Café

48293 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #883350

Sv: Eurovision Song Contest 2007
Jag vet inte om jag har så mycket att tillföra till debatten om den här tävlingen. Men såg ni akten som var mellan tävlingen och röstningen. Wow vad snyggt, wow vad bra. Den där surrealistiska finska gruppen som kombinerade cello, ståbas och hårt distade gitarrer med en lite nätt obehagligt framträdande med en snubbe inne i en slags gummiboll. Det var lite Front 242 över det hela. Det blev en effektfull kontrast till all bögschlagerlobby.

Sämst, absolut sämst var de svenska kommentatorerna som suttna i sina anglosaxiska glasögon och dömde ut bidrag efter bidrag. De snackade om öst och väst på ett torftigt sätt som om de sovit sen 1989. Öst och väst finns inte längre, det finns bara i tröga kommentatorers uppfattningar. Ett av de framträdandena som jag gillade var Moldavien. Luuk sågade dem innan med att de var Europas fattigaste för de hade samma kläder som i semifinalen. Vad jag kan förstå så har Ola Salo haft sin pärlplatta runt halsen sen den första svenska deltävlingen.

Vi tror att vi är moderna när vi skickar ett Mark Bolan-kopia till finalen. Vi tror att vi är hippa och nyskapande. I själva verket är vi strömlinjeformade och ängsliga. Jag trodde på The Ark men inser hur gammalt och allt annat än nyskapande de är.
Kommentera