6764 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #425779

Sv: Säsongen 2004-05
Djurgården - Mora 4-2

Matchen startade i ett makligt tempo och det var gästerna som först visade vilja att anfalla.
Belöningen för detta var att man också lyckades ta ledningen efter 5 minuter av den första perioden.
Detta när Djurgården hade en avvaktande utvisning och det var Mikael Simons som blev premiärmålskytten för Mora IK på Globen.
En stund senare fick Djurgården chansen till spel i numerärt överläge och det tog inte lång stund för Kristoffer Ottosson att placera kvitteringspucken bakom Bengt Höglund.
Bara minuterna efter 1-1 målet så hittade Ottosson, Nils Ekman med en öppnande passning och Nisse gjorde inget misstag utan pricksköt 2-1 bakom Höglund.
I slutet av perioden så fick Mora spela pp och lyckades nästan kvittera (målet föll efter det att slutsignal hade ljudit).

Djurgården kunde tack vare ett mycket bra powerplay utöka sin ledning till 3-1 i början av period två.
Espen Knutsen hittade en fritt stående Mariusz Czerkawski och denna tackade för passningen och satte pucken i taket bakom Höglund.
Mora fortsatte att dra på sig utvisningar och det skulle inte dröja länge förrän hemmalaget kunde göra 4-1 i spel 5-3.
Denna gång var det Daniel Tjärnqvist som gjorde mål på ett slagskott ifrån blå.
Nu trodde nog de flesta av de 6000 personerna på läktarna (bedrövlig publiksiffra) att hemmalaget skulle punktera matchen.
Men istället så kunde Mora reducera till 2-4 och återigen var det Mikael Simons som var framme.

Mora jagade kvittering under den tredje perioden men man lyckades aldrig komma riktigt nära.
Det kändes som om hemmalaget hade läget under kontroll.

Till skillnad ifrån premiären så mötte Djurgården igår kväll ett lag som verkligen försökte spela hockey.
Mora kommer att bli en obehaglig upplevelse för motståndarna i vinter.
Djurgården har fortfarande långt kvar till toppformen och frågan är om inte Wannhainen borde få chansen i målet mot SSK på lördag.

Bäst i denna match var Daniel Tjärnqvist och Nils Ekman hos hemmalaget samt Mikael Simons och Bengt Höglund hos gästerna