Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Semifinal 1: Frölunda - Linköping

697746 · » Till forumet


Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Larionov: Ja men alltså klart alla är lika inför lagen. Men som domarna säger. Vi såg inget vid 3-2 målet som skulle vara utvisning. Och är ska det vara utvisning vid 3-2 målet så är det på LHC spelaren som håller fast Seikola. Alltså en avvaktande utvisning isf.

Och vad gäller ert första bortdömda mål så vet jag att spelaren blir crosscheckad in i Salo. Men domaren ser ju inte detta. Han dömer mål. Frölundaspelarna klagar. Han frågar sin linjeman och han säger ja han var på Salo. Då gör domaren bedömningen att han var på Salo. Linjedomaren har nog inte uppfattat att han blir crosscheckad in i Salo eftersom han är så långt ifrån LHC spelaren när Mårtensson gör mål.

Vad gäller ert andra bortdömda mål så är det bara att beklaga. Det var mål.

Vad jag menade med mitt inlägg var att ska man klaga på något så klaga på hockeyligan. Domarnivån var likadan åt båda håll. Det var ofta Frölundas första kedja hade ryggsäck i anfallzon utan att ramla och han inte dömde för något. Sen fick sig ett par VF spelare ordentliga flygturer som han också friade. Så att fokusera på domaren av LHC är så orutinerat. Jag kan förstå om fansen gör det. Jag hade också varit skitförbannad. Men man måste också förstå att domaren har det inte alltid lätt därute. Han har nog fullt upp med matchen och allt och att sen höra vid varje avblåsning hur förbannat kass han är det tär nog på vem som helst.

Men LHC fokuserar på fel saker... Låt säga att ni får ett par domslut emot er i början idag. Då kommer ni antagligen fokusera på domaren direkt och det är absolut inget bra. För er alltså.
Kommentera


Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mattias - 74: Skulle vara mycket intressant samt även på en del spelare. Tänk att höra Jönssons gnäll under en match :)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mok:

Precis, skulle vara intressantoch höra vad domarna sa till spelarna under match. Om de hade en mick på sig..

Säker en massa konstiga saker som kommer ur munnen på domarna :)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mattias - 74: Inte för hårt skrev jag.... han skall inet gå så långt så att det går till angrepp eller liknande. Men att han ger igen lite tycker jag är korrekt för han lär ju få höre både ett och annat.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mok:

Sen skall domaren givetvis inte gå på för hårt i sina ordval på isen men ord står mot ord.

Varför inte. Domaren får så mycket skit så han kan lika gärna ge nån kommentar tillbaks... Bara nyttigt för spelarna att få tillbaks med samma medicin..
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Larionov: Domarna brukar vara rättvisa men kommer en situation som någon tycker är tveksam och den är avgörande så blir det alltid ett jiddrans liv. hade situationen vart omvänd hade säkerligen många Frölunda supportrar reagerat likadant. Tror dock inte att frölundas tränare hade gått på som Melin gjorde vilket inte är proffsigt alls. Sen skall domaren givetvis inte gå på för hårt i sina ordval på isen men ord står mot ord.

Det jämnar alltid ut sej.

Du ska se Frölunda får ett bortdömt mål ikväll eller att ni får straff eller något annat kul :)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
FreddanVF: Tycker du missar poängen lite. Jag har inget emot att man höjer ribban lite, speciellt nu i slutspelet. Och jag LOVAR dig, det finns inte många av LHC-spelarna som skulle protestera heller.
Men hela caset ju om "likhet inför lagen". Ska man ha en tuff bedömning av ex.vis interference så ska den väl vara lika hård för bägge lagen? Det är ju där kritiken förs fram, inte på domarnivån generellt. De flesta "experter" verkar ju anse att Sjöberg hade en hel del tveksamma bedömningar, framförallt i slutet av matchen, och att han tyvärr blev den som mer eller mindre avgjorde föreställningen. Det är synd, eftersom det då blir som det nu har blivit; Eftersnacket handlar mer om domaren än om sjäva matchen.
Du kan ju kalla oss dåliga förlorare om du vill. Själv funderar jag bara lite på hur tongångarna skulle gått från dig om situationen var den omvända.

Men sk*t samma. Nu är det ny dag, match, och nya förutsättningar. Jag hoppas innerligt för rättvisans skull att LHC tar det här, så vi kan börja om på nytt igen. Med en bra domarnivå.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
FreddanVF:

Håller faktikst med Ekwall på tv sporten för en gångs skulll.

Spela och håll käften, Domarn dömer...
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mattias - 74: Det är för mycket handväskor i svensk hockey. Jag tror till exempel inte att Ledin, Jämtin, Oduya, Kåberg osv åker till sin tränare och grinar om domaren sagt något till dom. Dessutom tror jag domaren svarar i frustration ibland. Tänk all skit om hur värdelös han är, han får höra under 60 minuter på isen. Han är också bara människa och då kanske han kan häva ur sig om hur "värdelös" en spelare är. Eller om en spelare filmat kan han säga något så ogenomtänkt som "res dig, kyckling".
Jag tycker LHC i det här fallet lipar alldeles för mycket. Det är inte domaren som ska ha kritik. Det är hockeyligan och regelverket för att det finns så få och så dåligt placerade målkameror. Och det här med att Sjöberg var enögd och plockade ut en massa LHC spelare när dom, om man får tro Melin, bara snuddade vid Frölundaspelarna. Det är så patetiskt så det finns inte. En gång i tiden hade jag kunnat tänka mig Melin som Tränare i Frölunda. Han har tappat hela mitt förtroende nu.

Likaså alla dessa ex. 08:or som åker omrking och lipar i LHC skrud.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Melin anmäld av Domarbasen Peter Andersson!

Se länk!!
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
bobbe: Med dagens teknik kan ingen vara säker men efter dom förutsättningar dom har kan dom liksom inte göra nått mer.... Jaja ny match imorgon och kanske nya tveksamheter och underligheter.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mok: Problemet är att det ljudet ska synkas med bilden för att tittas på, i realtid. 0,03 sekunder lär inte göra någon skillnad, är det så små marginaler kan domaren ändå inte vara helt säker. :)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Friman SR: Köp en lott??? Frölunda var det bättre laget hela matchen, linköping spelade skyttegravshockey, om dommarinsatsen kan jag bara säga, det var på tiden att frölunda har lite hjälp, normalt sett vinner frölunda även utvisningsligan trotts att dom legat på i 3 perioder och skutit många mer skott än motståndarna. Gällande tveksamheterna vid Kallios 2-2 mål, ja jag hade inte blitt förvånad om Johnsson blitt utvisad, men jag tycker inte det är någon utvisning. De första bortdömda målet klar på körning av målvakt. det andra bortdömda kan ingen säga om det är mål eller inte då ljuger man, är det mål är det naturligtvis synd om linköping men sådan är ju hockeyn. vfs segermål var klockrent mål seikola blev intrykt mot fransson, men inte värre än han slängde sig åt andra hållet.
Synd bara att vf inte avgjorde detta tidigare så hade vi sluppit den skiten, och hoppas att linköping spelar bättre på måndag
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
bobbe: 0,03 kan ja ha enorm betydelse om nu klockan har passerat så perioden är slut :)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
LL: Jag känner mig väldigt säker på att det skulle vara tekniskt möjligt. Ljudfördröjningen från domarens pipa till en mikrofon t.ex. i målet går att motverka, om man nu tror att ca 0,03 sekunds fördröjning skulle ha någon betydelse i sammanhanget...
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
bobbe: ett problem med ljud till bilderna för att höra domarens signal är att det då uppstår en osäkerhet i synkningen mellan ljud och bild (eftersom du för att vara säker på att signalen hörs måste sätta en mikrofon på domaren). Du måste ju om du ska ha ljud på något sätt säkra att ljudet ligger i exakt synk med bilderna för att besluten ska bli korrekta. Bilderna har en tidsstämpel för att domarna ska kunna kolla om slutsignalen hade gått innan pucken gick in, men ska domarens signaler läggas dit så blir det svårare eftersom det inte finns något som garanterar att ljud och bild ligger i synk. Det är på inget sätt ett olösligt problem, men likafullt måste det lösas för att det ska vara tillförlitligt.

Just det mål du tar upp är ett bra exempel på osäkerheten mellan ljud och bild. Det fanns vad jag minns inget på de bilderna som bevisade att avblåsningen verkligen skedde i det läge som det låter som. Antag att det var en fördröjning på en sekund mellan bild och ljud (absolut inte orimligt, Canal+ har ofta problem med synkning mellan ljud och bild, i alla fall i utsändningen till våra tv-apparater) - då är det plötsligt inte alls säkert att det verkligen var mål.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Danne_l: Jag tror att Linköping gör dubbelt så många mål som Frölunda. Det blir alltså I-II eller 1-2 om man så vill. 
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Klinth:

2-2
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Inte helt otippat är det en massa diskussioner om domarens insat i denna match numero uno. Eller har varit i alla fall.

Jag kan konstatera en sak. Jag är glad att Frölunda vann. Frölunda hade det mesta av spelet, men framförallt hade man fru fortuna med sig och det var avgörande. Tack för det televerket!

Linköpings första bortdömda mål är det ju inget att snacka om. Klockrent!

Linköpings andra bortdömda mål är betydlig mer tveksamt. Min bedömning var att det var mål, även om det är lurigt ur den kameravinkeln med skuggor osv, och jag höll som bäst på att sparka sönder ena väggen i TV rummet när domaren gör "wash out". Puh! Men stackar Linköping... Snacka om pungspark...

Frölundas seger mål. WOW! Härligt! Underbart snyggt!!! Och seger!!!!
MEN: Om Linköpings första mål dömdes bort borde väl i ärlighetens namn även detta mål dömts bort?!? Men det gjorde det inte, och det är jag tacksam för, rättvist eller inte... Det innebär 1-0 i matcher och liten fördel Frölunda. Men det är väldigt lite det... Men spelet såg bra ut och det är bara kylan i avslutningarna som saknas. I morgon smäller det igen. På vems sida står fru fortuna då???
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
FreddanVF: Ja och nästa gång svänger det åt andra hållet.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Jag förstår inte varför dom klagar på Sjöberg. Vid deras första bortdömda mål så dömer Sjöberg mål. Sen konsulterar han en linjeman som säger att en Linköping spelare interferar Salo. Alltså Interference och därför självklart inget mål. Inte Sjöbergs fel. Vid målkamera målet så är det ganska uppenbart att han gjorde rätt... Det var inte ens hans beslut. Måldomarens beslut. Och vid Frölundas mål så gör han rätt. Frölundaspelaren blir interferad in i Fransson och sen hela vägen ner bakom LHCs mål. Fransson lägger sig tidigt. Andersson går runt och gör mål. Knuffar försvararen in spelaren på egen målvakt så godkänns målen.

Vad gäller utvisningar så körde Frölunda sönder Linköping under i stort sett hela matchen. 49-28 i skott eller nåt sånt och många fler chanser mot Fransson än mot Salo. Och han missade dessutom ett par grova utvisningar som hade givit Frölunda PP. Jag är rätt säker på att han var likadan åt båda håll.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
mok: Som åskådare är det jävligt lätt att döma det som händer. Massor av målkameror som domaren aldrig tillåts se gör hela situationen rätt enkel för oss som sitter och tittar på. Jag tycker Sjöberg bedömde situationerna rätt utifrån sitt perspektiv. Att/om det var mål hör inte riktigt hit. Domaren gör en bedömning och av det jag kunde se var det okej, sett från domarens sida.

Att gnälla på domaren och hans insats känns inte bra. Om Vf vann mtchen orättvist är det LHC:s tur nästa gång. Det brukar jämna ut sig.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
250kg kärlek: Vi vet ju faktiskt inte vem som hade vunnit om målet hade godkännts :)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
FreddanVF: Burgårdsgatan finns ju inte heller i regelboken, eller??? ;-)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Friman SR: Han kunde ju traskat in till grannarna på burgårdsgatan eller nåt å kollan Canal Digitals repris som domaren på reklamen :-)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Dream Team: Patrik Sjöberg, e inte han ujsare....? Regelbok är regelbok och vad fan ska domaren döma efter om han inte hade en regelbok? Canal+, Hockeyligan på webban eller....? Men köp en lott för denna gång var det allt röta inblandat.....

Ha, ha, haaa ni är bara näst bäst... TIMRÅ IK är bäst....;-)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Danne_l: Ähh, jag kommer att fortsätta hålla på Vf trots att eftermiddagens fight lite orättvist (kan tyckas) tillföll Vf. Men som något gammalt uttryck säger "ett bra lag har tur", så var det väl det som hände just idag.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud: Jo, det faktum att jag av födsel och ohejdad vana är så mycket anti Linköping, innebär ju att jag just i den här matchserien faktiskt är rätt mycket för Frölunda. Heja Patrik Sjöberg! ;-) 
Nu kanske Frölunda kommer före även för exemeplvis husfridens skull, men är ju inget man talar högt om, så pschhhh... ;-)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud: Men det du inte verkar förstå är att målet blev bortdömt helt riktigt :-)

Kryphål i lagen kallas det när det har med ekonomisk brottslighet att göra. Samma sak här. Det man inte ser det finns inte hehe
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
250kg kärlek:

Ja livet suger verkligen ibland. Men på måndag är det tvärtom, hela världen kommer vara emot Frölunda;)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Danne_l: Japp, helt överens. LHC fick ett mål bortdömt vilket kostade dem segern. Förjävligt alltså. ;o)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Danne_l: Jomenvisst, alla är vi överens om att Salo hade mutat domaren ;)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping

Dream Team:

Du har så mycket rätt i det hela..

Synd att jag som kommer utifrån måste "berätta" det för Frölundaiterna

Jag som du håller ju på Frölunda i detta slutspel hoppas ju på att Frölunda vinner detta på ett ordentligt sätt så man slipper en massa spekulationer..

Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud:

Ja, någon är ju tvungen att gå in och rätta dig när du har fel;)

Men hur som helst, alla är väl mer eller mindre överens nu över vad som hände idag.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping

FreddanVF:

Det är helt ok att du inte förstår..Det är ingen som räknar med att du gör det...Allt jag har att säga är att målet blev bortdömt helt felaktigt..

Sen att jag o Danne i vanlig ordning piper o tycker helt annat gämfört med varandra är en helt annan sak...

Det har vi gjort de senaste 3 åren..

Han är ganska trevlig att ha att göra med ändå,,,

Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Dream Team: Exakt... På hockeyligan.se highlights för den som är intresserad så ser man rätt tydligt att det faktiskt är mål. Men enligt regelboken får domaren inte ta hjälp av den kameran. Eller storbildskärmen i arenan. Det är målkameran och inget annat som gäller. Och han får heller inte tänka logiskt. Det är ett jobb som ett barn kan göra. "Ser du pucken innanför linjen?" "-Nej" "-Inget mål"
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Jag kan bara säga GRATTIS Frölunda, jag var anstyrkande nära i mitt tips om
3 - 1...

Domaren dömde rätt efter de förutsättningar han hade, även om C+ kamera visade att det var mål...Domaren dömer ju efter reglerna och de förutsättningar han har och tur är väl det, vad skulle han annars rätta sig efter......? C+, nä...

Men... köp en lott nu, för denna gång hade ni allt tur som en enögd...;-)

TIMRÅ IK är bäst, fast ni är näst bäst....;-)
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud: Det torde förhoppningsvis vara uppenbart för de allra flesta att pucken var i mål vid det här tillfället. Men det är inte det som är intressant. Grejen är ju den att uppenbarelsen är precis lika stor att domaren helt enkelt inte kan döma mål, även om det nu var mål, när tekniken inte medverkar till att få fram bevis för att pucken faktiskt var i mål.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud:

Har aldrig sagt att det INTE var mål. Har bara kommenterat varför domaren valde att döma bort målet.

Har inte kallat dig någonting, det är det bara du som gjort. Så kom inte dragandes med att jag har satt nivån.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud: Vill egentligen inte lägga mig i er pajkastning men dina resonemang kring målet var ju lite off.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping

Danne_l:

Hmm..Så du menar att jag skulle sjunka ner på din nivå??..

Snälla lilla gubben..Kom in i matchen och torka din snoriga näsa..

Att du tycker att jag har fel är helt ok..Du är ändå en sån som håller på Frölunda....Jag och en hel del människor i Sverige anser ändå att det var mål...

Grina på o kalla mig vad du vill..

Pssst..Lovar att jag har en massa Frölundaiter som håller med mig..

Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
gud:

Inte lätt när man inte kan ta att man hade fel utan måste sjunka ner till den hederliga sandlådenivån.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Dream Team: Ja som i NHL. Där har dom ofta nära 40 kameror på plats som dom kan använda sig av. Och dom granskar allt. Offside i målgården. Var spelare interferad in i målgården? Slog han in den med handsken? Var det hög klubba? ALLT bedöms. Det måste vi ha här också om vi ska vara på samma seriösa nivå. Varför inte utnyttja tekniken om den finns.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping

Danne_l:

Jag är dum..Jättedum..

Skönt för min egen del att du är dummare..

 Rest my case

Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
FreddanVF: Exaktemente. En liknande sak hände väl under OS-turneringen i mötet mellan Kanada och Ryssland, där det uppkom en situation vid det ryska målet där det på TV-bilderna inte gick att se om pucken var i mål eller ej. Där dömde domaren bort målet, helt i sin ordning, och det fanns heller inga andra bilder som s.a.s på något sätt "tjänade i Kanadas syfte" även den gången. Rätt ska vara rätt, enligt min mening. Det är målkameran/målkamerorna (där det finns ett så välutvecklat system med fler än en kamera som faktisk förenklar domarens uppdrag betydligt..) som måste få avgöra en sån tveksam situation, där omartrion inte  kan avgöra på egen hand om det är mål eller ej.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Huge: Domaren har väl varken tv-bilder eller en endast tv-skärm att titta på.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Dream Team: Ja, domaren gjorde säkert rätt, då han inte hade tevebilderna att tillgå.
Men av den frysta bild man såg i teve, där man ser puckens läge INNAN Salos plock kommer och skymmer alltihop, framgår det tydligt att pucken var inne. Iaf som jag bedömer det hela.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Dream Team: Exakt samma sak hände i Vm finalen då kanada i mina ögon felaktigt fick ett mål godkänt efter att man vevat sekvensen fram och tillbaka i åtskilligt antal minuter. Då vi alla var överrens om att med målkameran så såg man inte om pucken var inne fastän den var inne. Enligt reglerna skulle målet underkännas men tack vare att det var Vm och alla TV kanaler hade tillgång till bilderna vi minns hur "skuggan" gled in under Tellqvists benskydd och därmed såg ut att vara inne så dömde man mål för Kanada i VM finalen i Sudden Death. Trots att det enligt reglerna skulle underkänts. Av den enda anledningen att man inte kunde se att pucken var inne från målkameran. Ett rätt skulle varit fel men blev rätt. Om man så vill. Det är ett dilemma för hockeyvärlden.
Kommentera

Sv: Semifinal 1: Frölunda - Linköping
Huge: Här gäller nog millimeterrättvisa, är jag rädd. Eller ja, rättvisa och rättvisa, det blir väl att realisera en blid av vad man i det här fallet såg som mest troligt, eller det som de facto just gick att se här. D.v.s en stor fet plockhandske som skymde en puck som förmodligen var innanför mållinjen. Men då domaren inte kunde utesluta att trissan faktiskt inte varit i mål, eller än mindre fatta ett beslut att den varit inne, så blev nog domslutet både rätt så självklart och likaså rätt så enkelt att ta.
Kommentera

697746 · »