Djurgården Hockey

6728 inlägg · 782 ämnen

Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar

2270044 · » Till forumet


Sv: Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar
Realisten: Några tror du är en Björklöven-supporter.

Spelar ingen roll, men du skriver mycket, dessutom bra svenska. Men har du nån vidare mening med allt skrivande, eller är du bara emot alla? Inget fel med det, bara kul o försöka förstå ditt syfte, om du har något(vilket jag tror)
Kommentera

Sv: Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar
Realisten: En av århundradets största skrällar inträffade 'till viss del' under söndagskvällen då DIF:s järnkaminers dussinlirarkollektiv nästan fick med sig alla poäng borta mot ett Rögle, där hemmaspelarna måste ha ätit en groteskt mastig julmiddag precis innan matchstart,för RBK såg sjukligt tunga ut i period 1 och 2.

Djurgården lyckades så när hålla den 'bräckliga' 4-1 ledning som man under period 1 och 2 bjudits på, men föga förvånande tappade man den till oavgjort under tredje akten.. DIF lyckades ändå till slut ta extrapoängen i sudden efter att Rögle åkt på en diskutabel, rejält billig utvisning precis i slutet av ordinarie matchtid.

Samtidigt tog dock Timrå sensationellt full pott hemma mot Lyxfällan samtidigt som Brynäs tog full pott mot Malmö, så det ser trots OTROLIGT SENSATIONELLA 2 poäng under kvällens match fortfarande nattsvart ut för DIF att i praktiken kunna undvika playout.

Att Timrå närmade sig Malmö och nu återigen 'bara' är 5 poäng efter dem, fortfarande med en match mindre spelad är lite grann av en nagel i ögat för DIF..

Blir Djurgården kvar på plats 13 eller 14 samtidigt som Timrå slutar tolva (eller bättre), är jag i det närmaste helt övertygad om att DIF spelar 'BURNING HOT' derbyn mot AIK i HA nästa säsong...
Kommentera

Här kommer en Julklapp till DIFs alla luttrade supportrar
Inledning:
Igår möttes Malmö och Timrå i en match som nog kan liknas vid något av en hängmatch. Redan innan matchstart visste vi att OAVSETT hur poängen i matchen än skulle fördelas, skulle det på ett eller annat sätt Missgynna Djurgården.
3 p skulle ju ändå på ett eller annat sätt oomkullrunkeligen delas ut.
Så just den matchen orkade nog inte speciellt många djurgårdare 'engagera' sig i...

Det sämsta scenariot hade varit om Timrå tagit 3 poäng och därmed hade krympt avståndet till Malmö i serietabellen. Sett med Djurgårdsögon hade det då inneburit att TIK endast varit 2 poäng efter Rödhökarna med en match mindre spelad.
Men eftersom Malmö vann är nu avståndet för MIF ner till TIK, iallafall för DIF:s vidkommande, betydligt mer betryggande 8.

För Djurgårdens del är det nog ytterst vitalt att Timrå INTE lyckas ta sig förbi Malmö eller något annat lag för den delen, och därmed slutar 12:a. Det skulle vara katastrofalt för djurgården om det blir NÅGOT ANNAT LAG än Timrå som står för motståndet i en nalkande playout. Sannolikheten skulle då falla till en chans på ungefärligen 20% att DIF 'förskonas' från spel i HA nästa säsong.

Men... nu tog ju Malmö 3 poäng, vilket innebär att de distanserar sig ytterligare ifrån Djurgården i tabellen. De är nu placerade på tolfte plats, 16 poäng före DIF med hänsyn taget till målskillnaden. Det inte 'överdrivet upphetsande' med detta konstaterande är att Djurgårdens MIKROSKOPISKA chans, att på ett MIRAKULÖST sätt ta sig upp på säker mark i tabellen, nu är ungefär lika stor som att 'komplikationsfritt' bestiga K2, alternativt Matterhorn, UTAN! säkerhetslina.
D v s chansen är i praktiken 'nonexistent'..
Men...om alla djurgårdare sörplar i sig kolossala mängder Redbull under juluppehållet kanske det ger dem 'vingar', och då ökar ju chanserna 'oöverstigligt'...

Det återstår f n 25 matcher ytterligare för DIF att spela denna säsong, varav 13 st är hemmamatcher på ett '"kokande'" Johanneshovs Isstadion...

Nu kommer vi så Äntligen till den 'grandiosa' Julklappen !!!

Regeringen har som bekant återigen dragit åt svångremmen, och stryper nu ånyo publikantalet.
Det "'ytterligt"' positiva med just detta, är ju att de flesta Djurgårdare, åtminstone dem utan införskaffat årskort, slipper "bemyndigas" att besöka Hovet...
Samtidigt som de sparar pengar slipper de dessutom FÖRNEDRA sig själva genom att utan några större åthävor behöva trotsa sin egen självbevarelsedrift med att plåga sig själva med att bevittna ett till 99,9% säkerhet redan avsågat Djurgården, spela sina 13 återstående TOTALT BETYDELSELÖSA !!! hemmamatcher på ett 'glest befolkat' Hov.

Det är väl ändå en ordentligt "passande" julklapp i dessa bråda 'Djurgårdstider'!...
+1
Kommentera

2270044 · »