Café

48286 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1342394

Sv: Viktigaste Valfrågan
hellge: Jag avvaktar innan jag säger bu eller bä. Om det hela leder till demokrati och välstånd och ökad stabilitet i världen så skulle det ju vara fantastiskt, men det finns inga garantier att så blir fallet. Vad händer t ex med kopterna om det blir total anarki i Egypten?

Det känns spännande och skrämmande på samma gång. Det känns dock inte som sakernas tillstånd nått ett irreversibelt läge. Om ett par veckor kan allting vara som vanligt igen. Den som lever får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigaste Valfrågan
Wayne Gresky:
Så här har jag kläckt ur mig på ett annat forum i denna fråga.
Och som alltid missar jag inte en chans att vika in lite Hawkwind här och där, för att ge tyngd åt mina tankar.

-------------------------------
Man sitter med sin -ism i dess lilla tårtbit, och ser hur andra -ismer i sina respektive tårtbitar gör dumma saker mot människor i ens egen tårtbit - och kräver respekt och rättelse. 

Men reser man på huvudet och ser sig omkring skulle man se att alla -ismer i alla tårtbitar kan kräva lika mycket respekt, lika mycket rättelse från alla andra.

Ställer man sig däremot på en pall, och ser runt omkring sig med lite helikoptervy, skulle man se att allt respekt- och rättelsekrävande vore helt meningslöst för vi har helt andra problem att ta tag i av en helt annan dignitet för vår överlevnad;

www.youtube.com/watch?v=kNE6D5Vp9Pg


Därför skulle det vara rätt förlösande om det Egyptiska folket skulle få ett bättre liv av dessa dagars händelser, utan att den minsta -ism vore inblandad.

Kommentera