Frölunda HC

60362 inlägg · 3398 ämnen

Kvartsfinal

1258286 · » Till forumet


Sv: Kvartsfinal
Svanru: Vann vi?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Svanru: hmm.... vilka pratar du om? kommer inte på några stora som har 8 guld :S nån annan som kan hjälpa mig?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal

Et tu Brute: : Jag är nöjd så länge VF misslyckas sen får ni kanske ert fjärde guld och då är ni bara halvvägs mot de stora

Kommentera

Sv: Kvartsfinal

lu93rowa:

-4 i +/- är väl inte helt lysande för en som har som huvuduppgift att spela tredjefiolen. Men som jag skrivit tidigare, så förmodar jag att Hahl kommit bättre till sin rätt som tvåvägare i andralinan, men har fått spela just i tredje, bara för att Pastorn är ett ännu sämre alternativ för en defensiv roll i tredjeuppställningen. Någon av Hahl eller Karlsson är överflödiga, du får välja vem du vill. Frölunda skulle haft typ en Bagarn, som tillsammans med Micke Johansson centrat de två checkinglinorna.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Et tu Brute: tycker Riku Hahl gör sitt jobb väldigt bra

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvartsfinal

MagnusS:

Jo, ifråga om tränarbyten, så blir det säkert bättre, iaf inte sämre med att byta ut Dahlén. Han har fått sin tid och det har inte varit speciellt lyckat av diverse anledningar.

Framför allt framstår Uffe som närmast desperat i sina försök att krama ur det bästa av laget. Det är som om varje match vore den fjärde i SC och man ligger under med 0-3 i matcher. Vaskar runt som om man inte hade något att förlora. Hur komfortabla blir spelarna av de här ständiga rockaderna? Kontinuitet?

Ett självklart val som förstecenter är ju Joel, men sedan? Andreas Karlsson eller Hahl? Jag hade valt Hahl och därmed är Pastorn överflödig i Frölundas lagbygge efterson han inte direkt besitter så där utpräglade defensiva egenskaper, som man bör ha som 3:e eller 4:e center. Nu har ju Hahl detta och det är väl främst därför som han som oftast centrar i 3:e, till bekostnad av en sämre defensiv, i någon av de två första uppställningarna. Micke Johansson är klockren som fjärde center.

Sedan har det väl varit ett problem, som Dahlén knappast kan göra så mycket åt, att sällan eller aldrig kunna formera en centrallinje av Joel, Pastorn, Hahl och Micke, eftersom en eller två nästan alltid är sjuka eller skadade. Så även om jag inte tycker att centrallinjen är optimal, så är den ju ändå imponerande och hade säkert fått mycket mer uträttat, om den varit hel, åtminstone någon månad i stöten.

Sedan tycker jag väl knappast att Frölundas backar ensamma skall lastas för den skrala defensiven. Den har enligt min mening, sitt upphov i den mindre lyckade centrallinjen. Joel och Micke gör väl sitt jobb mycket bra, medans det är mer tveksamt bland övriga centrar och deras vikarier, sett över en lite längre period.

Att Frölundas backar allt som oftast hamnar på hälarna, beror ju på saker som händer längre upp i banan. Finns väl inget lag som det är så lätt att slå diagonaler genom mittzon på? Frölundas forwards är alldeles för ofta, överallt och ingenstans, när spelet vänder. Det krävs mycket hjärta från de spelare som skall kunna utföra det hårda tvåvägsarbete, som det är att bära de två förstalinorna och som är grundläggande för en framgångsrik hockey, med högt ställda mål.  

Kommentera

Sv: Kvartsfinal
lu93rowa: Tror du det blir bättre om man byter tränare ? Nä det blir det inte
Där emot bör dom byta "försvars tänk" vi har en av sveriges bästa målvakter
men vilken målvakt orkar stå 53 av 55 matcher ingen. Ja han har gjort endel misstag men detta beror till stor del på det hårda matchandet av Honken han behöver av lastning .Titta på hur backarna agerar. Dom tänker mer på att trycka på framåt för att göra mål en att försvara sig bakåt dom lämnar sådana yter till motståndarna så det finns ju inte. Jag är själv hockey tränare för ett U-11 lag det som vi pratar om med våra killar är just dom sakerna som VF backar inte gör ex inte 2 man på samma gubbe i hörnen eller bakom mål, sväng åt samma håll som din motståndare passa inte pucken parralelt med blå linjen vid anfals zon etc .Detta är grunder inom hockeyn. Det stora problemet i VF i dag är att deras försvars spel inte är balanserat ett ex till hur ska Viklund och Larsen 2st offensivt skickliga backar son inte är så stora och tunga försvara sig mot stora tunga pjäser som Laine.Beetch och Melin detta går under korta stunder men i lägnden under en säsong orkar dom inte stå emot. Detta märks oxå på hur mycke Bäckman spelar 27-33 min/match detta håller inte klart han kommer att göra misstag huvudet blir trött och misstagen kommer. Nä backarn är det stora problemet i dagens VF , om dom balansera detta med en defensivt och en offensivt skicklag back i varje par kommer detta att bli bra. Sedan kan man alltid ha synpunkter på anfalls spelet men med ett bräckligt försvar är det svårt att ha ett efektivt anfall forwards får lägga för mycket kraft på att hjälpa försvaret i stället för att lägga den i anfallzon

Vi kommer tillbaka nästa år

VF 4 ever
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Förövrigt lite småkul att se vissa från andra lag komma in och försöka slänga brandfacklor när Frölunda just åkt ur slutspelet. Har ni inte släppt kvartsfinalerna 07/08 än??? Då är det mer illa ställt än jag trodde...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Dream Team: Jag tror att det är flera säsongers uselt spel som börjar att ta ut sin rätt. Å andra sidan har lhc aldrig någonsin lockat någon storpublik till Scandinavium...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal

lu93rowa:

Ja du, konstiga indianer är det.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal
såg matchen, blev så himla besviken så väldigt kasst spelat så de inte är sant.
vi vann skotten som väntat och tekningarna. dahlén och lillis kan sticka så vi kan skaffa en ny tränare.
Riktigt besviken på detta hockeylag som inte ens kan skjuta in några puckar.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Dream Team: Ja, men Scandinavium tar väl in dryga 12000? Tidigare har det alltid varit slutsålt när det vankats slutspel.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Dream Team: till scandinavium menar du? det var väl över 11 tusen?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
lu93rowa: Jag undrar vad som hänt med ert hemmastöd. Inte fullt ikväll heller, och då kan det i teorin vara den sita hemmamatchen för säsongen? Är det säsongens dåliga resultat som smittar av sig? För en sjundeplats var knappast målet inför säsongen. Men nu när det finns chans för laget att avancera detta till trots så kommer inte folket i alla fall? Märkligt i min värld.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
fortfarande 0-2 medan frölunda trycker på utan att få in pucken. väldigt bra match av Norrena
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Fysisk hockey: :) har du sätt frölunda-Färjestad nån gång eller?
verkar inte så iaf.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
ah men herregud.... 0-2
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Fysisk hockey: och det säger fbk fanet haha! ni spelar ju så rent och fint så, bara ni förlorar slår ni sönder klubbor mot sargen och målburen
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
När ska ni kasta in en spritflaska? Det brukar ju er patetiska publik göra. Annars kan ni ju alltid fiffla med klockan.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
suck..... 0-1...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
spud: var inte så allvarligt som de såg ut. de va en lindrig hjärnskakning
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
lu93rowa: Usch, ser ut som att Mäntyma fick enväldigt konstig reaktion.Hoppas INTE det är en allvarlig skada, men det ser ut så.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal
rackham: och där satt 3-1 värdelöst!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal

lu93rowa:

Äsch, kämpa på!

Kommentera

Sv: Kvartsfinal
Frölunda spelar fullt värdelöst andra matchen. och förtjänar förlust.
Kommentera

Kvartsfinal

Då är det äntligen dags! 

Ser fram emot en hård, välspelad, offensiv och därmed publikvänlig kvart! 

Må bästa lag vinna!

Kommentera

1258286 · »