HV71

7177 inlägg · 782 ämnen

Att Vara Eller Inte Vara...

1173829 · » Till forumet


Sv: Att Vara Eller Inte Vara...

Tommy Fritz i lång interjuv om nuläget och framtiden:

[url=hv71.hockeyligan.se/?contentid=806444469249]HVTV[/url]

Kommentera

Sv: Att Vara Eller Inte Vara...

[URL=

www.youtube.com/watch?v=nqtsOmgZR2I]Först Sången[/URL]

[URL=www.tsn.ca/nhl/story/?id=277645]Sedan Artikeln[/URL]

Loob skickar brev...ja, ja...

Kommentera

Sv: Att Vara Eller Inte Vara...

[URL=www.hv71.se/Nyheter/For-svensk-hockeys-basta/]Klubbdirektör Fritz Fortsätter Att Mörka Kring Den Stora Glädjen Att Få Möta Vladivostok Och Murmansk Samt Att Vara På Roadtripp i Sibirien[/URL]

Kommentera

Att Vara Eller Inte Vara...

Vilken medial fullträff utbrytarligan fick till och till på köpet behövde de inte ens skicka ett enda pressmeddelande innan cirkusen var i full gång.

Undrar om de rumphuggna förstår att de binder ris för egen rygg? Ett spel för galleriet som bara gynnar de redan besuttna.

Skulle vara lite kul om även de finska NT-lagen dök upp lite sådär solidariskt och uttryckte tankar kring sin framtid. I Berlin och Hamburg finns också lag med mycket höga publiksnitt som säljer ett hockeykoncept. Den samlade gräddan av norra Europas hockeyadel. Raseriet och tandagnisslet når då helt nya nivåer runtom i Svedala.

Visst finns det en enorm potential för en nordvästeuropeisk liga? Rent kommersiellt. Självständig eller som en del av KHL. Frågan är ju vad marknaden eller KHL är beredd att betala för TV-rättigheterna? Det är ju här intressena ställs mot varandra när nettona för ES-spel hamnat på marginalen och det är svårt att generera högre intäkter på annat sätt.

Nej, själv är jag måttligt intresserad, även om jag ser det kontinentala utbytet som något ofrånkomligt i framtiden. Men visst borde det räcka att hålla sin inom CHL:s ramar.

Fast när det värsta raseriet lagt sig och femtekolonnarna har kölhalats, doppats i tjära och rullats i fjädrar samt förpassats till Div 4 så kommer det en ny morgondag. ES är jävligt beroende av ett bra TV-avtal. De här fem lagen i utbrytarligan finns i regioner som motsvarar ca 60% av Sveriges befolkning. Då har jag ändå inte räknat med Blekinge, Halland och Bohuslän/Dalsland.

Visst Gudmundsson kan ju stå där och proklamera kring sin suveräna kvalitetsprodukt, det rumphuggna ES. Han kommer inte att övertyga mig och framförallt kommer han inte att övertyga C+ eller andra intressenter på marknaden i samma utsträckning som tidigare. Några nya TV-avtal i paritet med de två senaste som varit rekordhöga lär det inte bli. Förmodligen får man vara jävligt glada om de bara bli halverade...eller att det åtminstone finns intresse från Z-TV eller 4Sport. Redan hårt ekonomiskt pressade ES-lag (kvarvarande) kommer att få stor anledning att syna sina budgetar på riktigt.

En lösning skulle kunna vara att låta klubbarna själva får sälja sina TV-rättigheter. I dagsläget finns det väl åtminstone 2 klubbar (som jag själv har sett) som skulle kunna göra minst lika bra produktioner (med lite inhyrt folk) som 5:an gjorde under slutspelet. Dagens hockey handlar ju inte längre om att bara vara bäst på isen...inte om man vill ha någon framtid i alla fall.

Så klart att det stickar i ögonen på klubbarna som ligger långt fram, när man delar lika på TV-rättigheterna med andra klubbar som knappt är kapabla att uppdatera en hemsida. Sådana som inte vill gå före, inte inser potentialen och som bara i undantagsfall lyckas fylla sin hall.

Men man är nog väldigt tacksamma för den stora uppmärksamhet som detta givits. Det snabbar naturligtvis på lösningen kring problemen med de ytterst ömma tvrättighetstårna.    

Kommentera

1173829 · »