Sv: Säsongen 2004-05
Djurgården-Malmö 5-1

Tredje hemmamatchen för Djurgården inledes i ett milt sagt makligt tempo.
Framför allt gästerna såg ut att helst ha varit någon annanstans än på Globens is denna kväll.
Hemmalaget dominerade den första perioden utan att riktigt lyckas med att skapa någon riktigt het målchans framför Andreas Hadelöv i gästernas mål.
Således slutade den första perioden 0-0 även om hemmalaget vann skotten med 10-0!!

Andra perioden inledde gästerna med att spela 5-mot-4 och lyckades skapa ett par halvchanser framför Björn Bjurling i hemmamålet.
Djurgården lyckades ta ledningen efter ett slump mål av Daniel Rudslätt som vallade in via Hadelövs skridskor.
Nu inleddes en riktigt bra period för hemmalaget som lyckades skapa flera bra chanser framför Hadelöv (som inte hade någon av sina bättre kvällar) och detta resulterade i att man fick möjligheten att spela 5-mot-4.
Detta powerplay utnyttjades på bästa sätt och Marcus Nilsson kunde göra sitt första mål för säsongen efter det att Hadelöv släppt retur på ett skott ifrån Johnny Oduya.
Bara minuterna efter 2-0 målet kom även 3-0 efter det att Ronnie Pettersson slängt sig och petat in en retur på ett skott ifrån Mariusz "marre" Czerkawski.

Till tredje perioden så hade gästerna bytt ut Andreas Hadelöv i målet mot Peter Hirsch och det såg ut som om man hade bestämt sig för att ge järnet.
Trots att Malmö inledde den sista perioden betydligt mycket bättre än vad man hade spelat i de två föregående så tog det bara lite drygt 5 minuter för Djurgården att verkligen punktera matchen.
Detta genom ett mål av Mariusz "marre" Czerkawski som fick en passning ifrån Mikael Johansson och säkert satte pucken högt bakom Peter Hirsch.
Gästerna lyckades få in en reducering genom nummer 14 Jason Deleurme.
I slutet av perioden så gjorde Nils Ekman 5-1 i spel 4-mot-5 efter att ha åkt ifrån två stycken sega Malmö backar och enkelt rundat Peter Hirsch i målet.

Detta var sannerligen ingen välspelad match och detta på grund av att gästerna var alldeles för dåliga.
Likaså var publiksiffran 4022 person under all kritik.
Pluspoäng för Christian Eklund samt Daniel Tjärnqvist och Mika Strömberg hos hemmalaget.
Hos gästerna var det endast Peter Andersson som visade prov på lite vilja även om han inte direkt har blivit snabbare med åren.