Fotboll

14292 inlägg · 30 ämnen

Inlägg #1901748

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Axle San:
Tkr krönikan tar upp bra grejer, inte fastna i ett sätt att spela utan söka utveckla med bibehållen organisation.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fotbolls-VM 2018 - Tråden
Tarasov:

Hur kan lag som Kroatien och Uruguay fostra så många tekniska spelskickliga spelare?

Det har enbart med utbildningen att göra. I andra idrotter har Sverige inte bara omskolade terränglöpare.

Barn och ungdomar ska leka med en boll, inte träna kondition, drillas i taktik, lyfta vikter och skit. De ska lira boll! Fysik, taktik, kondition, det kan man ta när de är 14-15 år. Då är det svårare att utveckla tekniken. Vi gör fel!

Sanningen är att vi inte skulle förlora ett dugg kreativitet ifall någon ur backlinjen flyttade upp till mittfältet eller anfallet. Noll förlust av pass, finter, avighet, spelsinne, bolltrix, det oväntade, ta sig förbi sin gubbe etc. Visst är defensiven också viktig. Men vi spelar med 10 st mittbackar! Varför?

Fysik, defensiv, taktik är viktigt, men det finns inget lag någonsin som vunnit utan teknik, finess, skicklighet, kreativitet. Med ytorna som finns i fotboll handlar det om att passa bollen till en lagkompis och ta en ny yta, finns inget lag som orkar jaga efter bollen i 90 min match efter match.

Okej, Grekland vann EM, men det var wn turnering på ett årtusende!

Med det sagt ska grabbarna ha sig en eloge för en fin turnering, imponerande insats!

Men spelar Sverige som vi gör och ifall spelarna har den skicklighet vi fick se nu... det är ungefär lika sannolikt att vi vinner något som om det sargutfrälsta hockeylaget Qatar vinner SM-guld. Det kommer inte att hända, säger det sunda förnuftet!
Kommentera