HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1184161

Sv: Grundserien 09/10

Lite "statistisk" inför på hockeyligan.se:

"HV och Färjestad har tillsammans vunnit SM-guld i fyra av de sex senaste säsongerna. Dessutom har klubbarna blivit seriemästare fem gånger på sex säsonger.

Det var länge sedan två lag dominerade Elitserien så kraftigt under flera säsonger. Vi får gå tillbaka till mitten av 80-talet för att hitta någonting liknande. Då vann Färjestad och Djurgården fem SM-guld på sex säsonger (1986-1991). Enda gången någon av klubbarna inte vann under dessa år var 1987. Den gången blev Björklöven från Umeå svenska mästare, sedan man slagit Färjestad i finalspelet med 3-1 i matcher."

http://www.hockeyligan.se/index.php?article=4273

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Grundserien 09/10

"Petrasek gjorde tre mål och spelade fram till tre. Han var dessutom inne på de två andra målen som HV71 gjorde mot Färjestad denna afton.
- Det var en sån där kväll då allt fungerade. En helt otrolig kväll. Det är helt sjukt att göra sex poäng i en och samma match. Och jag kommer förmodligen aldrig att göra det igen. En mycket speciell dag i min karriär.

Slog 19 år gammalt klubbrekord
Klubbrekordet för flest poäng i en match är just sex poäng. Tidigare har anfallarna Roland Eriksson (2+4), Mats Lööv (3+3) och Owe Thörnberg (4+2) svarat för bedriften att göra sex poäng i en match. Men av en back så är klubbrekordet fem poäng. Det var Arto Ruotanen som gjorde 2+3 i en match mot Malmö den 30:e september 1990. Nu är det rekordet historia."

Kommentera