Café

48211 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1344367

Sv: 50plus

73Sjöbba:

Det där var väl ändå en grov förolämpning av Cash? Hann han sno din flickvän eller?

Gulligullan kvalar inte in på 50+. Den har två år kvar. Däremot har jag förkovrat mig lite på wikipedia (länk) och kommit fram till att din inspelning måste vara gjord 1973, samma år som Jokke turnerade i USA och Mexiko och då var han 58 år. Alltså klart över 50+.

Lite kul att han besökte just Tijuana och Ensenada, för jag var själv där i somras. I Tijuana följde vi dessutom musikaliska fotspår, när vi besökte kvarteren och spelklubbarna där Carlos Santana växte upp.

Sedan drog vi till Rosarito, det gamla jetsetstället, från förbudstiden. Och som dessutom höll jämna steg med Vegas ända in på 50-talet. Efter att ha ätit både på Elvis och Jerry Lees stambord tröttnade vi lite och hörde talas om att det var badvänligt nere i Ensenada.

Det är det som är det jävliga när man är i Kalifornien eller Baja som mexarna säger. Stillahavskusten där får både Vättern och Bottenhavet att framstå som rena isländska varmvattenskällorna.

Hur kul är det att bada när ballarna fryser till is och risken att bli biten av en vithaj är överhängande. Fördelen är väl i så fall att man är så djupfryst att man inte känner av en hajattack. Dessutom...all respekt åt de nötter (och dom är många) som surfar utan våtdräkt.

Men i Ensenada finns Bajas största lagun och det var faktiskt riktigt badvänligt jämfört med andra sidan sanddynerna. Annars var det ett jävligt sömnigt ställe förutom att man hör musik hela tiden.

Hade väl mina aningar om att de var traumatiserade efter någon uppgörelse mellan kartellerna. Men nu kan det väl likväl vara så, att hoppade det fram en mariachi, i blå kolt och röd knasluva 1973. Ropade Holas! Holas! och drog Gulligullan så har de mina största sympatier för att de inte repat sig ännu.

Nu är inte steget långt till Tijuana Brassband. The Lonely Bull kom 1960. Här i en video med Herb Alpert från 1962.

http://www.youtube.com/watch?v=16B5Xm8_IKw

Kommentera