Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Slutspelstråden

846363 · » Till forumet


Sv: Slutspelstråden
65selander: Så sant Selander Brynäs har ju de där Ultrastöntarna.

Djurgårdare är säkert till 99% skötsamma och trevliga personer men en rejäl klick rötägg finns tyvärr.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Theodore: Vi såg det i Gävle tidigare. Då var DIF mindre men ändå så lyckades dom hålla på och bråka. tyvärr så finns det klickar som vill bråka jämt.

Även Brynäs har en del kinderägg som vill jävlas men dom är scoutade.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Theodore:

Speciellt en Fredagsmatch också! Mycker alkoholhaltiga drycker i blodet kan tänkas !!
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
arnio: Djurgårdare brukar vara de som ställer till minst med bråk- men när det blir så här mycket folk som åker iväg så är det stor risk att det urartar.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
arnio: Jag ska på fest.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
El Maco: Trisst för er att missa festen och trisst att Djurgårdare är sådana svin som alltid ska ställa till med bråk.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Jag är riktigt besviken att DIF inte höll. Eller, det är blandat, det är kul med Åshöjden från norra Siljan också.

Men de senaste veckorna har DIF Hockey varit på riktigt igen. Hoppas att det går att bygga på det här intresset in i nästa säsong.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
El Maco:
Jag är fullt allvarlig vad gäller Sportbladets närvaro på Hovet i tisdags.
De hade väl hoppats på att få se ett "mordfall" eller något dylikt ;)
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse: Skämtar du eller är du allvarlig? Märkligt att hela fem sportbladsmedarbetare gick de tvåhundra meterna från redaktionen till Hovet.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse:
Måste missat att vi pratade slutspel.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Metal Guru:
Du menar när Horcoff gjorde allt för att inte få stryk ?
Som att crosschecka Oduya ett par gånger, men det hör ju numera till historien och dessutom så är ju Mora så vitt jag vet inte med i slutspelet ;)
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse:
Precis. Som t.ex Odoya-incidenten mot Mora.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Metal Guru:
Visst är det så att man alltid är "blind" för det som det egna laget företar sig på isen.
Inte minst då man står/sitterpå läktaren och våndas inför det faktum att favoritlaget kanske inte lyckas bärga den där tre poängaren man räknade med.

Samtidigt så är det ju också så att man som regel vaknar upp ur "dimman" dagen efter och kanske måste inse att det där som hände i andra perioden nog var något som hinte hör hemma på isen.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Härligt, Frasse:
Du visualiserar mina teorier mitt i prick.
Det egna laget är ALLTID missförstått.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
kalle_75:
Vet inte vilken sten du har bott under de senaste säsongerna.
Att komma och påstå att Djurgårdare drabbas lindrigare än andra spelare är ren lögn, kan bara ta upp Lintner som exempel (bara Tomas Javeblad och Patrik Nilsson som fått hårdare straff).

Påpekandet i detta fall handlade om medias nästan maniska intresse för händelser som inte hör hemma på idrotts arenor.

Bara att se på gårdagens match på Hovet där Sportbladet hade inte mindre än 4 skribenter på plats plus då minst en fotograf.
Varför detta intresse då, frågar man sig?
Beror med all säkerhet på att man anser sig kunna sälja fler nummer om man kommer med "smaskiga" nyheter.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
kalle_75:
Det är väl ändå så att överlag så frias andra lags spelare väldigt lätt och får sällan tillräckligt kännbara straff i förhållande till respektive förseelse. Medan det egna laget alltid inkasserar nackdelar av domare, media och diciplinnämnder.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Sluta gnäll på avstängningen av Marcus Nilsson den var trots allt av det lindrigare slaget, då bildbevis i form av tv bilder och vanliga foton visar övergreppet.
Inte kan man då säga att han dömdes hårdare bara för att han är Djurgårdare.
Överlag så frias Djurgårdsspelarna väldigt lätt och får sällan tillräckligt kännbara straff i förhållande till respektive förseelse.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden

Frasse: Nej, du försöker alldeles säkert inte försvara Marcus agerande, men det liknar dock ett dåligt försök att flytta fokus från själva "händelsen". Det är självklart så att detta var en följd av den situation som uppstod alldeles innan vid DIF-båset när Kent Manderville mycket riktigt cross-checkade vem det nu var i DIF. Men vad som är viktigt att komma ihåg är att ett sådant agerande som Kent svarar för väl kan sägas höra hemma inte minst i ett slutspel, där väl ribban för både det ena och det andra höjs avsevärt mycket (?). Vad nu herr Nilsson på sitt passande nog apliknande sätt försöker göra är jag inte man nog att svara för. Men det bör väl på inga sätt sättas i sammanhang med övrigt tufft fysiskt (!!) spel som kanske t.o.m hör hemma på den här nivån.

Varför media återigen tycktes få så stor genomslagskraft i detta fall var väl den bild på händelsen som man publicerade. Det kändes ju kanske lite svårt även för firma Wikegård/Nilsson att i förlängningen försöka förtiga det som nu bara domaren missade under själva matchen (trots att man försökte i det längsta). Iom att huvuddomaren ju missade att ta ett väldigt klart matchstraff hade väl kanske inte Dag Olsson (som anmälde händelsen) inte så mycket alternativ när väl händelsen blivit "officiell" iom att bilden publicerades än att göra just en anmälan.

Cred dock till Marcus Nilsson som idag bett om ursäkt.

Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Dream Team:
Min åsikt är att jag inte dömer någon för något som media väljer att fokusera på.
Nu när han fått sitt straff för en handling som inte hör hemma på någon idrottsarena så skall jag självklart kommentera saken.
Att sedan media (läs Sportbladet) fortsätter att lägga sin energi på att jaga "nyheter" utan värde är för mig en gåta

När vi ändå diskuterar vad som hände i första kvarten så måste jag ta upp skälet till att det blev bråk.
Det hade inget att göra med några fingrar i ögonen på en back med ett namn som påminner om att alkoholhaltig dryck utan om en regelvidrig crosschecking i ryggen på en spelare som var på väg av isen.

Att domare Thomas Andersson valde att inte döma för detta lede till att lagen startade detta "kramlas" och vad som media påstår höll på att leda till att ovan nämnde back riskerade att förlora sin syn.
Media har dessutom missat det faktum att Kent Johansson släppte in halva sitt lag på isen (vilket inte är tillåtet) och att nämnde back var tillbaka på isen i följande byte.

Tro nu inte att detta är ett försök till att försvara Marcus agerande, för det är något jag verkligen inte gör.
Detta är bara ytterliggare ett påpekande av medias "makt" över idrotten i Sverige.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden

Josefsson2:

Nja, min bedömning av DIF, då och nu, ligger helt på det personliga planet och behöver inte ha något som helst med din verklighet att göra.

Tycker inte det ha något som helst att göra med körgossar eller inte. Det handlar inte om att spela tufft eller inte. För det är fullt möjligt inom ramarna för regelverket att göra det. Att använda en klubba mot liggande spelare eller att köra upp fingrarna i synen på någon är inte tufft. Bara idiotiskt om man nu blir ertappad med det. Av någon anledning har jag fått för mig att DIF gjorde färre idiotiska grejer förr.

Vad jag minns begicks det inga övergrepp i finalserien 83? Däremot blev det bassning från förbundet angående säkerheten då DIF-klacken stormade Hovets is och jagade in Håkan Loob i omklädningsrummet efter finalmatch 2.

Vidare har jag för mig att Håkan Loob slog sig själv medvetslös när han körde på en utslängd spik i finalmatch 4. Även detta på Hovet.

I finalmatch 5 fick väl någon DIF:are in en regelrätt fullträff på Looben så han bröt nyckelbenet. Han var iaf inte med i VM senare.

Vad har det att göra med om vi har en extremt profillös tränarkår? Det handlar ju om att leda sitt lag till SM-guld. Vad jag har förstått så är det onekligen så att resultatet är det som räknas? Kanske inte i Stockholm längre?

Vissa personer som Bäckman, Boork, Bergström och Falk kan förrutom sin höga svansföring också backa upp detta med medaljer av ädlaste valör.

Medaljer av ädlaste valör tilldelas ibland också timida och gråa personligheter som Mårts, Melin eller Sune Bergman.

För en del hade facit varit lysande om medaljsamlingen varit lika fet som tidningsrubrikerna. Förmodligen hade personen ifråga då haft att putsa på till döddagar. Nu blir det istället till att bläddra i en av världens tjockaste klippböcker. Möjligen skulle det kunna bero på något energiläckage. Den teorin framfördes faktiskt under gårdagens Hockeykväll.  

Kommentera

Sv: Slutspelstråden
El Maco:
Djurgårdens avstängningar kan jag redovisa spelare för spelare säsong för säsong, men Timrå har jag av naturliga orsaker ingen direkt koll på - därav skrev jag tämligen säker istället för helt säker, nota bene. Men du är Timrå-it och borde väl veta så vi kan göra vår jämförelse?

Några större aversioner supportermässigt har jag inte heller noterat, men det har jag egentligen inte påstått. Vet inte var jag ska ha påstått att man gillar att dela ut pungsparkar på djurgårdssupportrar, jag talar om föreningen Djurgården i stort, dess ledare och spelare.

Et tu Brute:
Tja, på 80-talet var väl Djurgården inte heller känt som några körgossar direkt. Men då tilläts det väl lite mer än vad det gör nuförtiden, en del av de grejer man läser om SM-finalen 83 till exempel hade väl fått disciplinnämnden att jobba övertid. Djurgården av idag spelar knappast speciellt mycket fulare än något annat lag, men det är klart att folk får den bilden gång på gång av media och när det gäller Wikegård så har ju han fått en stämpel på sig att vara en "tuffing". Det är klart, i den extremt profillösa tränarkåren nuförtiden sticker ju Wikegård ut, mot svärmorsdrömmar som Mårts, Kinding, Lill-Kenta och allt vad dom nu heter. Jag tror egentligen inte Wikegård är speciellt mycket värre än top of mind Lasse Falk, "Osten" Bergström, Boork, "Flygis" Sjöberg mfl varit tidigare. Men nu sticker han ut mer och då får han mer skit också.

Wikegård är väl inte mer patetisk när han gnäller om att DIF missgynnas av disciplinnämnd etc än när Mårts gnäller över att domarna missgynnar Andreas Jämtin? Men det blir en jävla skillnad på gensvaret i media...
Kommentera

Sv: Slutspelstråden

Josefsson2 skrev:

"Däremot finns det ett intensivt hat mot Djurgården på alla nivåer och i alla led som leder till så fort DIF gör något så passar man från alla håll och kanter på att dela ut så många pungsparkar som möjligt."

Det är möjligt att det ligger något i det. Själv upplever jag det som det skett en större förändring med DIF det senaste decenniet. I nästan hela mitt hockeyliv har DIF stått för något annat. Ett föredöme, både på planen som organisationsmässigt, något att ta efter, något att försöka nå upp till.

Sedan ungefär när Ingvar "Putte" Carlsson försvann ut i pereferin har den bilden sakta men säkert vittrat sönder. För 10 år sedan hade DIF aldrig tagit strid, eller satt sig i försvarsställning för sådana skitgrejer som är mer eller mindre vardagsmat nu.

Wikegård gnäller mest av alla, mest gnäller han över andras gnäll. Om inte disciplinnämnden åtgärdar DIF:s anmälan mot Ledin, ja då skall gåsarna plockas ändå. Om Lintner blir tagen med hela armen i kakburken...om herr Nilsson blir tagen med fingrarna i någons ögon...

Det är ju dampgrejer som man aldrig skulle förknippat DIF med för inte allt för länge sedan. Men när efterdyningar och tillhörande mediadrev anses som lök på laxen när det gäller att stärka den inre känslan och lagmoralen, så är väl detta bara ett par avsnitt av en långkörare? 

Kommentera

Sv: Slutspelstråden

Josefsson2: Och du försöker bevisa att Djurgården stängs av för "skitsaker" med Janne Viktorssons livsfarliga tackling på Belov och Nilssons optikeringrepp? Verkligen.

Eftersom du försöker bevisa något så får du stå för matematiken. Bevisa att DIF fått mer avstängningar någon enskild säsong än vad Timrå fått på de senaste fem åren. Nej, bemöda dig inte, det klarar du inte. Men redovisa gärna exakt antal avstängda matcher för DIF och TIK säsong för säsong. Visa gärna siffror inklusive och exklusive Oduya, han kan möjligen vara en förklaring om ni "vinner" den tävlingen.

Sen vill jag inte göra dig besviken men jag tror du har för höga tankar om vilka känslor DIF väcker ute i stugorna. Jämför jag kvartsfinalupphetsningen i samband med matcherna mot Luleå och Linköping så är det här ingenting. Det finns ju liksom inget att hetsa mot. Genomsnittsdiffaren viker ju ner sig så fort hockeyn/handbollen/innebandyn/whatever förlorar och är jävligt snabba att spotta på sitt eget lag. Det är ju fotbollen som räknas. Då är å andra sidan chauvinismen på topp.

Lasse Anrell är i alla fall en jävla bonnläpp, det håller jag med om.

Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Manderville: Ja, Christian Sjögren fick ett långt straff. Men utöver Sjögren och Manderville i förra årets slutspel då han åkte på Norrena, hur många avstängningar har ni i Timrå haft? 3? 4? Det är vad DIF har på en säsong.

Jag är tämligen säker på att du kan räkna ihop alla era avstängningar i elitserien sedan ni kom tillbaka så kommer ni få en summa matcher som motsvarar tiden i avstängingar som Djurgården får på EN säsong sedan 1996-97, då cirkusen startade på allvar - för övrigt med just Nilson som fick 5 matcher sitt debutår i elitserien efter ett slagsmål mot Brynäs. Det är därför som DIF är värre drabbat. Ditt resonemang är att Timrå trots allt fått X matchers avstängning på 5 säsonger, därmed har Djurgården inte missgynnats trots att DIF fått X*30 matchers avstängningar.

Som du förstår brister ditt resonemang grovt. Jag påstår nämligen inte att avstängingar enkom drabbar Djurgården. Alla lag får avstängingar, även Timrå. Djurgården får det bara många gånger oftare för skitgrejer som andra lag av tidigare nämnda orsaker kommer undan med.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Josefsson2: Är du sann?
Han kom billigt undan med 3 matchers avstängning.
Jag vet inte varför DIF alltid tycker att de får hårdare bedömning än andra lag. Christian Sjögren fick 9 matcher för tacklingen på Bulan Berglund för nåt år sen, men det är klart han kanske också ska kallas Diffare.

Om det inte var meningen att stoppa in fingrarna i Koskinens ögon, varför hade han kastat av sig handskarna?
Man får ta me fan stå för sina handlingar!
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
mattias - 74: Ja Modin skulle ingen sakna hittills iallafall, han har varit oduglig i slutspelet.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
El Maco: Konspiration, sådana ord tar jag inte i min mun. Däremot finns det ett intensivt hat mot Djurgården på alla nivåer och i alla led som leder till så fort DIF gör något så passar man från alla håll och kanter på att dela ut så många pungsparkar som möjligt. När menlösa spelare i menlösa lag är involverade är det inte lika intressant att sparka in deras menlösa juveler. Visst känns det tröttsamt, men nu har man varit med om så mycket de senaste 7-8 åren så man inte ens hetsar upp sig längre utan är van vid att Djurgården bedöms hårdare än andra lag i elitserien.

Vad min poäng är - Timrås tränare, supportrar och spelare, förbundet, Dag Olsson, lantmännen som blivit journalister på storstadstidningar och alla andra som är ute efter att trycka dit Djurgården så mycket det bara går när nu ett läge uppstår, de göre sig icke besvär. Ju mer man retar upp DIF, desto jobbigare får man. Det här är ingen ny situation för Djurgården utan något man är vana vid att råka ut för och något som man kan söka extra styrka ur. Timrå hade utan tvivel tjänat mest på att tona ned Nilsons grej till "sånt som händer i stridens hetta" istället för att gå ut i media för att sätta tryck på disciplinnämnden som rutinerade Lill-Kenta gjorde med flera gjorde.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Manderville:

Nej det skall man inte men DIF har ju bevisat attd e kan vinna utan honom, däremot tror jag inte ni skulle vinna utan tex Zäta eller MODIN!!
Kommentera

Sv: Slutspelstråden

Josefsson2: Exakt vad är din poäng? Allt är en kånnnspirasjon från bönderna bah. Tjenare, tjenare. Här "hetsas" inte mot DIF. Här konstateras att Marcus Nilsson gjorde en jävligt svinig, farlig och feg sak och ska stängas av.

Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Josefsson2: du e nog lika sjuk i huvet som knäppegård! hoppas ni får smaka er egen medicin då blir det nog annat ljud i skallran man ska väl spela hockey inte rugby som djyrkyrkogården gör i långa loppet så vinner rättvisan.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Josefsson2: Vi har aldrig påstått att Nilson´s avstängning skulle ha någon positiv effekt för vårat lag. Oftast tänder det det egna laget som skall visa att man klarar sig utan sin "stjärna".

Men du kan aldrig bortförklara ett sådant sjukligt beteende.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Deja vu all over again med Marcus Nilson. När pressen och lantisarna gaddar ihop sig mot Djurgården över fult spel och gapskriker efter långa avstängningar brukar det vara en garanti för att Djurgården lyfter sig efter en pissig förstamatch och vinner serien. 1998 blev DIF nollat i Globen 0-4 mot HV71 direkt. Då var det Janne Viktorsson som Anrell skulle ha bort länge och som skulle ställas i skamstock [www.aftonbladet.se/sport/9803/09/anrell.html]. Det blev bara 3 matcher istället för 2 säsongers avstängning vilket consensus i media och lantisklubbarna var, men resultatet blev att DIF gaddade sig samman och tog HV71 efter att ha blivit fullständigt utmanövrerat i match 1.

För två år sedan, 2003, var det ånyo HV71 i kvarten. Som av en händelse slutar matchen 4-0 till HV71 och DIF är helt utspelat i tre perioder. Sedan råkar Christian Eklund slå klubban på Per Gustafsson. Matchstraff och pressen får blodvittring, nu kan DIF jagas igen. Wennerholm vikarierar som avstängningshetsare nummer ett men nöjer sig sensationellt nog med att bara kräva 10 matchers avstängning för Eklund [www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,270711,00.html]. Det blir sex matchers avstängning och DIF tog sig samman och vann serien för Eklund som fick spela semifinalhockey.

Den här hetsen mot djurgårdsspelare är precis vad DIF behöver för att svetsas samman och slå ut motståndare: under Wikegårds ledning har DIF ALDRIG gått vidare från kvarten när man inte fått någon avstängning efter match 1. När DIF har fått en avstängning och hela hockey-Sverige emot sig efter match 1 har Wikegårds Djurgården A-L-L-T-I-D gått vidare till semi.

Kul dock att ni Timråsupportrar tror att Nilsons uttåg har haft en positiv effekt för ert lag.
Vi vet bättre.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse: Så din åsikt är alltså att de bilder/filmklipp som väl (?) med all tydlighet visar hur Marcus Nilsson minst sagt försöker peta ur ögonen på Kalle Koskinen INTE visar på något regelvidrigt?
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse: Hur fan ska han kunna förklara bort detta?
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Manderville:
Ser inget fel i att hylla Marcus Nilsson då han med all rätt varit Mesta Mästarnas bäste spelare den här säsongen.
Huruvida han har gjort sig skyldig till något regelvidrigt eller ej låter jag vara osagt fram tills dessa att han får sin eventuella dom av förbundet.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Grattis till segern, Timrå trodde det gick att vinna på halvfart och får skylla sig själva. Bara synd att er klack skämmer ut sig.
Att stå och hylla Marcus Nilson före match är bara för dåligt.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Helg Ernest: riktigt härligt me en seger....
Kommentera


Sv: Slutspelstråden
OKW: Det är svårt att vara ödmjuk när man ser dyligt !
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
bejan:
Kyl! Ska man behöva skämmas över att du är timråit? Uppför dig och var ödmjuk.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
bejan: Får väl svara mig själv,eftersom trycket verkar mäktigt på er sida!!

Även danderydsbor kan masa sig ner under stenen tycker jag ...
TIK-dif 4-1 i matcher .....Suck on it.......
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Gegga_DIF: Det kallas att vara realist
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
DIForever: Hur fan kan du tvivla på DIF... även om du inte tror att dom går vidare p.g.a förluster i serien, så måste man ljuga och säga att DIF går vidare... hoppet och kärleken till DIF överröstar allt jävla tvivel
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Rink rat:

Kanske inte, men varför skulle DIF plötsligt ha det mycket lättare mot TIK? Sjävlklart hoppas jag på avancemang för Stockholms Stolthet, men det blir Timrå som går vidare.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
DIForever: Det var ju lite sånt läge för oss ifjol när vi lottades mot lhc, den kvarten vanns med 4-1 till vår favör. Så möten under säsongen spelar ingen roll nu.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Det har inte gått så bra mot Timrå denna säsong så jag tror det blir mycket svårt för Djurgården att ta sig vidare till semifinalerna, jag tror inte att de klarar det.

DIF - TIK 1-4 i matcher.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse: Det blir säkert tajta tuffa matcher, men Timrå vinner med 4-1 i matcher pga av världens bäste spelare i laget. (H. Zetterberg) Men nu gjorde ju Djurgårn en kanonmatch mot Frölunda, så jag ändrar mig till 4-2 i matcher till Timrås fördel.
Kommentera

Sv: Slutspelstråden
Frasse:Jag tror att vi vinner med 4-2 i matcher
Kommentera

Slutspelstråden
Nu när äntligen slutspelet drar igång så drar vi igång en tråd för slutspelet.
Skall bli spännande att se hur det går för Mesta Mästarna nu när man äntligen får gå in i ett slutspel som "underdog".
Kommentera

846363 · »