Café

48284 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #2369072

Sv: Valet 2022
Farligt ämne med politik, lär kunna spåra ur fort men slänger in min åsikt här och gömmer mig fort.

Det Sverige behöver mest just nu är stabilitet. De senaste valomgångarnas "jämnt in i det sista" verkar ha gett varenda parti idén om att de ska överbjuda varandra med valfläsk. Dessutom är det sandlådenivå på debatterna i evigheter, en jävla massa pajkastning utan att det framförs egen sakpolitik.

Min åsikt är att en regering med vänsterblocket är det bästa. Mp har dock spelat ut sin roll och agerar numera lite väl extremt och verkar inte förankrade i normalsvensken.

SD anser jag är ett rent missnöjesparti. Galna nazistkopplingar på en oväntat hög andel medlemmar gör att det gå fetbort i min värld.

KD är populistisk smörja, som om priset på en falukorv styrs av staten? Snarare marknadspriset och att staten ska gå in och reglera marknadspriser är väl knappast högerblockets idéer? Jo tydligen när det uppenbart drabbar även de med hög inkomst...
Att de sen har en tydlig falang som vill kapa aborträttigheter, har förslag som får mig att tänka "kvinnan ska sköta hemmet, inte jobba" ja då undrar jag vilket sekel de lever i.

Övriga är väl någorlunda vettiga, men vettefan om min dotters jämnåriga 3-åringar skulle klarat ett språktest och jag undrar ibland om någon ens tänker längre än en armslängd (gäller förövrigt nästan varje politiker).

Förstår inte riktigt heller varför så många norrifrån tänker rösta höger. De flesta är väl medvetna om M och deras Stockholmsgullande. Att då röst SD, som kommer vara rakt beroende av M m.fl. och tro att som norrlänning få ut särskilt mycket av det är smått skrattretande.

Förövrigt, angående utsatta områden och tankar om hårdare straffskala m.m. själv inser åtminstone jag att om man är fast i en sits där ingen vill anställa en, man har en halvsunkig bostad och en skola som ingen riktigt vill lägga pengar på, jag vem fan blir inte less på livet då? Det är inte som att ens hudfärg, namn eller kultur är direkt relaterad till brott. Jag vet att det finns en stark överrepresentation av utlänningar i brottsstatistiken, men jag vill ändå tro att det har att göra med förutsättningar. Jag menar, Somalia som land har väl en enormt dålig läskunnighet, lycka till att få dem att passa in i "SFI-mallen" och utvecklas in i samhället. Nej där måste vi ändra på integrerandet och antagligen måste var och en ta ett samhällsansvar på den punkten.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Valet 2022
Perreman: Du babblar på med sossesmörja. Vadå varför ska jag rösta för vad som är "bäst för Norrland", mer invandring och kriminalitet är knappast det? Jag bryr mig om landet och dess framtid, att inte Norrland är helt förfallet än skiter jag fullständigt i, det kommer smygande hit också. Men du verkar skita i andra och bara tänka så länge det inte drabbar mig så är det lugnt.

SD och sk. "högerpartier" är mycket starka i TImrå kommun förresten. :) Tyvärr är dina sossar också starka där, som i övriga Norrland. Det är bara att hoppas på att alla gråsossar börjar tacka för sig snart så vi kan börja om landet på nytt med personer som inte röstat på sossarna i 100 år och inte vet något annat, dessa gamlingar är ej förankrade i verkligheten.

www.youtube.com/watch?v=8XJAVQjwAOE
Låst ämne

Sv: Valet 2022
Perreman:
Håller helt med. Hur så många arbetare kan rösta på ett sånt högerparti som SD är övergår mitt förstånd....
Låst ämne