Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1342293

Sv: Viktigaste Valfrågan
Här kan man kolla på Aljazeera live - den engelskspråkiga:

english.aljazeera.net/watch_now/

Nu verkar armén ha gått över till folkets sida.

Heja folket!

Sen bör man också tänka på att det finns stora, dominanta länder i väst som har ställt sig på Mubaraks sida. Vilket åter igen visar att man inte alls vill ha demokrati och frihet, utan snarare bara är intresserad av handlingar som gynnar sig själv.

Allt startade med att Wikileaks offentliggjorde ett antal dokument. Spännande. Det ska bli kul att se vilket land som står på tur.

Världsordningen skrivs om...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
Björn:

Fast kollar man på hur Brödraskapet agerat hittills har de varit mycket avvaktande.

Själv hoppas jag på en muslimsk stat efter turkisk modell. Turkiet har ju kopierat den franska grundlagen där religiös inblandning i politik är förbjudet. Kanske vore det något för USA att annama.

Annars är Egypten det viktigaste arabiska landet där många trender och traditioner startat. Och faller Mubarak finns det risk, eller kanske rättare sagt chans, att de övriga mer moderata arabstaterna också faller. Libanon, Jordanien borde ligga i pipeline.

Men vad händer om Saudi faller? Ett land som redan har Sharia och som är världs-bundis med amerikanerna.

Spännande utveckling
Kommentera

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Och Muslimska Brödraskapet vill ha frihet och demokrati?

"Bland de demonstranter som Sydsvenskan talar med under fredagen märks ingen stor oro för att Brödraskapet ska ta över deras uppror.
– De är ju en av de viktigaste oppositionsgrupperna i landet – och nu har vi nytta av all hjälp vi kan få, säger en kvinna som inte vill uppge sitt efternamn. "

Tyvärr luktar det bara allt mer Iran 1979 om det här.
Kommentera