Fotboll

15236 inlägg · 38 ämnen

Inlägg #2542538

Sv: Superettan
DJ Hemp: Den här säsongen handlar bara om att stanna och etablera sig i Superettan för Gefle. Man vann de 2 första matcherna och har därefter vunnit 1 av 6 matcher. Jag hoppas att man kan undvika att bli involverade i en bottenstrid, men befarar att man kommer att hamna där till slut. Gefle har en tunn trupp och märkbart mindre kvalitet än många av motståndarna. Mot exempelvis Västerås var det stor klasskillnad i deras favör, så att Gefle skulle lyckas slåss i toppen av tabellen redan den här säsongen är tyvärr orealistiskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Superettan
Peja:
"
Mot exempelvis Västerås var det stor klasskillnad i deras favör, så att Gefle skulle lyckas slåss i toppen av tabellen redan den här säsongen är tyvärr orealistiskt.
"

Det här var precis vad jag tänkte på gällande skillnaden GAIS vs Gefle.

GAIS var ett etablerat Superettanlag som ramlade ur en säsong. Gefle höll på att gå i konkurs och har harvat med Sandviken om att vara bäst i Gästrikland, he skilda världar.

Men vem vet, kanske spelar Gefle åter Europa League-kval mot Quarabag på Idrottsparken i Sundsvall om några år.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja:

Som sagt är det jävligt okej för min del om GIF och Gefle kan kampera ihop i SE ett par säsonger nu. Sundsvall ska fan inte göra bort sig en gång till i AS som vi gjorde 2022. Har tidigare alltid velat att vi ska gå upp direkt, men inte den här gången.
+4
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: Många youtubers som predictar att Gefle kommer att vara ett topp lag dock.. expexterna så allt i mellan från Mitten av tabellen till kval. Det jag inte förstår dock varför gäller inte den logiken till Gais då? Vad har de gjort för att vara favorit att gå upp?
Kommentera