Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #517099

Sv: Slutspelstråden
Deja vu all over again med Marcus Nilson. När pressen och lantisarna gaddar ihop sig mot Djurgården över fult spel och gapskriker efter långa avstängningar brukar det vara en garanti för att Djurgården lyfter sig efter en pissig förstamatch och vinner serien. 1998 blev DIF nollat i Globen 0-4 mot HV71 direkt. Då var det Janne Viktorsson som Anrell skulle ha bort länge och som skulle ställas i skamstock [www.aftonbladet.se/sport/9803/09/anrell.html]. Det blev bara 3 matcher istället för 2 säsongers avstängning vilket consensus i media och lantisklubbarna var, men resultatet blev att DIF gaddade sig samman och tog HV71 efter att ha blivit fullständigt utmanövrerat i match 1.

För två år sedan, 2003, var det ånyo HV71 i kvarten. Som av en händelse slutar matchen 4-0 till HV71 och DIF är helt utspelat i tre perioder. Sedan råkar Christian Eklund slå klubban på Per Gustafsson. Matchstraff och pressen får blodvittring, nu kan DIF jagas igen. Wennerholm vikarierar som avstängningshetsare nummer ett men nöjer sig sensationellt nog med att bara kräva 10 matchers avstängning för Eklund [www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,270711,00.html]. Det blir sex matchers avstängning och DIF tog sig samman och vann serien för Eklund som fick spela semifinalhockey.

Den här hetsen mot djurgårdsspelare är precis vad DIF behöver för att svetsas samman och slå ut motståndare: under Wikegårds ledning har DIF ALDRIG gått vidare från kvarten när man inte fått någon avstängning efter match 1. När DIF har fått en avstängning och hela hockey-Sverige emot sig efter match 1 har Wikegårds Djurgården A-L-L-T-I-D gått vidare till semi.

Kul dock att ni Timråsupportrar tror att Nilsons uttåg har haft en positiv effekt för ert lag.
Vi vet bättre.
Kommentera