Café

48293 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #2369068

Sv: Valet 2022
Givetvis blir det att rösta för en borgerlig regering. Med en av världens högsta inkomstskatter, samt egentligen skatt på allt vi konsumerar (plus skatt på själva konsumtionen av det där viss skatt är inräknad) så ska vi ha det bättre. Jag vet inte om en borgerlig regering kommer göra det bättre, men det kan på riktigt knappt bli sämre.

Eller jo, det kan det. Men då får vi rösta bort det om 4 år. Någon annan måste få chansen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Valet 2022
Farligt ämne med politik, lär kunna spåra ur fort men slänger in min åsikt här och gömmer mig fort.

Det Sverige behöver mest just nu är stabilitet. De senaste valomgångarnas "jämnt in i det sista" verkar ha gett varenda parti idén om att de ska överbjuda varandra med valfläsk. Dessutom är det sandlådenivå på debatterna i evigheter, en jävla massa pajkastning utan att det framförs egen sakpolitik.

Min åsikt är att en regering med vänsterblocket är det bästa. Mp har dock spelat ut sin roll och agerar numera lite väl extremt och verkar inte förankrade i normalsvensken.

SD anser jag är ett rent missnöjesparti. Galna nazistkopplingar på en oväntat hög andel medlemmar gör att det gå fetbort i min värld.

KD är populistisk smörja, som om priset på en falukorv styrs av staten? Snarare marknadspriset och att staten ska gå in och reglera marknadspriser är väl knappast högerblockets idéer? Jo tydligen när det uppenbart drabbar även de med hög inkomst...
Att de sen har en tydlig falang som vill kapa aborträttigheter, har förslag som får mig att tänka "kvinnan ska sköta hemmet, inte jobba" ja då undrar jag vilket sekel de lever i.

Övriga är väl någorlunda vettiga, men vettefan om min dotters jämnåriga 3-åringar skulle klarat ett språktest och jag undrar ibland om någon ens tänker längre än en armslängd (gäller förövrigt nästan varje politiker).

Förstår inte riktigt heller varför så många norrifrån tänker rösta höger. De flesta är väl medvetna om M och deras Stockholmsgullande. Att då röst SD, som kommer vara rakt beroende av M m.fl. och tro att som norrlänning få ut särskilt mycket av det är smått skrattretande.

Förövrigt, angående utsatta områden och tankar om hårdare straffskala m.m. själv inser åtminstone jag att om man är fast i en sits där ingen vill anställa en, man har en halvsunkig bostad och en skola som ingen riktigt vill lägga pengar på, jag vem fan blir inte less på livet då? Det är inte som att ens hudfärg, namn eller kultur är direkt relaterad till brott. Jag vet att det finns en stark överrepresentation av utlänningar i brottsstatistiken, men jag vill ändå tro att det har att göra med förutsättningar. Jag menar, Somalia som land har väl en enormt dålig läskunnighet, lycka till att få dem att passa in i "SFI-mallen" och utvecklas in i samhället. Nej där måste vi ändra på integrerandet och antagligen måste var och en ta ett samhällsansvar på den punkten.
Låst ämne