HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1246277

Sv: Grundserien 09/10

Sådärja! Tredje seriesegern de senaste 5 åren. Något annat lag har inte varit framgångsrikare under en femårsperiod i ES-historian. Faktum är ju också att man vunnit serien vartannat år sedan 03/04. Det ger fyra seriesegrar senaste decenniet. En mindre än vad FBK mäktade med 81/82-90/91.

Dagens största glädjebesked var väl annars defensiven. Kanske årets bästa, när det som mest behövdes. Stefan var oerhört stabil och lugnet själv när det blåste som mest. Också ett gott tecken eftersom han inte varit lika vass "efter jul" som han varit de två senaste säsongerna. Många individuella insatser känns fortfarande betydligt blekare än "normalt". Får väl hoppas att man som så många gånger förr, höjer sig väsentligt när allvaret börjar.

TIK eller VF? Rent statistiskt, sett till SM, så är ju det här önskemotståndare. Man har tidigare i SM stött på båda lagen två gånger och har avgått med seger i samtliga serier. Men som alltid, har man som seriesegrare, oerhört mycket att förlora i kvartsfinalen, beroende på vilket lag man väljer. Därför känns det här valet bekymmersamt. Det skulle vara otroligt roligt om man väljer Frölunda, det garanterar en feststämning och rolig hockey, så är det ju alltid lagen emellan. Men...jag tror inte att man gör det. Domen lär bli hård om man fallerar i kvarten när man gjort valet Frölunda. Oavsett lag lär ju tongångarna var lagom muntra vid en fadäs, men det skulle nog upplevas som ett större felval om det blir mot just Frölunda.

Därför blir det TIK för tredje gången på lika många år. Och här skall det väl inte vara några problem med motivationen heller. Många minns nog lagens tidigare möten i SM med ett visst obehag, även om det räckt ända fram. Jag ser ingen som helst oro för att man inte skulle veta vad som krävs även denna gång. Den största motståndaren HV har i kvarten är ingen mer än dem själva.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Grundserien 09/10

För övrigt noterades Martin Thörnberg för 20 mål i grundserien. I och med det har han nått 20 eller fler mål, tre säsonger på raken.

Det har bara två spelare till lyckats med senaste decenniet. Juha Riihijärvi (99/00-01/02) samt Per-Åge Skröder (06/07-08/09).

Kommentera