Djurgården Hockey

6774 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #489866

Sv: Johnny Oduya
Och så var det klart att Oduya blir avstängd en match.

"Ärendenr: 56-04/05

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Johnny Oduya

Förening: Djurgårdens IF

Adress: Box 2, 121 25 Stockholm-Globen

Matchdatum: 2005-01-13

Mellan: Djurgårdens IF - Mora IK

Anmälare: Lars G Karlsson


SKÄL

Den förseelse som Johnny Oduya gjorde sig skyldig till i matchen mot Mora borde enligt nämndens uppfattning ha resulterat i ett "match penalty" dvs. ett matchstraff med automatisk avstängning i en match samt anmälan till Disciplinnämnden. Nu skedde inte detta utan i stället har anmälan gjorts genom förbundets särskilda anmälningsfunktion. Nämnden har därför att ta upp frågan till prövning.



Nämnden finner alltså att Oduyas förseelse bör föranleda en matchs avstängning. Ställningstagandet grundas på att Oduya genom att utdela flera slag, varit den klart mest aktive i slagsmålet. Ett sådant agerande leder normalt till en kortare avstängning. Vad Oduya anfört till sitt försvar, nämligen att Horcoff skulle ha startat slagsmålet godtar inte nämnden. Moraspelaren slår visserligen med sin klubba mot Oduyas huvud men detta sker efter att Oduya först attackerat Horcoff.

BESLUT
Johnny Oduya åläggs enligt 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar avstängning fr o m den 17 januari t o m den 18 januari 2005.

Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning. I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom tre veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

På Disciplinnämndens vägnar


Martin Holmgren

I avgörandet har deltagit Martin Holmgren, Åke Markström, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.

Enhälligt."
Kommentera