*/ ?>

Johnny Oduya

489869 · » Till forumet


Sv: Johnny Oduya
Portello: Där ser man. Jag trodde på en längre avstängning tack vare tidigare incidenter.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Och så var det klart att Oduya blir avstängd en match.

"Ärendenr: 56-04/05

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Johnny Oduya

Förening: Djurgårdens IF

Adress: Box 2, 121 25 Stockholm-Globen

Matchdatum: 2005-01-13

Mellan: Djurgårdens IF - Mora IK

Anmälare: Lars G Karlsson


SKÄL

Den förseelse som Johnny Oduya gjorde sig skyldig till i matchen mot Mora borde enligt nämndens uppfattning ha resulterat i ett "match penalty" dvs. ett matchstraff med automatisk avstängning i en match samt anmälan till Disciplinnämnden. Nu skedde inte detta utan i stället har anmälan gjorts genom förbundets särskilda anmälningsfunktion. Nämnden har därför att ta upp frågan till prövning.Nämnden finner alltså att Oduyas förseelse bör föranleda en matchs avstängning. Ställningstagandet grundas på att Oduya genom att utdela flera slag, varit den klart mest aktive i slagsmålet. Ett sådant agerande leder normalt till en kortare avstängning. Vad Oduya anfört till sitt försvar, nämligen att Horcoff skulle ha startat slagsmålet godtar inte nämnden. Moraspelaren slår visserligen med sin klubba mot Oduyas huvud men detta sker efter att Oduya först attackerat Horcoff.

BESLUT
Johnny Oduya åläggs enligt 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar avstängning fr o m den 17 januari t o m den 18 januari 2005.

Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning. I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom tre veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

På Disciplinnämndens vägnar


Martin Holmgren

I avgörandet har deltagit Martin Holmgren, Åke Markström, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.

Enhälligt."
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
jalla_: Jag håller med. Det borde inte finnas några ursäkter att man slår av någons arm. Finns det det?
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
modorules: konstigt att ingen klagar och vill att spelare ska bli avstängda när dom slår armen av någon det om nåt borde ge avstängning och inte för slagsmål!
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
modorules: Har sett klippet flera gånger nu på svt.se och börjar faktiskt mot alla odds tro att det inte var ett beställningsjobb. Man kan tydligt se att han får Horcoffs klubba i nacken å då kan man ju förstå att han lackar ur lite. Vad säger man, skit händer.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
difager: var slagsmålet beställt av wikegård eller?? de skriver att det var beställt
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Svella: tror att du ändrar uppfattning om du ser inslaget på www.svt.se
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Svella: Håller du inte med? Bemöt istället om du har en åsikt i ärendet.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Dragan 2k: Kom med något bättre !!!
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Svella: Tittade jag till bildklippet på SVT och måste säga att det verkar mindre och mindre förfalla som att detta är ett beställningsjobb. Oduya får ett klubbslag i nacken och tänder till på alla cylindrar.

Ungefär som Jens Karlsson tände till när han hade en ettrig liten Jämtin i ryggen som också fick känna på motståndarklubba i nacken. Funderar nämnden på avstängning efter att ha hört Oduya borde detta tas i beaktning.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Dragan 2k:Kan det inte drabba tränaren ??? Wikegård...
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse: Om du verkligen har svårt att förstå det, samtidigt som du anser att Oduya är en bra ishockeyspelare, ja då får jag väl bara beklaga sorgen. Men snälla, ta i allafall och svara på frågan, hur många poäng har Oduya åstakommit i år? Ta sedan och jämför med Ledin. Och ja jag vet, spelskicklighet handlar inte bara om poäng. Men snälla berätta vad Oduya åstakommit detta år som gynnat "spelaren" Oduya. Då menar jag alltså inte hur många han slagits med.

Var "fröken" Ledin verkligen det bästa du kunde komma på?
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Svella: Jag har för mig dessutom att man kan få extra lång avstängning om man är en "återfallsförbrytare". Använder det ordet i brist på annat. Med tanke på avstängningen efter, om det var, Ledin incidenten och om det nu är så att man är hårdare i sin bedömning om man blivit avstängd tidigare för samma "brott" så kan dröja ett bra tag innan Johnny beträder isen igen i ES.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Dragan 2k: Man får ju hoppas på det !!!
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Nu ser jag att Lars G Karlsson anmält Johnny Oduya till disciplinnämnden. Och han har ju fällts tidigare. Då kan man med andra ord räkna med en lång avstängning om han fälls...och det gör han nog.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
fd skuggan: Ja och i 3 kronor platsade han ju som handen i handsken?!
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse:

"Visst har vi haft nöjet att råkas vid ett tillfälle och om jag inte missminner mig så slutade den matchen 5-0 till Djurgården :)"

Jaha, där fick du sagt det också. Men vi var ganska så goda förlorare trots pissmatchen;)
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru: Jaja, det lätt att hoppa på Oduya som bara får kvällstidningarnas rubriker när sånt här händer.
Om du hade varit det minsta intresserad så hade du vetat att Oduya har varit en av DIF's stabilaste backar (vilket resulterat i bl a 2 uttagningar i Tre Kronor)
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Svella: Jajamensan och jag tyckte inte ens att Ekman skulle åkt ut.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Kevin O Shea:
Ytterligare en liten skillnand mellan herrar Ledin, Jämtin och Kåberg och Cro Magnon Odoya: Emellanåt, mellan huggen och slagen, passar de på att spela lite hockey också. Att döma av matchen igår, så är inte det riktigt Odoyas grej.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse: Håller inte med i resonemanget här. En rollspelare är väl en spelare som har till uppgift att t.ex. neutralisera motståndarnas bästa spelare. Detta lyckades Odåga med. Sedan säger ni att Boyle stod upp för sin lagkamrat, hade någon i Mora haft lite ryggrad, så hade den spelaren stått upp för Horcoff och övermannat Odåga - tagit matchstraffet och Horcoff hade varit kvar på isen.
Jag skulle säga att det var smart av Odåga/Wikegård att göra denna manöver, med facit i hand vände ju matchbilden efter incidenten.
Och är den inte precis detta som herrar Ledin, Jämtin och Kåberg sysslar med varenda match - med skillnaden att de använder klubban som huggredskap istället för att ärligt kasta handskarna.
Nä, skicka en crosschecking i garnityret på en motspelare som Christian Berglund gjorde - om ni tycker det är sportsligare...
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
fd skuggan: Hahaha... har du sett någon av matcherna ???
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
fd skuggan: Jag kan inte fatta varför ni tror att Ekmans lagtillhörighet skulle ha något med gnället att göra. Så stor betydelse har inte DIF för andra lag eller deras supportrar.
Anledningen till att påkörningen av Kiprusoff pratades om var att just denne Ekman gjort en liknande grej tidigare.
Anledningen till att påkörningen av Leinonen INTE pratades så mycket om var att Steen blev knuffad in i honom...viss skillnad!! Och har som sagt ingen med lagtillhörighet att göra.
Buhu..alla gnäller på stackars DIF...say no more
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
mok: Ekman körde inte "brutalt" över Kiprusoff. Ingen blev skadad och alla kunde spela vidare. Löjlig anka, liksom Oduyas gruff.

Var det Leihnonen som blev överkörd och skadad i förra eller förförra omgången, eller?
Det har inte raljerats över det vad jag kunnat läsai tidningarna, men det är klart att det var ju ingen från DIF som var inblandad....Say no more...
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Vivix:
Hur du nu kan komma hit och påstå att "fröken" Ledin skulle var en skicklig hockeyspelare är för mig en gåta.
Men å andra sidan så är det ju just detta som är charmen med ishockey, nämligen att två personer som bevittnar en match kan ha helt skillda uppfattningar om den efteråt.
När vi ändå har fört "ämnet" ledin på tal så kan man ju fråga sig hur man ens kan fundera att försvara en spelare som med nöje sätter armbågen i ansiktet på en motståndare .
När man i nästa andemening tycker att en spelare som i alla fall ger motståndaren en chans att försvara sig skulle vara en "grottmänniska","neanderthalare" .....
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
mok:
Visst har vi haft nöjet att råkas vid ett tillfälle och om jag inte missminner mig så slutade den matchen 5-0 till Djurgården :)
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Det enda att göra nu är att stänga av fröken Odoya ett antal matcher. Han visste vad han skulle göra när han kom in igår, han hade blivit tillsagd att få bort mora spelare ur spel. Sedan säger Wikegård att ingen av spelarna skulle visats av isen, hallå eller. Han sa ju likadant när Ekman körde över kiprusoff, att det skule inte varit nån utvisning. men Wikegård inser väl att DIF är så dåliga så dom måste plocka bort dom bästa spelarna hos motståndarna för att ha en chans att vinna. Wikegård, du är feg som inte står för vad du säger.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru: Nä, fårstår vad du menar. Men som sagt, vill Dif betala för det lilla han har att tillföra så får de för mig.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Vivix:
Ja, jag kan ju inte förstå att man envisas med att jämföra Odoya med hockeyspelare överhuvudtaget...
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
fd skuggan: Om du tycker att oduya är en skicklig hockespelare är upp till dig, låt oss då bara säga att vi har olika krav på vad som gör bra hockeyspelare. Min åsikt står fast, jag tycker inte att karln platsar i nått elitserielag, än mindre i Tre kronor givetvis. Har svårt att förstå vad som skulle göra honom bra. Han gör inte och har mig veterligen aldrig varit speciellt målfarlig, han tar enormt mycket onödiga utvisningar, är avstängd titt som tätt. Har ingen aning om han är bra defensivt när han väl håller sig på isen, men även om så är fallet räcker inte det för att kallas en bra hockeyspelare när det är de enda man lyckas prestera. Sen finns väl alltid möjligheten att han blir bättre med åren, men nog har han en hel del att bevisa innan jag ens skulle börja fundera på att kalla honom skicklig.

Osportsliga DIF är inte mina ord, det enda jag retar mig på är att man jämför Ledin med Oduya, den jämförelsen går jag bara inte med på.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
fd skuggan: Hur ofta händer det att målvakter blir så brutalt överköra som när EKman är inblandad? Högst sällan skulle jag vilja påstå.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Vivix: Precis. Ledin är en viktig spelare för Luleå med mycket speltid som leder den interna poängligan i sitt lag. Odågan är väl kanske oxå en viktig spelare för sitt lag. Men då mer i stil med grottmannen med insjunkna ögon som man kastar in för att boxas med motståndarna när allt annat går åt helvete.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Vivix:

Oduya har varit en av DIF absolut säkraste och skickligaste backar. INNAN dess, i början av förra säsongen hade han alldeles för hett temperament, blev avstängd osv...
Efter jul hade han lärt sig och var en mycket mycket bättre hockeyspelare.

Nu har han haft en kortare downperiod och varit bänkad (liksom många andra duktiga hockeyspelare är det svårt att vara på topp en hel säsong) ett par matcher, men att påstå att han är "bänknötare" och bara kan en sak är enbart okunnigt. Han är en mycket skicklig hockeyspelare och har blivit utplockad till landslaget, inte en, utan två gånger. Att han inte fått spela så mycket har mest haft att göra med att han fortfarande är ung och ses som en framtidsman, så det var mest för att se och lära.

Skitlöjligt att förstora upp nåt som händer i nästan varje match. Typiskt dåliga förlorare. Samma sak gäller Ekman som får ALL skit i närkamp med målisar. Det händer också regelbundet i massa matcher att målisar får ta lite stryk utan att det blir några rubriker.

Detta gnäll på "osportsliga DIF" ger jag inget för. Enögt och okunnigt...

"Snälla pojkar får aldrig kyssa vackra bucklor" var det väl nån som sa......
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru: Kan faktiskt avslöja att Frasse kan vara ett undantag från som du säger "djurgårdsfans i allmänhet". Har tom sprungit på han en gpng i Sthlm om jag inte minns helt fel. Gör jag det Frasse?
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse: Grrr Våga inte sitta och jämföra Odågan med Per Ledin. Ledin är tuff och är enormt skicklig på att få motståndare att tappa fokus. Dock på ett lite mer smart sätt. En annan vesäntlig skillnad är ju att Ledin är en skicklig hockeyspelare. Det är inte Odågan, han kan inte spela. Dock är ju inte det ett krav från Difs sida heller efter som det är ju tydligen inte hans roll. Dif får ju resonera hur konstigt man vill, men jag skulle inte idas kasta bort pengar på en sådan som Odågan. Men jämför inte en spelare som ligger på 28p med Odågan som ligger på 4p. Till och med du måste inse att det är skillnad.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse:
Jag läste vad du skrev, och såg det med 'GB'.
Förlåt då om jag drog dig över samma kam som 'djurgårdsfans' i allmänhet.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru: Sillstrypare.... förstår mej inte på det där faktiskt. Hellre bonne (o sillstrypare med) än Sthlmare för min del.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru:
"Jaha, Frasse:
du är en sån där kaffemuggssupporter, som inte följer med i den allmänna debatten - men har lyckats skaffa ett konto här. Sjusst!"

Hade du läst vad jag skrev så hade du sett att det stod "ingen i denna GB har kallat något lag för bönder".
Att man på Svenska Fans väljer att omnämna motståndarna med det epitetet får stå för dem.
Vill då kliva ned til lsandlåde nivå så visst kan vi göra det men inte i den här GB'n.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
mok:
I och för sig, det verkar ju vara ett värre skällsord än 'bönder' och 'sillstrypare' här. Haha.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru: Ja o då kan väll iaf vi få kalla AIK för ett Sthlms lag :)
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Jaha, Frasse:
du är en sån där kaffemuggssupporter, som inte följer med i den allmänna debatten - men har lyckats skaffa ett konto här. Sjusst!

Jaja, för upplysnings skull då - och du får en länk till SvenskaFans.

"Vi fortsätter kalla allt söder om Slussen och norr om Norrtull för bönder. Skåningar kommer alltid vara nordpolacker eller nordtyskar, göterborgare sillstrypare och allt norr om Dalälven är skoterraggare. Det får ni leva med, vi kommer aldrig be om ursäkt för det."
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse: Det är usla domare i ES.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru:
"För övrigt,om ni kallar hela sverige för bönder, acceptera då att vi kallar AIK för stockholmslag."
Jag har då inte sett någon i denna GB kalla något lag för bönder...... utan det jag påpekade var att du försökte påstå att AIk skulle vara ett Stockholms lag ;)

Cleary försökte skada Ronnie Pettersson och Boyle stod upp för sin lagkamrat.
Oduy försökte och lyckades med att få Horcoff både ur balans och visad av banan och detta utan att fdör den delen skada mer än möjligtvis hans stolthet.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru: Kunde inte sagt det bättre själv!
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse:
Odoyas insats kan INTE sättas i paritet med Clearys.
1. Syftet med Odoya på isen var att plocka bort Horcoff ur de två perioder som återstod av matchen - eftersom Djurgården inte kunde stoppa honom med idrottsliga metoder under första perioden. Cleary försökte inte ta bort Boyle ur matchen, eftersom matchen i princip var över.
Se'n försvarar jag inte på något sätt Clearys rapp dessförinnan, men det har ju inte heller med den här sakfrågan att göra.

2. Är det en 'närkamp' då spelet är avblåst, och en skogstokig Odoya vevar på en Horcoff som inte slår under de första 12-15 sekunderna av fighten?

Om man ger sig ut på isen i ett syfte som inte har med hocky att göra, så får man finna sig i andra epitet än 'hockeyspelare'. Hade han haft låda på magen hade jag kallat honom för 'korvgubbe'. Med respekt för gorillornas situation i värden ändrar jag mig till att ge Odoya epitetet 'Neanderthalare' för hans insatser igår. Tyckte det passade bättre än 'Cro Magnon', men smaken är ju som baken.


För övrigt,
Om ni kallar hela sverige för bönder, acceptera då att vi kallar AIK för stockholmslag.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse: Ja det var väll därför han togs med i 3 kronor där han inte höde hemma visade det sej. Vart hans slagskott o skridskoåkning tog vägen kan man undra.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
mok:
Johnny var känd för att ha et hett temperament, precis som sin bror.
Men samtidigt gjorde han säsongen innan han signerades av Djurgården, sig känd som en mycket bra skridskoåkare med att ruskigt slagskott.
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse: Hurdan var Odoya som spelare när han spelade i hammarby?
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Metal Guru:
Oduyas insats kan sättas i paritet med Daniel Clearys och visst kan man diskutera det sportsliga i sammanhanget.
Samtidigt så är det ju tillåtet med "närkamp",
så ur ett hockeymässigt perspektiv så var det en fullt "tillåten" handling.

Men att kalla Johnny för neanderthalare är inte något jag tänker ställa mig bakom !
Kommentera

Sv: Johnny Oduya
Frasse:
...för du menar väl inte att hans insatser igår var hockeyrelaterade, i sportslig mening?
Kommentera

489869 · »