HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1186661

Sv: Grundserien 09/10

[url=hv71.hockeyligan.se/?contentid=5397625857]No 16 Is Back[/url]

I och med detta så har man 15 forwards tillgängliga. Det är naturligtvis ett problem för de yngre spelarna.

Samtidigt så går Ferdinands som tåget. I laget finns bara tre spelare (minst i hela J20 SuperElit) som är födda 1990. Av dem har Johan Linnander utvecklingskontrakt med A-laget och han har också värmt bänken en gång i ES under hösten. Hade det inte varit bättre med praktikplats i AS för Johan redan från början?

Det känns som det börjar bli lite overkill på juniorsidan. Att man gör samma misstag som Frölunda gjort under åren. Att man kör för mycket och för länge i J20 SuperElit med egentligen överkvalificerade spelare.

De som är riktigt intressanta i årets J20-lag är 91:orna, Adam Almquist, Jesper Fasth, Jesper Thörnberg och Martin Olsson. Adam är ju helt outstanding och har svarat för 22 poäng från sin backplats på bara 7 matcher. En sådan spelare skall man inte har harvande i SuperElit.

Normalt så skulle flertalet av dessa spelare får prova på lite ES under säsongen, men det är ju stört omöjligt som läget nu ser ut. Tedenby, Ullström, Önerud, Torp, Petersson, Williamsson och Linnander är naturligtvis först i kön och i störst behov av istid på den högre nivån.

I dagsläget skulle man behöva låna ut en hel kedja till en allsvensk förening. Då har man ändå fullt lag och bereder inte mycket plats för 91:orna. Detta är något som man måste ta tag i till nästa säsong. Det går inte ha så mycket duktiga juniorer med antingen liten eller minimal istid i ES...eller som tokdominerar i J20 SuperElit. Waste!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Grundserien 09/10

[url=www.aftonbladet.se/sportbladet/article5960426.ab]Det är inte ofta som han får några rubriker alls. Idag har han fått en helsida i AB[/url]

Kommentera