Innebandy

419 inlägg · 32 ämnen

Inlägg #396118

Sv: Innebandy-VM
Sannes: Premiärmatchen för Sveriges del slutar med seger 4-1. Efter tre mål av Niklas Jihde och ett av Fredrik Djurling. Knappast övertygande, men en premiär är ju just en premiär..

Som organisationen runt VM ser ut idag så är det 20 lag som är med och spelar i turneringen. Men egentligen så är det kanske 3-4 av dom som faktiskt slåss om medaljerna. Övriga är med för att se och lära.

Det första VM:et gick ju i Sverige -96. Hade för övrigt nöjet att få vara på plats under slutspelet i Globen den gången. Mäktigt som tusan det! Men den utveckling som skett på de 8 år som gått är väl att den redan då smala toppen har blivit bättre och jämnare, (översatt, Sverige vinner inte lika lätt längre, trots att man fått kämpa hårt mot kanske mest finnar de senaste åren) och att det kommit till fler lag som inte alls håller måttet.

"Blåbärslagen" ligger fortfarande väldigt långt efter, och detta är väl kanske trots allt en anledning till att dom är med. Genom att matcha mot de bästa så hoppas man väl internationellt på att nå en positiv utveckling, trots att lagen ofta förlorar väldigt stort.. (??) Inte helt logiskt, om du frågar mig...
Kommentera