Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1316937

Sv: Viktigaste Valfrågan
Det fanns redan en tråd, men den var det för mycket strunt i. Därför tar vi den gamla beprövade.

Våra politiker verkar göra vad fan som helst för att duga. Jag blir illamående, jag som ogillar amerikansk utrikespolitik. Jag anser att den är helt felaktig och galen. Den syftar inte till en bättre värld, utan den syftar enbart till att stärka amerikanska egenintressen, pure egoism, sk gruppegoism. Nu är det visst värre än man någonsin anat, som en leukemi som spridit sig i hela blodomloppet, till världens alla hörn – en utrikesminister som beordrat att spionera på FN och skyller på budbäraren osv, osv

Det verkar som varenda toppolitiker, från sossar till moderater, har sålt ut hela jävla landet till USA. Det påminner om landsförräderi, Ahlin, Bodström, Ask, Bildt och Tolgfors hade säkert suttit bakom lås och bom om de gjort samma sak i Ryssland eller i USA. De säljer ut VÅR frihet mot amerikanskt gillande.

Från att ha varit aningen avvaktande och tveksam tycker jag att Wikileaks är det bästa som hänt sen, ja jag vet inte när. Min favoritklubb MODO var tidigare sluten som underrättelsetjänst när ett antal medlemmar krävde öppenhet – transparens. Det är samma ska med den här hydran, fast dess tentakler verkar ha nått världens alla vrår. Öppenhet var en lösning på MODO:s problem och öppenhet är en lösning på världens.

Det är väl bara att hoppas att det är sant som Wikileaks säger, om de griper Assange kommer de verkligen tunga dokumenten kablas ut. Förmodligen är det också så. Just nu är det ca 100.000 personer som har en kopia på den 1,5 gb tunga filen och väntar på att Wikileaks ska visa var krypteringsnyckeln finns. Det är förmodligen anledningen till att han lever, en livförsäkring, helt enkelt.

Själv är jag också lite sugen på en kopia, som en försäkring om sanning när lögnerna åter intensifieras. Men jag är allt för illa tekniskt bevandrad för att hitta. Är det någon som vet hur man gör?

Det är tämligen uppenbart att ”honungsfällan” som gillrades för Assange var ett sätt att stigmatisera honom. Man behöver knappast tveka på att USA skulle kunna spåra upp och fimpa honom när man vill. Problemet är bara att han sitter på nyckeln som enligt honom själv ska ändra den globala historien.

Sen att det hela amerikanska etablissemanget konstant skjuter på budbäraren stöder bara tesen för att det finns mer i pipeline.

Eftersom jag anser att den amerikanska utrikespolitiken är djupt oetisk och helt åt helvete tycker jag naturligtvis att det här är roligt och skitbra det som händer. En pytteliten organisation med några personer som har som ambition att förändra hela den globala historien.

Men visst förstår även jag att det finns problem med att kabla ut en massa ocensurerad information. Mörkermän och andra kan missbruka informationen till sina obehagliga syften.

Kanske är det så när vi ska sammanfatta vår tid att Assange och hans idéer om öppenhet kommer stå sida vid sida med Locke, Mill, Smith, Montesquieu och Chydenius, personer som författade principerna om öppenhet, frihet och maktdelning, personer som många av dagens världsledare verkar ha glömt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
Åh huvva vad de ljuger och fört både det svenska folket bakom ljuset, men framförallt, det kanske allvarligaste. Ministrar, sossar som moderater har medvetet låtit ett hemligt och dolt samarbete pågå bakom ryggen på vår nations parlamentariker i landets lagstiftande församling – Sveriges riksdag.

Det här är ett hot mot vår demokrati. Det är dags att damma av konstitutionsutskottet.

Kolla gärna på SVT:s Dokument inifrån

svtplay.se/v/2256485/dokument_inifran/de_hemliga_telegrammen
Kommentera