6764 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #443225

Sv: Säsongen 2004-05
Djurgården - Linköping 2-3

Djurgården rivstartade i denna match och redan efter 22 sekunder kunde Marcus Nilson placera 1-0 bakom en för dagen "seg" Norrena.
Hemmalaget fortsatte och trumma på och det kändes som en tidsfråga innan 2-0 pucken skulle ligga i maskorna bakom Norrena.
Det skulle dock dröja fram till den 8: e minuten innan hemmalaget lyckades göra mål, detta trots att både Kristoffer Ottosson (prickade stolpen när han hade öppet mål) och Nils Ekman (styrning i stolpen i pp) haft fina chanser att göra mål.
Mål nummer två gjordes istället av Daniel Fernholm och det krävdes en videogranskning innan Sjöberg godkände målet.
Det lilla uppehåll som föranledes av videogranskningen var precis vad gästerna behövde för att samla ihop trupperna.
Nämnde Sjöberg gjorde föresten en riktigt bra insats
Innan perioden var över så hade gästerna lyckats göra mål genom Magnus Johansson.
Målet föregicks av ett riktigt praktanfall signerat "NHL-femman" hos gästerna.

Period nummer två var ett riktigt sömnpiller där gästerna försökte trycka på för en kvittering och där hemmalaget mest såg ut att försöka slå vakt om den sköra ledningen.
Både gästerna (Morisson) och hemmalaget (Marre,Ekman) lyckades pricka målramen.
Ju längre perioden led ju större blev gästerna tryck mot Bjurling i hemmamålet, dock utan att lyckas göra mål.

3: e perioden blev den andra lik, med ett passivt hemmalag och desperat jagande gäster.
Djurgården skapade några halvchanser framför Norrena men utan att lyckas få en något mer mål.
Gästerna däremot lyckades att få till en kvittering i den 14: e minuten.
Andreas Pihl sköt ett skott som var på väg utanför men Tarvainen lyckades med tur och skicklighet att styra pucken i mål.
Bara minuten efter kvitteringen så satte Mike Knuble 3-2 för gästerna efter en riktig dundertabbe av Bjurling i hemmamålet.
Detta mål visade sig bli vinstmålet.

Bäst i hemmalaget var Jimmy Ölvestad samt Johnny Oduya och bäst hos gästerna var kedjan med Mårtensson, Knuble och Morrison.