Fotboll

14292 inlägg · 30 ämnen

Inlägg #1901749

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Tarasov:

Hur kan lag som Kroatien och Uruguay fostra så många tekniska spelskickliga spelare?

Det har enbart med utbildningen att göra. I andra idrotter har Sverige inte bara omskolade terränglöpare.

Barn och ungdomar ska leka med en boll, inte träna kondition, drillas i taktik, lyfta vikter och skit. De ska lira boll! Fysik, taktik, kondition, det kan man ta när de är 14-15 år. Då är det svårare att utveckla tekniken. Vi gör fel!

Sanningen är att vi inte skulle förlora ett dugg kreativitet ifall någon ur backlinjen flyttade upp till mittfältet eller anfallet. Noll förlust av pass, finter, avighet, spelsinne, bolltrix, det oväntade, ta sig förbi sin gubbe etc. Visst är defensiven också viktig. Men vi spelar med 10 st mittbackar! Varför?

Fysik, defensiv, taktik är viktigt, men det finns inget lag någonsin som vunnit utan teknik, finess, skicklighet, kreativitet. Med ytorna som finns i fotboll handlar det om att passa bollen till en lagkompis och ta en ny yta, finns inget lag som orkar jaga efter bollen i 90 min match efter match.

Okej, Grekland vann EM, men det var wn turnering på ett årtusende!

Med det sagt ska grabbarna ha sig en eloge för en fin turnering, imponerande insats!

Men spelar Sverige som vi gör och ifall spelarna har den skicklighet vi fick se nu... det är ungefär lika sannolikt att vi vinner något som om det sargutfrälsta hockeylaget Qatar vinner SM-guld. Det kommer inte att hända, säger det sunda förnuftet!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Yoda Marklund: Spontanfotbollen i kvarteren är i stort sett borta och det är ju där på gatan/planen som talangerna utvecklades förr i tiden (tror jag).
I Rosengård och andra getton är det mer på det viset nuförtiden och det syns i ungdomslandslag. Två timmars träning i veckan med idioten och en kvart fotboll räcker helt enkelt inte till, barnen måste lira mer boll.
+1
Kommentera

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Yoda Marklund:
Man skall lägga upp spelet efter det material man men man behöver inte fastna i en självbild som säger att man inte kan. Hoppas verkligen att någon av Kro/Bel vinner, helst Kro.
Kommentera