1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18381 inlägg · 1109 ämnen

Inlägg #2527463

Sv: Det elfte Guldet
Örebronx: Kasta berg i växthus?

Minecraft) En riktig Luleåsupporter som valt att dela med sig av ärligen förtjänta pengar. Utan att lägga sig i och påverka hockeybeslut - som ofta sker vid andra klubbars sponsring - utan bidra en del för att inte Luleå ska ligga så långt ekonomiskt bakom rikeklubbarna i sydbotten. "smutsiga spel-pengar som förstör svensk ungdom"? Vad är det för skitsnack? Har du totalt noll koll? Smutsiga spelpengar gäller att satsa pengar på spel om resultat etc. Att utveckla och sälja ett dataspel som intresserar så många i världen är en helt annan grej och att du försöker smutskasta sådant är ungefär som att du skulle smutskasta ett företag som tillverkar fotbollar som folk spelar med. Bedrövligt försök av dig.

Obolsaffärer) Du är lika borta här. För det första handlade det om två skumma figurer varav den ene kom från Örebro och satt i styrelsen för hockeyklubben, den andre kom från Malmberget. Försökte mygla sig in i samarbete med Luleå Hockey men dåvarande sportchefen Johan Strömwall kastade ut dem efter ett enda möte. Då myglade de sig in i korgbollsförbundet och sedan i Gangsteröret både i sparkboll och hockey. Den enda kopplingen till Luleå Hockey var den att en av våra spelare - Mikael Renberg, i samarbete med en tidigare LHF-anställd - begärde av hockeyförbundet att själv få avgöra var hans pensionspengar skulle vara placerade och det godkände förbundet. Då flyttade han sina pensionspengar till OBOL och gjorde i media reklam för OBOL med följd att även andra spelare i Luleå Hockey och andra klubbar skulle flytta dit sina pengar för att få "bättre avkastning". OBOL hade mycket riktigt pyramidspelupplägg som många andra ekonomiska organ, men kombinerade det med att dessa två mytomaner i ledningen ljög om allt och hittade på. När deras ideliga lögner avslöjades ville folk dra sig ur och då tog pengarna snabbt slut och var borta, eftersom örebroaren och malmbergaren placerat den utomlands på brittiska jungfruöarna. Varifrån de själva tankade ned miljoner för eget lyxliv. De hockeyspelare som själva valt att satsa pengar där förlorade dem alltså, för de var dolda utomlands och borta. Mikael renberg som var den enskilt mest skyldige krävde då att Luleå Hockey, som betalt Renbergs pensionspengar till OBOL på Renbergs krav, skulle betala ut Renbergs pension IGEN till Renberg vilket han förstås inte fick igenom. Då gick han till Skellefteå och Apan och därigenom saboterade han för alltid sitt rykte inom Luleå Hockey och för supportrarna som förstås hade koll på detta. OBOLs koppling till Luleå Hockey bestod i att han en enda gång fick sjunga nationalsången i Delfinen inför match och han sjöng för j-a dåligt. Däremot Hade den andre gangstern - Saradlic - djupare koppling till Gangsterörets Hockey eftersom han satt i klubbens styrelse.

Vad var det du skrev? "Snacka om att kasta berg i växthus."

För övrigt heter det kasta sten i glashus. Ska man citera, ska man citera rätt.

Åter till Gansteröret. Fahlander och hans koppling till Öret Hockey som styrelsens ordförande och storsponsor i massor av år är en helt annan sak förstås. Att nämnde Fahlander med näringsförbud och namnbyte efter ett berg av personliga och bolagskonkurser där han lurat staten och kommuner på miljarder genom att mygla bort skattepengar utomlands går inte att snacka bort. Extra äckligt att denne dörrknackare dammsugarförsäljare gjorde ekonomisk karriär genom att lura staten på pengar som syftade till att ge vård och omsorg till funktionsnedsatta människor gör det extra vidrigt. Och JA - denne gangsterns sponsring med svarta pengar av Örets inköp av hockeyspelare är dokumenterad.

Du skriver "Kovacs och Larsson hellre spelade/spelar för Örebro än Luleå" och ja, så j-a konstigt är det inte att klubbar i Sydbotten snor spelare från Luleå Hockey genom att kasta ut överlöner, det har även Pungen i Linköping och Värsta Köplustan gjort. Men det extra vidriga som Gangsteröret hittade på var att läcka ut informationen om att de skrivit avtal med spelarna ett år innan de skulle börja spela för Öret. Detta i syfte att sabotera för Luleå Hockey och spelarnas situation hos oss; Kovacs fick ju dra direkt bland annat. DET läckaget var något nytt och det var extremt j-a osportsligt gjort av Gangsteröret.

Ja, du. Verkar som att du haft nollkoll men nu vet du. Gangsterörets svarta rykte är väl förtjänt och klubbens etablering i svensk elithockey är att beklaga. Skulle hellre sett att lag som MooDoo och BurkÖlen kunnat behålla sina platser än att släppa upp er.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det elfte Guldet
Sven.Savage: Och det anser jag får vara slutreplik i ämnet. Fortsatta diskussioner får ni ta i bubbla tack
Kommentera