Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1506190

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: De flesta av de nya poliserna sitter på administrativa uppgifter känns det som.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

70 Rodrigues: Precis. Då dom istället borde vara ute och se till att Lena 23 kan gå hem genom stan kl 02:00, att bertil 78 inte behöver skyla sig mot ungdomar som försöker sno hans bankomatkort då han står och försöker ta ut pengar eller något dylikt.

Ofta när jag sitter i stadsbussen i Sundsvall så ser man, från bussens fönster, hur folk byter droger, helt öppet, vid bussnavet. Om jag står och väntar på en buss så ser jag DAGLIGEN påtända personer i rörelse där. Jag som bott i andra städer av samma storlek, och några större städer, funderade länge på hur det här kan pågå så öppet, på en plats där så många vanliga människor befinner sig hela tiden.

Sen läste jag den här artikeln i tidningen:

st.nu/medelpad/sundsvall/1.4464318-polisen-drar-at-snaran-kring-narkotikahandeln

Jag fastnade främst (och satte kaffet i halsen) på meningarna "Missbrukare på stadens gator och torg är ett stort problem. Dels i centrala Sundsvall, men även i Kvissleby har många handlare hört av sig till oss på olika sätt."

I papperskopian vill jag minnas att man uttryckte sig "på allmänhetens- och företagares begäran".

Som vanlig samhällsmedborgare tolkar jag detta som att det är upp till mig som privatperson att identifiera och rapportera in påtända personer till polisen så att dom sedan kan åka ut och göra gripanden...på en plats där langning och försäljning sker HELT öppet, mitt på ljusa dagen, i centrala sundsvall, på ett plats där det kanske strömmar flest folk i hela staden.

Jag förstår och greppar konceptet att privatpersoner ringer in till polisen om man har misstanke om brott, vad jag däremot inte förstår är varför man inte sätter ut en polisbil på en plats där kanske 50% av stadens junkies befinner sig, då skulle ju iaf vanligt folk och turister inte behöva se det bedrövliga packet.

Kommentera