Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #740870

Sv: Värvningar
Portello: Lite svårt att säga faktiskt huruvida det är starkare eller svagare.

Om vi tar backsidan först så har vi tappat Oduya som nog kanske var vår bästa back ifol. Vi har även blivit av med Koivisto men där känns inte tappet lika hårt - trots han offensiva egenskaper. Vi var nog många som förväntade oss en spelare av Magnus Johanssons kaliber vilket han inte var - hästlängder ifrån. Defensivt tycker jag det känns bättre trots resultaten än så länge under försäsongen. Pettinen kommer göra en enorm nytta för oss - en kille i Sundins storlek och faktiskt med en mycket bra blick för spelet - ett passningsspel som imponerar.

Forwardsmässigt eller kedjemässigt tycker i alla fall jag att det ser lite mer jämnare ut överlag. Johnson - Andersson - Kallio behöver man kanske inte orda för mycket om  - i alla fall inte ytterpositionerna. Johnson återstår att se. Han gjorde en magnifik grundserie men slutspelet däremot kom han inte alls till sin rätt - tekade dåligt och spelade långt under hans förmåga.

Tycker faktiskt att vi styrt upp framförallt tredje och fjärde kedjan rätt bra - framförallt Cibak - Esbjörs och Ryno kännsd väldigt intressant.

Andra kedjan med Pluss, Kariya och Fabricius är kanonbra - supersnabba men väger kanske lite lätt. Mot tyngre motstånd som ex Linköping kan de få svårt.

På det stora hela tycker jag nog i alla fall att truppen ser mer homogen ut än förra säsongen. Visst har man tappat Dragkedjan men frågan är när de egentligen spelade bra senast. Kahnberg hade ett kalkonår och Tolsa var skadad större delen av säsongen. Men Joel kommer man sakna - den viljan hoppas vi att vi kan få i Cibak.
Kommentera