IF Björklöven

3859 inlägg · 99 ämnen

Inlägg #2091351

Sv: Apropå nånting...
Tarasov: Att ni pratar om topp 10 är pinsamt. MODO är en klubb för topp 4z Glader har fatalt misslyckats hittills med typ alla nyförvärv utom Peters och Ohlsson. Tycker han kommer undan alldeles för lindrigt i ert forum, men tror det har mycket med att man inte vill erkänna hur stor roll Hellkvist hade i MODOs framgångar förra säsongen. Tycker varken Kangasniemi eller Belov var speciellt bra värvningar, Bartosak var bra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JoseGonzales: Alla vet hur stor betydelse Hellkvist hade för oss. Både i att ändra kulturen inom föreningen och själva lagbygget. Förra årets lag är i princip Sundlöv och Hellkvists bygge med hjälp av några andra i föreningen som Pierre Hedin när vi var utan sportchef. Glader tog beslutet om att ta in Tambellini, men jag tror nog att Hedin och gänget var starkt involverade där också.

Kan helt klart förstå att man kritiserar värvningen av Kangasniemi. Jag tycker dock det var en väldigt skicklig spelare som aldrig riktigt fick chansen på grund av att hans kedjekamrater var helt under isen efter jul (Olofsson, Rosdahl).
Belov var en riktigt bra lösning just då när vi gick med 3-4 skadade ordinarie backar. En stor, stabil och stark back hade efterfrågats ganska länge.
Bartosak var en fullträff.

Gällande årets upplaga, så är det ändå svårt att utröna vad som är dåliga värvningar riktigt än, när själva spelsystemet har havererat så enormt. Omöjligt att veta på vilken nivå det kommer hamna, men just nu så underpresterar nästan alla. Vi har snabba spelare men det går såå långsamt. Sen gör man inga mål i utvisningsbåset eller från bakom egen målbur.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JoseGonzales: Kangasniemi var en blivande assistkung om han fått spela i en bättre omgivning. Belov stabil back som spelar enkelt när det behövs, något som var en bristvara . Tycker båda var bra spelare, men Kangasniemi hade behövt bättre omgivning.

I dagens lag är Corrado(enligt mej) bästa förvärvet ihop med Peters.

Annars håller jag med dej i allt , förutom att MoDo får sikta mot topp-12
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JoseGonzales:
Topp är mer utifrån rådande situation, såsom säsongen utvecklat sig ser jag en uppenbar risk för att vi stannar i botten. Men det finns inga ursäkter för att vi inte varje år skall utmana toppen.

I efterhand är det rätt uppenbart att Hellkvist spelade stor roll. Har helt klart mina tvivel kring Glader, mest pga att verkar sakna insikt i hur allvarligt läget. Hoppas styrelsen kliver på här.

Tycker laget är för tunt det för stor tilltro till att spelare som är kring 19-21 skall klara av stora roller. Något som i princip städades bort under Hellkvists tid. Men som varit ett problem länge.
Kommentera