Fotboll

16148 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1901118

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Mike.F:

Kroatien, Holland, Belgien, Portugal, Uruguay etc är inga folkrika nationer, men det verkar som de premierar en annan typ av barn och ungdomsträning där som handlar mer om bollspel än terränglöpning och taktiktavla.

Det är fullkomligt tragiskt att vi ej klarar av att slå ett pass till en lagkompis när vi har 1-1 och faktiskt spelar 11-10. Fan passa runt bollen för helvetet.

I hockey har vi extremt spelskickliga spelare och det finns ingen nation på planeten som får fram spelskickligare backar än Sverige. I fotboll så är mittbackarna i de bra nationerna dubbelt så skickliga med bollen än den mest tekniska svenska spelaren. Varför?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Yoda Marklund: Min erfarenhet är att pojklag i fotboll tränar en jäkla massa löpning, kör idioten och springer slalom runt konor, sen blir det några minuter spel mot två mål på slutet av träningen.
Skippa skiten och låt grabbarna lira boll, kör 2 mot 2, 3 mot 3 och 7 manna tills ögonen blör anser jag, barnen älskar att lira och det är det som ger teknik och spelsinne. Kondition kan byggas högre upp i åldrarna.
Kommentera

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Yoda Marklund: jo jag vet inte vad som är felet men just nu går det tungt att få fram talanger. Vi är ju en vintersportnation så att vi får fram hockeystjärnor är väl inte så konstigt men visst borde vi kunna få fram bättre fotbollsspelare än nu! Det är ju trots allt ganska många som spelar fotboll men vi kanske är känsligare med handlederna hockey, innebandy, bandy, curling mm mm.

Mike.F
Kommentera