Sverige vill jag minnas.

Vad det gäller skiljelinjen mellan konservativt och liberalt så ser jag den inte som särskilt intressant, men jag har heller inga värderingar som går att trycka in i ett klassiskt konservativt parti som Tories eller GOP i USA. Jag vill avskaffa kungahuset, är inte med i Svenska Kyrkan och anser att försvaret ska vara en del av en gemensam EU-armé, så där faller allt i den klassiska konservativa treenigheten. Jag är federalist och ser gärna att så mycket som möjligt av 150-300 år gamla ideologier, oftast avsedda att utföras i en given nationalstat, sopas under mattan. Att få fler människor att känna sig delaktiga i politiska beslut som rör deras vardag - det är den enskilda fråga jag brinner mest för.

Testuggande om vad som kännetecknar äkta liberalism och äkta konservatism är intressant för...just det: historieboken.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
Björn W:

Nog tycker jag det är viktigt. Konservatism och liberalism, höger och vänster, att bry sig och inte bry sig. Politik är viktigt. Att inte bry sig är också att ta ställning

Tittar man på den här konflikten som vi har diskuterat är det åter igen konservativa på bägge sidorna som stått för aggressionerna

Kvinnlig frigörelse. Det jag syftade på var när halva styrkan här inne slog bakut när jag försvarade feminism. Nog minns jag att du också gick i taken. Jag tror det var scim som var mest högljudd då, men "Björta" stod också i klacken, eller har jag fel?

Konservatismen har alltid varit en motståndare till progressivitet och utveckling.

Nu måste jag verkligen, verkligen packa
Kommentera