Innebandy

419 inlägg · 32 ämnen

Inlägg #397058

Sv: Innebandy-VM
Läser i GP att det i den svenska truppen råder lite olika åsikter om det är posivitv eller negativt att antalet lag i A-VM utökats.

Klippt och klistrat ur GP:

"Peter Kokocha tar historieboken till hjälp när han får frågan om det är rimligt att en VM-match kan sluta 25-0.
- Titta på hockeyn. Hur såg deras första mästerskap ut? Det var liknande siffror och bara ett lag som vann gång efter gång. Det är lätt att glömma att innebandyn fortfarande är en mycket ung sport, säger han."

"Om det bara är sex lag som möts i varje mästerskap blir det inte särskilt roligt. Och förhoppningen är ju att lag som Tyskland och Österrike ska bli bättre för varje år som går."


Jakob Olofsson anser inte att det är speciellt utvecklande för de sämre nationerna att matcha mot de bästa, med ideliga storförluster:

"Det kan knappast vara lärorikt att få stryk med 0-25. Jag tycker nog att några av länderna i a-gruppen hade mått bättre av att utvecklas på hemmaplan eller i ett b-VM först."


Italien är ett av de bättre lagen i B-VM och kan var på god väg att kliva upp i A-gruppen. Roberto Beffa, back i laget är inte helt nöjd med det:

"- Vi vill egentligen inte gå upp i a-divisionen. Vad ska vi där och göra? Vi kommer bara att få en massa stryk, säger han."

(Vidare, se länk)
Kommentera