HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1255149

Sv: Semifinalen HV71-saik

Et tu Brute:

"Jag måste rikta hård kritik både mot spelare och ledare i HV 71 efter den senaste matchen mot Skellefteå.
Att med sådana kvalificerade spelare, med en rutinerad tränare som Janne Karlsson och i en semifinalmatch i SM-slutspelet på hemmaplan bli överflyglade i grundelement som inställning, mod och passion av ett reservbetonat och ungdomligt Skellefteå är underkänt.
Nu krävs det mer ödmjukhet från de som skaffat sig en behaglig tillvaro i en av Sveriges mest välskötta klubbar."

Hårda ord från Boork.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinalen HV71-saik

250kg kärlek:

Voine, voine Kärleken. Jag har väl alltid haft mycket större respekt för ditt hockeytyckande, än en pajastyckare som Boork! Boork däremot får min största respekt för sin tid som innovatör i början på 80-talet, sedan är det en annan sak att han är usel som analytiker i press och TV. Måhända vägs det upp av hans sinnrika krumilurer på TV-sportens stillbilder. Man behöver inte var bra på allt, det tycker inte ens jag.

Men det är onekligen ett nytt grepp från dig, att du först uttalar dig och sedan finner stöd för detta i figurer som Boork. Men vad skall man tro? Den största pajasen av alla, Magnus Nyström, blev ju profet i dina trakter över en natt härförleden, så det mesta är väl möjligt.

Nu har HV spelat 27 perioder, inklusive förlängningarna i detta slutspel. Man har förlorat 5 av dessa. 2 av dem är de där defensiva härdsmältorna, som jag redan tagit upp. Utöver detta har man förlorat 3 perioder med 1-0. I EN enskild match har man förlorat två perioder. Det var i kvartsfinal 3 uppe i Timrå. Du måste ändå medge att detta är ett styrketecken från ett lag som dessutom saknar motivation i jämförelse med andra lag?

Jag trodde det där med reservbetonat och bekvämlighet var utagerat som en pressanka? HV saknade ju samtidigt som SAIK ansågs vara reservbetonat, Voutilainen, Ward, Ledin och André Petersson. Om du hade reserver i laget hade du då hellre ersatt dem med tidigare nämnda eller hade dina val varit enbart Tenkrat, Skrbek, Söderström och Forsell.

SAIK:s unga garde skall ha all kred. Men det tycker jag dom är förtjänta av långt innan pucken släpps i semifinalserien och utan att man behöver skriva ner dem som resever. En överväldigande majoritet av dessa ungdomar håller ju en ordinarie plats i laget. Fjärdeplatsen i årets grundserie, får ju ändå till stor del tillskrivas de yngre, även om mixen med de äldre inte är att underskatta.

För tredje matchen på raken så står SAIK på knäna och försvarar sig i sista perioden. Tredjeperiodernas skottstatistik har tagits hem av HV med 43-20. Målmässigt leder man med 4-1.

Men häftiga matcher har det varit. Jag har sett alla i direktsändning, utom LHC-DIF i semi 1och 3, som avnjutits som repriser. Man måste ju ändå tillstå att det är de spelande lagen som är kvar i slutspelet? Häftigt att TV-publiken slipper ryggsäckar som Timrå. Häftigast måste ändå kvällens match varit, trots desperation från Åseda igen, som med hela tre minuter kvar av matchen att spela, plockade Liv ur kassen. En åtgärd som denna gång ledde fram till kvittering och sedemera vinst i förlängning.

Nu väntar två hemmamatcher mot i dagsläget Sveriges bästa bortalag. Det här blir tufft, mycket tufft.  

Kommentera