Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Junisarna

783723 · » Till forumet


Sv: Junisarna
Patrik Lundh
härstammar från Lidingö och kom för två säsonger sedan in på Södertäljes hockeygymnasium. Han tackade dock nej och började istället på Vittra utbildning (L´Estradska gymnasiet), som var Djurgårdens storsatsning för att behålla stockholmstalangerna i Stockholm. En satsning som för övrigt har lyckats väl då Djurgården numera suger upp de största talangerna, istället för att de flyttar ut i landet till andra hockeygymnasier. Under de första två landslagssäsongerna i Team 16 och 17, så var Lundh inte given i landslaget under Per Nygårds ledning. Men ifjol när det vankades U18-VM och när Mikael Tisell tagit över rodret, så blev han given i truppen.

En av J20 SuperElits bästa spelare
Det råder som helst inget tvivel om att Patrik Lundh är en av J20 SuperElits absolut bästa spelare. Han leder i skrivande tid, poängligan i J20 SuperElit Södra, efter att ha gjort imponerande 26 poäng, varav 12 mål och 14 assists på 17 matcher. Patriks största egenskap som hockeyspelare är hans fantastiska skridskoåkning. Ett energiknippe som flyger fram på isen och som har sån intensitet i skridskoåkning, där hans ben aldrig slutar att trumma på. Samtidigt kombinerar han sin härliga skridskoåkning med mycket fin teknik och ett gediget spelsinne. Ofta kan man se Patrik ta sig lekande lätt in i anfallszon, samtidigt som han briljerar med sin fina hantering av pucken i en väldigt hög fart.

Komplett tvåvägscenter
Patrik är en relativt komplett tvåvägscenter som jobbar hårt åt båda håll. Han är lagkapten i Djurgården J20, där han spelar med en stor auktoritet och ett stort hjärta. Även om laget ligger under med 10-0, så kan man se Patrik göra sitt bästa ute på isen. Han ger aldrig(!) upp. Hans attityd och inställning är således fantastiskt bra och han kombinerar detta med fina ledaregenskaper. Hans spelsinne är helt ok och han läser således spelet väldigt bra defensivt som såväl offensivt. Han kan både döda utvisningar på ett utmärkt sätt, samtidigt som han styr upp ett powerplay. Passningarna har han också allt som oftast rätt adress på, även om han inte är känd för att vara någon större playmaker. Det händer dock att han bjuder på riktigt fina assists. Som ifjol i U18-VM, då han underbart serverade Mikael Backlund med en drömpassning som innebar 1-3 mot Finland i den andra gruppspelsmatchen.



Storleken och styrkan är enda svagheterna
Den enda riktiga svagheten Patrik förfogar över är hans modesta storlek i kombination med styrkan. Han är ganska liten och är inte tillräckligt stark i kroppen för att därigenom kunna prestera lika bra i seniorhockeyn. Han är förvisso väldigt intensiv och vinner mycket närkamper samt sargdueller, men det är mycket pga hans fina skridskoåkning och rörlighet. Han måste alltså bli ännu starkare, samtidigt som han inte biffar på sig för mycket så han tappar stinget i skridskoåkningen. Det råder som helst inget tvivel om att han kommer bli en framgångsrik elitseriespelare.

Han är en framtida guldklimp för stockholmslaget och kommer redan nästa säsong att erhålla ganska mycket istid i elitserien. Han kommer inte att finnas med i årets JVM-trupp, men väl nästa säsong kommer han med största sannolikhet att vara med.

Patrik har även hunnit med att debutera i A-laget och lär med all säkerhet spela där nästa år.


Saxat ifrån Hockeymagasinet.com
Kommentera

Sv: Junisarna
Ambroo:
Ingen aning vad du syftar på ......
Kommentera

Sv: Junisarna
Frasse: Knepigt med tanke på att man har så litet upptagningsområde...
Kommentera

Sv: Junisarna
Djurgården har så här långt låtit 5 stycken spelare födda -88 få prova på spel i A-laget.
Man har dessutom 3 spelare födda -87 med fast plats i A-laget.
Ser med andra ord riktigt bra ut för framtiden och med tanke på hur J-18 laget forsar fram i sin serie så kan man lugnt påstå att återväxten är god.
Kommentera

Sv: Junisarna
Portello:
Än så länge så har väl Luleås juniorer överglänst Djurgårdens vad gäller prestationerna på isen samt utrymmet i media.
Dock kommer flera av Djurgårdens unga och lovande spelare kliva fram i vinter.
Redan nu kan man se att de som var med redan ifjol har tagit både ett och två steg vidare i sin utveckling.
Kommentera

Sv: Junisarna
fd skuggan: Kul att det är rätt många junisar i DIF, påminner mycket om Luleås satsning på junioner. Även Modo har det rätt bra med junisar i a-laget.Man kan väl påstå att det är de tre ledande lagen som släpper fram flest unga talanger i a-laget just nu.
Kommentera

Sv: Junisarna
fd skuggan:
Visst skall det bli ritkigt intressant att se vad våra juniorer kan prestera när de får chansen.
Dock är det minst lika vikitigt att våra "stjärnor" levererar så att juniorerna får känns på segerns söttma.
Kommentera

Junisarna
Tycker DIF's satsning på juniorerna ska bli enormt spännande att följa.
Det verkar vara stenhård konkurrens om flera av platserna och dom verkar ta för sig ordentligt på isen.

Tredjeplatsen i Nordic Trophy lär väl kanske vara tillfällig (vi lär väl bli rejält uppläxade av Kärpäät...) men jag tycker det känns roligare än på länge
(2 säsonger iallafall...) inför säsongstartenstarten.

Anar att man kommer ha lite mer tålamod och låta kidsen utvecklas, trots ett par misslyckade matcher.
Se bara på hur man gav Daniel Larsson chansen att revanchera sig själv mot Linköping! Stort jobb av ledarna!
Kommentera

783723 · »