1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18407 inlägg · 1109 ämnen

Det elfte Guldet

« · 2527062 · » Till forumet


Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Lönekostnaderna för respektive SHL förening har nu inkommit. Synd att man inte får veta vilken förening som är vilken, men ger ändå en fingervisning på kostnader och hur relativt jämnt det ändå är

Lag 1 58,0 miljoner kronor
Lag 2 56,5 miljoner kronor
Lag 3 54,5 miljoner kronor
Lag 4 53,0 miljoner kronor
Lag 5 53,0 miljoner kronor
Lag 6 53,0 miljoner kronor
Lag 7 51,5 miljoner kronor
Lag 8 50,0 miljoner kronor
Lag 9 49,5 miljoner kronor
Lag 10 48,5 miljoner kronor
Lag 11 48,0 miljoner kronor
Lag 12 47,5 miljoner kronor
Lag 13 44,0 miljoner kronor
Lag 14 41,0 miljoner kronor
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Spännande. Undrar om vi kan ge bort CHL spelet till en förening som tycker det är roligt att få spelare skadade. Nu ÄNTLIGEN en ytterligare tråkmatch undrar vad som krävs för att vi slipper spelförstörande i framtiden kanske upphäva offside dvs ok att ha en på sniken. Men jag håller på vår göbbe JJ
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso:

Madhawk tweetade detta

Tror det kan stämma eller?
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
mattias - 74: Nej, vem vill till tråkhockeyväxjö utan att få bra betalt. Kan inte vara roligt att spela i en stad utan hockeykultur och dessutom vara underbetald.
Växjö måste betal lönen på annat sett.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: För mig får Växjö gärna vinna också , det guldet skulle passera mest obemärkt då de knappt har några fans
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Sven.Savage: herregud, bitter mutch för att Kovacs och Larsson hellre spelade/spelar för Örebro än Luleå eller? Måste ju varit deras livs enklaste beslut när frågan kom.

Det gränsar närmast till förtal att anklaga Örebro för att ha nått att göra med något (eventuellt) bokföringsbrott begångna av någon som sponsrade klubben för typ 10 år sen.

Hur är det med era egna Obols-affärer och Minecraft-miljoner? Vart hade Luleå befunnit sig i svensk hockey-hirarki utan dessa smutsiga spel-pengar som förstör svensk ungdom och skattefifflar/pyramidspels-pengar? Inte fan har ni publikunderlag eller andra intäkter för det köpelaget ni har dragit ihop iallafall. Om det inte vore för era skumma sponsorers miljoner dvs. Snacka om att kasta berg i växthus.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Örebronx: Kasta berg i växthus?

Minecraft) En riktig Luleåsupporter som valt att dela med sig av ärligen förtjänta pengar. Utan att lägga sig i och påverka hockeybeslut - som ofta sker vid andra klubbars sponsring - utan bidra en del för att inte Luleå ska ligga så långt ekonomiskt bakom rikeklubbarna i sydbotten. "smutsiga spel-pengar som förstör svensk ungdom"? Vad är det för skitsnack? Har du totalt noll koll? Smutsiga spelpengar gäller att satsa pengar på spel om resultat etc. Att utveckla och sälja ett dataspel som intresserar så många i världen är en helt annan grej och att du försöker smutskasta sådant är ungefär som att du skulle smutskasta ett företag som tillverkar fotbollar som folk spelar med. Bedrövligt försök av dig.

Obolsaffärer) Du är lika borta här. För det första handlade det om två skumma figurer varav den ene kom från Örebro och satt i styrelsen för hockeyklubben, den andre kom från Malmberget. Försökte mygla sig in i samarbete med Luleå Hockey men dåvarande sportchefen Johan Strömwall kastade ut dem efter ett enda möte. Då myglade de sig in i korgbollsförbundet och sedan i Gangsteröret både i sparkboll och hockey. Den enda kopplingen till Luleå Hockey var den att en av våra spelare - Mikael Renberg, i samarbete med en tidigare LHF-anställd - begärde av hockeyförbundet att själv få avgöra var hans pensionspengar skulle vara placerade och det godkände förbundet. Då flyttade han sina pensionspengar till OBOL och gjorde i media reklam för OBOL med följd att även andra spelare i Luleå Hockey och andra klubbar skulle flytta dit sina pengar för att få "bättre avkastning". OBOL hade mycket riktigt pyramidspelupplägg som många andra ekonomiska organ, men kombinerade det med att dessa två mytomaner i ledningen ljög om allt och hittade på. När deras ideliga lögner avslöjades ville folk dra sig ur och då tog pengarna snabbt slut och var borta, eftersom örebroaren och malmbergaren placerat den utomlands på brittiska jungfruöarna. Varifrån de själva tankade ned miljoner för eget lyxliv. De hockeyspelare som själva valt att satsa pengar där förlorade dem alltså, för de var dolda utomlands och borta. Mikael renberg som var den enskilt mest skyldige krävde då att Luleå Hockey, som betalt Renbergs pensionspengar till OBOL på Renbergs krav, skulle betala ut Renbergs pension IGEN till Renberg vilket han förstås inte fick igenom. Då gick han till Skellefteå och Apan och därigenom saboterade han för alltid sitt rykte inom Luleå Hockey och för supportrarna som förstås hade koll på detta. OBOLs koppling till Luleå Hockey bestod i att han en enda gång fick sjunga nationalsången i Delfinen inför match och han sjöng för j-a dåligt. Däremot Hade den andre gangstern - Saradlic - djupare koppling till Gangsterörets Hockey eftersom han satt i klubbens styrelse.

Vad var det du skrev? "Snacka om att kasta berg i växthus."

För övrigt heter det kasta sten i glashus. Ska man citera, ska man citera rätt.

Åter till Gansteröret. Fahlander och hans koppling till Öret Hockey som styrelsens ordförande och storsponsor i massor av år är en helt annan sak förstås. Att nämnde Fahlander med näringsförbud och namnbyte efter ett berg av personliga och bolagskonkurser där han lurat staten och kommuner på miljarder genom att mygla bort skattepengar utomlands går inte att snacka bort. Extra äckligt att denne dörrknackare dammsugarförsäljare gjorde ekonomisk karriär genom att lura staten på pengar som syftade till att ge vård och omsorg till funktionsnedsatta människor gör det extra vidrigt. Och JA - denne gangsterns sponsring med svarta pengar av Örets inköp av hockeyspelare är dokumenterad.

Du skriver "Kovacs och Larsson hellre spelade/spelar för Örebro än Luleå" och ja, så j-a konstigt är det inte att klubbar i Sydbotten snor spelare från Luleå Hockey genom att kasta ut överlöner, det har även Pungen i Linköping och Värsta Köplustan gjort. Men det extra vidriga som Gangsteröret hittade på var att läcka ut informationen om att de skrivit avtal med spelarna ett år innan de skulle börja spela för Öret. Detta i syfte att sabotera för Luleå Hockey och spelarnas situation hos oss; Kovacs fick ju dra direkt bland annat. DET läckaget var något nytt och det var extremt j-a osportsligt gjort av Gangsteröret.

Ja, du. Verkar som att du haft nollkoll men nu vet du. Gangsterörets svarta rykte är väl förtjänt och klubbens etablering i svensk elithockey är att beklaga. Skulle hellre sett att lag som MooDoo och BurkÖlen kunnat behålla sina platser än att släppa upp er.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Sven.Savage: Och det anser jag får vara slutreplik i ämnet. Fortsatta diskussioner får ni ta i bubbla tack
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Fantastiska två perioder av defensiv hockey 0-0 vilken överaskning är det inte bättre att skita i tre perioder och köra straffläggning direkt och utan fem målvakter i buren
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Kollar du!?
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: ja kollar fast på dagens match herrejäklar vilken match blod svett och tårar 12 mål än så länge
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Nu 13 och 6-7 och 2,20 kvar håller på MoDo svettigt tur att man inte är modoit.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Herrejösses vilken avslutning 2,4 sek kvar heja MoDo som blev 4,8 men MoDo vann grattis
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Helt rätt som jag skrivit tidigare i vår också

Så irriterande med cmore’s fetisch på domarna och deras beslut
Så enkelt sätt att få uppmärksamhet

Fokusera på matchen istället och dess spelare

Precis som personen i artikeln säger så är detta inget som de duktiga journalisterna och experterna i NHL fokuserar på, knappt en gång ser man repriser flera gånger på felbeslut från domarna och tro mig de gör också misstag

Man väljer helt enkelt att fokusera på annat, förhoppningsvis lär de sig här i svensk media också framöver
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Fantastiskteltifoso: då blev det mål efter 39.54
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: i vilken match? Gissar finalen men är faktiskt osäker då jag inte följer den alls, lägger ett bet varje morgon på oavgjort i period ett och under 5,5 mål totalt .. sen kollar jag hur det gick innan läggdags, brukar generera några hundralappar / match
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Tvungen att titta på imponerad av Växjö att de kämpar defensivt men ack så tråkigt men effektivt. 1-0 målet dock en delikatess värt att se. Vår Loobs lärljunge tog sitt första SM guld som headcoach grattis. Men hur kommer nästa säsong se ut sex Spelare som ligger i respektive bur och inväntar straffläggning. Publiksuccé😂. Det behövs nog ett FBK ala förra säsongen som kan bryta defensiven. Nu lär vi inte få ihop ett sådant lag till nästa säsong men till sist Grattis Växjö
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru:
Ni får plocka hem honom, kul att han lyckas som tränare.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso:
Ja man tycka det borde ringa en väckarklocka om man själv måste se en repris flera ggr.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
modoo lyckades inte ikväll tror fan att jurgarden fixar det tyvärr
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Ett stort Grattis MoDo
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Skönt att det troligen svagare motståndet kom upp
Roligare för Brynäs också med DIf i sin serie, mer publik och kortare resor
Winwin
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Absolut ser gärna att de slåss menhoppas att löven tar klivet upp
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Vi säger välkommen till Jonas☀️
Känns som ett lyft kvalitetsmässigt och trevligt med ännu en svensk spelare i truppen 🇸🇪
Uppladdat:

450x300-img0234.jpegimg0234.jpeg

Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Fan... xD
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Absolut nog en av de första från Gevalialand men han lär lära sig att lilagult är godare. Att han inte ville spela mot Västervik eller andra hockeymetropoler är inte förvånade. Men har dålig koll på honom.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Liam Öhgren 19 ingen aning om det är fögel eller fisk😜
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: wow där har Wallin fångat en riktig guldklimp
Uppladdat:

450x300-img0239.jpegimg0239.jpeg

Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Joel Kellman helt anonym för mig.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Gedigen center , just den positionen vi behövde
Törs sätta en slant på att han producerar mer än remi Ellie till en billigare peng
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Tänk att allsvenska MoDo får Äran att få chansen att få slå Färjestad i Karlstad, kul minsann
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
puffe: Välkommen, hojta om du kommer hit
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Givetvis, har alltid blivit bemött bra i Karlsatd , förutom Lockout-säsongen
2004/2005. Hojtar när jag passerar Alster
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
puffe: Hoppas du blev bättre bemött än Dan Hinote under den säsongen i sista matchen
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Stod precis bakom , när Hinote hängde som en vante på Shara, som skickade missiler, men Hinote och MoDo vann den matchen. Sedan blev det infekterat från Karlstabönderna, i fortsättningen, men glömt nu. Vi blickar bara framåt,
Crosscheckingen på Foppa har vi alla glömt
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
puffe: Övik är ju en storstad besående av Yppies och inga som bidrar med mat åt folket.. Hallams tråkhockey fungerar i SHL men inte internationellt pinsamt.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Den kommentaren kräver en del att tänka på. Tror t.o.m. Lerin hade tagit timeout här och då. Får jag återkomma, när jag landat i mej själv?
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
puffe: Manners säsong tog slut ikväll , inget vidare facit för honom
Sparken från bottenlaget från Gävle och sen ut i kvarten i hemma VM
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Lite sorgligt dock, men hoppas Lettland ror hem detta då. hobbylag från Nordamerika bör beivras
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
puffe: Oavsett så är ett redan devalverat VM än mer urvattnat efter att båda Ryssland inte deltar längre

Heja Lettland , de sätter färg
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
puffe: Ännu en center som ni får möta i höst då
Kjellman och nu Tomasek känns som två meriterade centrar , kvar sedan innan har vi kapten Linus.
Centerlinan artar sig
Uppladdat:

450x300-img0503.jpegimg0503.jpeg

Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Nu är Carl DahlStröm klar👍👍
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Mumma! Ser ut som att alla som redan räknar bort oss gör fel igen 😎
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso:
Stryk ska ni ha! Vi måste bara köpa & sälja lite först...
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso:

Jävligt avundsjuk på värvningen av Öhgren, skall bli kul och se vart Lindbom hamnar.

Den klubben drar en riktigt vinstlott.
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
mattias - 74: trevligt
Uppladdat:

450x300-img0521.jpegimg0521.jpeg

Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso:

fel lag ;)
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Hyfsade värvningar hoppas att chl inte gör att vi får en skadeskjuten trupp som lever vidare under hela säsongen
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
Svanru: Du behöver inte lära dig mer om honom .
Nu skaffas en bättre målis som komplement till unge stjärnmålvakten från DIF, bra att det löste sig så fort
Tror inte de två varit ett optimalt par i kassen
Kommentera

Sv: Det elfte Guldet
eltifoso: Håller med men ändå tråkigt
Kommentera

« · 2527062 · »