Fotboll

16160 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1380778

Sv: Allsvenskan
Metal Guru:

Se det så här då. Syrianska är arrangör men AIK är medarrangör då det åligger bägge föreningarna att ta hand om sina supportrar, lag, personal etc.

Därför skall Syrianska även straffas tycker jag , självklart är det individens ansvar också att bete sig som sig bör men att Syrianska som arrangör skall slippa undan tycker jag är fel, man skall se till att inget sådant här händer och att bengaler knallskott m.m inte kommer in på arenan. Vems fel är det?

Ett exempel: En person som blivit brutalt misshandlad för ingenting tror jag knappast bryr sig om det står "LÄKTARSKANDAL" på aftonbladets första sida. Tror hellre att han eller hon skulle vilja se dom personer som misshandlade honom få 2-3 års fängelse än att ex AIK eller Hammarby skall drabbas som klubb och får böter eller poängavdrag. Förstår du mitt resonemang? Tyvärr kommer detta fortsätta så länge inte nån sätter ner foten och markerar. Förbundet gör det ju inte iaf , klubbarna gör vad dom kan men det hjälper inte. Jag efterfrågar den engelska modellen. Jag är gärna med och betalar skatt till att få det bra än att betala skatt för dyra polisinsatser bråk m.m. du då?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allsvenskan

mattias - 74:

Min åsikt är att det här mer är fotbollens problem - förbund, klubbar, enskilda supportrars - än samhällets, som i detta fall är polis och rättsväsende.

Vi ska inte lösa problemet på fel planhalva.
Inte med hjälp av att ha 500 poliser på plats, och se till att åklagarmyndigheterna lägger ned kopiösa resurser på att nita enskilda idioter.

Vi ska lösa problemet med att fotbollen tar sitt jävla ansvar, och inte stoppar huvudet i sanden och tycker att detta är ett samhällsproblem. 

Kommentera