IK Oskarshamn

585 inlägg · 94 ämnen

Inlägg #132708

Chockad?
Någon mer än jag som är chockad av IKO's framfart den här säsongen? Det här året som skulle bli ett lågbudgetår, där den officiella målsättningen är bättre placering än förra året (dvs >10 plac.), och där laget är fullspäckat med omeriterade junisar.

Och efter åtta omgångar är IK det enda lag som är obesegrat efter full tid!! Med juniorlagets målvakt, och inte att förglömma - på bortaplan, dessutom!

Sedan kan man ju inte undgå att le när en av seriens största artister sitter på läktaren med en snart läkt knäskada. Snacka om sparkapital...

För att göra en liten blygsam analys varför IK går så ofattbart bra hittills den här säsongen skulle jag vilja sammanfatta det i ett ord: Harmoni!
Det bästa klubben gjort (på ganska länge) tror jag är att den skrev långtidskontrakt med ett antal nyckelspelare. En spelare med långtidskontrakt tänker nog mindre på att prestera på det personliga planet för att kunna höja sin lön till nästa säsong, utan ser mer till klubben och lagets bästa. Och när nyckelspelarna är harmoniska kan de istället verka som en inspirationskälla för hela laget. Andra spelare behöver inte oroa sig för hur laget ser ut nästa år när man vet att stommen finns där.
Det verkar som om nästan allt har gått perfekt i år. Värvningarna föll på plats vilka förbättrade laget. Konceptet med individuell försäsongsträning verkar har gett resultat. IK är snabbare, vinner matcherna i slutperioderna eftersom de är bättre tränade - och det i en period när matcherna spelas varannan dag typ. De unga spelarna som äntligen börjar blomma ut till a-lagsspelare. Listan kan göras längre men det väsentliga är att IK håller på att utvecklas till en storklubb.

Nu fattas det bara att folket i och runt Oskarshamn fattar hur stort det är om IK spelar i SA nästa år. IK i Superallsvenskan är GRYMT för att använda foppaspråk...
Kommentera