Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1299492

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

diffe: Förr eller senare kommer säkert Frölunda att se till att hålla sig kvar i ES. De kanske tom tar sig till slutspel, vem vet. Det som oroar är att det här har varit en trend som bara blir tydligare och tydligare för varje säsong som går, och som började säsongen 06/07. Då blev något ruttet i klubben. Då började man sparka tränare till höger och vänster, och oron i indianlägret blev påtaglig. 

Eller så har man efter de 2 gulden alldeles för höga ambitioner. Ska man vara topp tre i landet, och uttalat har den målsättningen, då duger det inte att knappt ta sig till slutspel och åka ur i kvarten. Men å andra sidan, innan de två gulden så var man nöjd med att slippa kvalspel, lycklig om man kom till slutspel, och överlycklig om man tog sig så långt som till semifinal eller rent utav final.

06/07: Stephan Lundh och Calle Johansson sparkas, ersätts med Pelle Bäckman. Man slutar till slut nia i serien. Gör mycket mål, men läcker som ett såll.

07/08: Pelle Bäckman sparkas och in kommer Roger Melin. Man lyckas sluta sexa i serien och åker ut i kvarten. 4/2-08 meddelar Frölunda att Kent Norberg blir General Manager i Frölunda, och samma dag sparkas han med omedelbar verkan från Timrå IK.

08/09: Ulf Dahlén tar över som tränare. Fruktansvärt dålig start av grundserien, men man slutar trea! Åker ur slutspelet i semin. Måste ju räknas som godkänt, men starten av säsongen gav en taskig bismak, framförallt hos media...

09/10: Ulfs andra säsong som tränare. Mängder med skador, men det är ju ingen ursäkt. Tajt in i det sista, men man slutar på en sjunde plats. Ut i kvarten.

10/11; Ulf köps ut och ersätts med Kent Johansson. Även denna säsong drabbas Frölunda av många skador, men fortfarande ingen ursäkt. Än så länge ser det ut att vara Frölundas sämsta start av elitserien sedan Hjalmar Branting dog...

Kan det vara så att Frölundas storhetstid, om man nu skall uttrycka sig så, är helt beroende av det faktum att Conny Evenson kom in och med hjälp av Janne Karlsson lyckades styra upp både förening och lag på ett så bra sätt att det resulterade i en god ekonomi och guld?!? Något som följdes upp av ännu ett guld under lock-out säsongen, då med Stephan Lundh och Janne Karlsson som tränare. 

Kommentera