Café

43955 inlägg · 1036 ämnen

Inlägg #1505897

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Metal Guru:

I det här fallet så tyckte personen tydligen att det inte fanns nån gräns för vad som var rätt eller fel och han lär hyllas av många, för mig är pedofiler inte värda ett förbannade dugg.. Dock är detta ett känsligt ämne att diskutera , det vet vi sedan tidigare men jag hävdar fortfarande att om detta drabbar dig, mig  eller nån annan i ens närhet så skulle många göra samma sak. Kan vi skriva under på det? Hur skulle du göra själv om detta drabbade dina egna barn?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

mattias - 74: Ett av problemen med att rättfärdiga att man tar lagen i egna händer är väl att pöbeln har en tendens att dra förhastade slutsatser. I USA har man ju haft exempel då en förmodad våldtäktsman blivit ihjälslagen och senare har det visat sig att han bara var väldigt lik gärningsmannen. Tar man ett sånt exempel så skulle nog många tycka att alla förtjänar en rättegång, om man å andra sidan läser att en bevisad pedofil dinglar från ett träd, då skulle nog dom flesta ta det som en tyst seger för mänskligheten. Folk är mer intresserad av "öga för öga"-rättvisa än juridisk rättvisa, speciellt i dessa dagar då många anser att det daltas med gärningsmän och att man försummar brottsoffer.

Nu har jag inte läst artikeln så jag ska väl egentligen inte uttala mig men var det inte så att pappan tog pedofilen på bar gärning och således bör kunna åberopa något i stil med "tillfällig sinnesförvirring". Dvs. att man, under extremt påfrestande psykiska tillstånd, kan gå fri från en sån här handling då våld sker mot nära och kära?

+5
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

mattias - 74:
Själva grejen med att ha ett rättsväsende i något man kallar en rättsstat är väl att man ska vara överens om vad det brott ska ha för något straff INNAN det begåtts.
Det luktar ju lite bakvänt att först när ett brott är fullbordat bestämmer vem-som-helst, (eller vanligvis någon släkting) vilket straffet ska vara.

Det du/ni egentligen menar är att för vissa brott, oklart vilka, ska den muslimska medeltidsrättsprincipen "öga för öga, tand för tand" införas, gärna utan att passera någon rättegång, under lynchliknande förhållanden.

Det låter ju modernt och bra.
Eller hur? 

+2
Kommentera