Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1325405

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Människan har genom alla tider stridit mot sig själv, andra djur och naturen i allmänhet. Vi är en hemsk destruktiv art som liksom andra arter enligt evolutionens principer gör det vi tror är bäst för våra egna gener. Vissa verkar ha mer eller mindre defekta gener, men principen är den samma.

Det går inte att peka på några och påstå att de är roten till allt ont i världen. Det är att göra det alldeles för enkelt för sig. Destruktiva krafter finns överallt i världen. Det går heller inte att peka finger och säga att det är ert fel för ni gjorde så här för 10 år sedan. Man kan lära av historien, men sedan är man fast i nutiden och framtiden. Hur fixar man situationen man befinner sig i? Att skippa all bevakning av extremister och hoppas att de därmed inser att det här med terror är helt fel känns aningen naivt.

Handel är ju bra, men vem ska man handla med? Ska man handla med krigsherrar som bara berikar sig själva och utnyttjar befolkningen som slavar? Det borde ju verkligen finnas hopp för Afghanistan i så fall med tanke på den blomstrande opiumhandeln.

Ju mer man vet desto svårare känns det att se en enkel lösning på världens problem. Då ska vi komma ihåg att det som här ovan avhandlas är skitsaker jämfört med den kris som kommer att inträffa när världens resurser inte räcker till längre, oavsett hur dessa fördelas. Det alla vet kommer att inträffa, men ingen vill offra något för att motverka (mer än att släcka lampan en timme om året och tycka att man gör en insats...).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
Precis innan bronsmatchen i JVM så repriserade SVT en dokumentär från gårdagen.

Upprördhet är ett alltför vekt ord om vad man känner om denna mångåriga flathet av de som bestämmer både politiskt och inom elproducenter tillsammans med en mängd felbeslut

"-Det man absolut kan säga är att det är en väldigt märklig och i mitt tycke en helt orimlig konsekvens att man när man leverar dåligt faktiskt tjänar mer pengar."

"-Jag tycker det är horribelt. Det är vi som får sota för att de inte gör sitt jobb"

Är tänkvärda citat men den mest talande om detta är EON:s VD och hans Bagdad Bob-ande "En viss förhöjd risk när det gäller tillgängligheten på O3"
Kommentera