Leksands IF

26646 inlägg · 1367 ämnen

Match 2

231097 · » Till forumet


Sv: Match 2
Lunkster: Mycket bra inlägg Lunkster, tack för det.

Leksand är pinsama som försöker skada spelare för att kunna vinna en match, och sen verkar dom tycka att det är märkligt att spelaren blir avstängd. Det enda jag tycker är konstigt i det här egentligen är att Olsson fick 2 minuter i matchen, och att inte supervisor domaren tog en anmälan direkt efter matchen, som han borde ha gjort. Sen om Leksingar vill kalla det sandlåda, gör det då. Anledningen till att Masken inte lämnade in 4 anmälningar mot FBK är att han knappast hittade 4 incidenter som skulle rendera i avstängningar iaf, och med det insåg han sin egen pinsamthet och avstog. Bra att du insåg det själv Masken.
Kommentera

Sv: Match 2
Mälarmasen: HAHAHAHA !! Du är grym .. grym! Att ni inte kan spela hockey är ett faktum och att ni ska vinna över FBK är ett önsketänkade, kommer aldrig inträffa. Och innerst inne vet du det du också.
Kommentera

Sv: Match 2
BJ: Ännu mer smicker. Jag rodnar ånyo... ;-)
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66:

Du har aldrig funderat på att skriva deckare, roman eller liknande? Tror du skulle lyckas på ett enastående sätt med din utmärkta känsla för fantasi och uppbyggnad av olika senarier. Tror det skulle passa dig som handen i handsken.
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: Visst.... kalla anmälningar och liknande för fegspel.... dock kan inte dessa avstängda spelare blir förlamade från huvud och ned pga en avstängning....
En crosschecking i nacken, en boarding i full fart eller en slashing i ögat.... det däremot är fegt och borde rendera i spöstraff medelst spottstock.... varför det... jo för att det är fegt att försöka vinna på det sättet, samt farligt, onödigt och så vidare.... Man skall inte behöva sätta sitt liv på spel i en hockeyrink... även om det gäller för vissa lag att hänga kvar i elitserien och med detta argument verkar tillåta vad som helst.

Jag har alltid gillat Leksand pga av deras fans och glada spel... numera är det värre spel än FBKs gamla ryggsäckstaktik som var så otroligt kritiserad för ett tag sedan, vilket idag är en bortglömd pinsamhet.

Är det verkligen så att ni tycket att anmälningar borde ge mer skam än farligt spel??? då låter det ungefär som Hells Angels syn på tjallare....

Någon som ni lyckades få ur balans med ert "fysiska" spel som någon valde att kalla det är just Jenni och Nordan.... och inte så jäkla konstigt.... När ni går in med taktiken att få spelare ur balans via idiotiska tilltag, så förvänta er inte att ngt lag vänder andra kinden till.... och att ni och er taktik sedan är så genomskådade att det är ni som får spelare avstängda är det ingen som tycker är konstigt förutom ni själva....

Lev upp till bra spel och regelmässiga kämpatakter.... då skall jag börja ta er på allvar igen...
Kommentera

Sv: Match 2
BJ: Klassiker... *rodnar* ;-) Ja, även en saktmodig man som Masken kan ju få nog - jag med, även om jag stundtals inte är lika saktmodig...

Det där ynkliga tricket med nämnden rågade liksom måttet kan man väl säga. Om ni nu tycker det det är ovärdigt ett förut finlirande lag som Leksand att plötsligt börja spela lite tuffare än vad vi gjort oss kända för, så det fasen i mig betydligt mer ovärdigt ett lag som FBK att köra parallellmatcher vid skrivbord i Stockholm - och tillika gömma sig bakom sin läkare när man gör det. På den punkten är tom HV renhårigare då deras anmälningar mot DIF (och tvärtom) inte ger sken av att vara annat än från klubben i sin helhet och dessutom ren och skärt jävelskap. Sandlåda alltså - men man erkänner det åtminstone...

Så inte FBK... Där låter man sin läkare (säkert mycket villigt och med hela FBK:s goda minne) agera någon slags "moralisk sköld" för att därigenom ställa sitt låga agerande i någon slags bättre moralisk dager... fast alla borde veta att det är precis samma bevekelsegrund som HV/DIF...

Någon annan slutsats är det ju svårt att komma till när en spelare som enligt läkaren lider av en hjärnskakning från föregående match som ett trollslag är så frisk att han kan delta i nästa - något som inte skulle funka alls om inte "hjärnskakningen" bara var av den typen som bekvämligtvis finns på ett papper i Karlstad för vidare befordran till clownskolan på förbundet...

ELLER så har denne Lindwall åsidosatt sitt läkarkall genom att låta en "hjärnskakad" spelare delta i spel. Något som inte låter troligt - troligare då att det är frågan om en pappershjärnskakning...

Nå, lågt är det i varje fall... klart lägre än att spela lite tufft trots att det går lite på tvärs med spelstil förut. skrivbord, är det er nya spelstil? :->
Kommentera

Sv: Match 2
Vargatjutet skrev: "Det ni kör med är inte fysiskt spel.. Det är fult och farligt spel.. Tackla spelare i ryggen när dom står mot sargen är ju en av LIF favorit tackling.."

Nu vill jag att du visar statistik på hur många "Checking from behind" Leksand blivit utvisade för. För att göra det hela rättvist bör du även kolla upp FBK´s stats för det också...
Kommentera

Sv: Match 2
Vargatjutet: Ja du vargatjut, vad ska man säga? På dig låter det som om Leksand knappt vet vad hockey är eller hur man spelar det spelet. Du skriver om farliga tacklingar bakifrån nära sargen. Om du va och tittade på första kvartsfinals matchen så kanske du såg Marcels Jennis tackling på en Leksandsspelare??? Det var en riktigt ful tackling 1 meter från sargen. Ta och syna i era egna led innan du börjar gasta allt för mycket.

Imorgon vinner Leksand och förstör FBK:s svit i slutspelsmatcherna!

GO Leksand Stars!!!
Kommentera

Sv: Match 2
Dragan 2k: Även fast jag är Leksing så tycker jag det är tjatigt att vissa ska kalla han "gnäll" Conny, va fan,
tycker det är samma sak som att säga att Leksand spelar fult JÄMT! ;)
Tycker f.ö att Tobbe Holm borde skärpa sej betydligt till nästa säsong, pååkningen på wally var fruktansvärt onödig.

Hört att Rönnmark inte dömer matchen imorrn, stämmer der? :)
Kommentera

Sv: Match 2
bennyi: Kunde inte hjälpa att kommentera ditt inlägg.

Du skriver "Det där med fult spel är nåt som tidningar har blåst upp efter uttalanden av Gnällconny och Wikegård." för att sedan skriva "Jag gillar inte heller fula slashingar och farliga tacklingar men det är väl fler lag än vi som sysslar med det, eller?"

Hur är det då? Spelar ni fult eller inte?
Kommentera

Sv: Match 2
bennyi: Ska ni någonsin släppa dessa löjliga påhopp på Conny Evensson.

Det är rent ut patetiskt att gång på gång se vissa leksandssupportrar hålla på med dessa påhopp.
Kommentera

Sv: Match 2
bennyi: Det ni kör med är inte fysiskt spel.. Det är fult och farligt spel.. Tackla spelare i ryggen när dom står mot sargen är ju en av LIF favorit tackling.. Livsfarlig, en spelare i NHL bröt nacken på det sättet och kommer inte få spela hockey mer..

Vi kan inte vänta tills det händer i ES, men så som LIF spelar så händer det mycket snart.. Och varje situation mellan en LIF spelare och FBK spelare så ser man hur LIF spelaren slår med knytnävarna i ansiktet och slår med klubban och t.o.m lägger si på en spelare för att få stopp på oss FBK are..

Jag gillar fysisk spel, gillar även slagsmål när det händer, men så som LIF spelar så blir det bara för mycket... Man vill ju se lite hockey.. Leksand kan ju ägna sig åt boxning och brottning istället om dom vill ha sånt spel..

Jag vill inte att det ska va "messpel" heller.. Älskar hårda tacklingar, slagsmål då och då men säger bara att det blir för mycket när LIF håller på.. Det blir ingen hockey av det, bara jobbiga utviningar... 4 mot 4 spel, 4 mot 3 spel och 5 mot 3 osv... Man vill ju som sagt se en bra hockeymatch!! Med 5 mot 5 spel och några utvisningar ibland..
Kommentera

Sv: Match 2
Vargatjutet: Helt klart har leksand fått order om att spela fysiskt denna säsong, kriga i varje match för att hålla sig kvar (vi är faktiskt nykomlingar), hellre spela hårt och vinna än att spela vackert och förlora. Skönspelet kommer framöver. Det där med fult spel är nåt som tidningar har blåst upp efter uttalanden av Gnällconny och Wikegård.

Alla lag har inte "finlirare" som färjestad som inte gör en fluga förnär. Jag gillar inte heller fula slashingar och farliga tacklingar men det är väl fler lag än vi som sysslar med det, eller?

Är ni rädda för fysiskt spel så kan ju innebandy vara ett alternativ.
Kommentera

Sv: Match 2
svanru: Du har så rätt... LIF har vunnit många (inte alla men många) av sina matcher med mycket fult spel!! Det sätter det andra laget ur balans.. Det kanske funkar men det är ju ändå fult spel..

Om FBK börjar spela fult spel för att vinna matcher, då skulle jag bli besviken på dom..

Jag tror faktiskt att Leksand har fått order från sportchefer och ordföranden att spela så, bara för att hålla sig kvar i ES!!!
Kommentera

Sv: Match 2
Jag vet inte om alla gamla goa Leksandsanhängare håller med er i ert sätt att uttrycka sig om motståndarna. Jag har sett Leksand många gånger både i Leksand och i Karlstad då var leksand känt för sin spelglädje med lirare som Åhlberg, Brasar Labraaten, Söderström med många flera. Leksand vann på sin spelskicklighet.
Idag är det en gäng med ett par undantag, som försöker slå ihjäl motståndarna. detta kan väl inte var alla goa Leksingars önskan.
Jag försvarar aldrig en FBK:are som beter sig dumt ex J Jönsson gnällde till sig ett par matchstraff i början av säsongen och han fick intern kritik framförallt av supportrar av att han var felfokuserad. Ishockey är ett spel som skall spelas med tuffa men justa metoder inte avrättningsförsök.
Kommentera

Sv: Match 2
Mälarmasen: Tycker att färjestad är ett lag fullt med fegisar och kärringar med superfjollor i ledningen. Osportsligt av Färjestad, det finns 157 situationer där färjestad gör sig skyldiga till grova förseelser i varje match, kolla bara petra nordström, lillpelle prestberg, och tant Jörgen så ser ni vad jag menar.
Kommentera

Sv: Match 2
Jag undrar jag om det inte är så att diciplinnämnden är de som ligger bakom den där otrevliga hemsidan "stoppa daltandet med Leksand"? det verkar ju nästan som så. Ja, vad ska man göra när (nästan) hela sverige vill ha en "drömfinal" mellan Frölunda och Färjestad. Suck, det här känns så meningslöst. Men vi ger inte upp. Imorgon blir det daladans i Leksand igen och då vinner vi.

GO Leksand Stars!!!
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66:

Svårt att välja något. De är alla redan klassiker... Masken har plockat fram hinken och spaden och givit sig in i leken.
Kommentera

Sv: Match 2
Gripen66-

Håller med att det är orutinerat utav en nämd att stänga av en spelare på väg ner till matchen. Har själv inte sett händelsen utan jag kommenterar endast sättet.

Holm däremot skall ni nog ta in på ett kvartsamtal, han verkar vara alldeles för het på gröten, tänker på påkörmimgen utav målisen igår. totalt onödig utvisning som resulterade i ett mål i baken. Det är väl det som är det store problemet för er just nu att ni drar på er för många onödiga utvisningar.

Om ni håller dom nere och Sean spelar som han gjorde igår
då blir det vinst i morgon! (4-2)
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: Nu väntar vi spänt på om dunungen T holm blir avstängd efter överfallet på Wally i början av matchen.
Kommentera

Sv: Match 2
BJ: Jaha, jag har noterat det. Och? Bara för nyfikenhets skull - vilket blir du mest stum av?
Kommentera

Sv: Match 2
Det var väl ett jävla liv om det där rundningsmärket.
Att han förmodligen blev avstängd pga att han blev anmäld av förbundets särskilda anmälningsfunktionär verkar vissa ha glömt.
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66:

Man blir stum när man läser dina otroligt nyanserade inlägg...
Kommentera

Sv: Match 2
Hejsan Leksingar !

Inte för att jag är direkt förtjust i Leksands IF (Speciellt inte efter att ni vann mot oss och snodde slutspelsplatsen), men jag måste bara påpeka att jag är på er sida när det gäller Christer Olssons avstängning. Det var ett horribelt drag av svenska hockeynämnden (eller vad dom heter) att meddela så sent som när laget var halvvägs till Karlstad. Jag hoppas det löser sej för er. Nu ska jag sitta och längta tills mitt kära SSK får spöa Brynäs den 12:e mars i en helt obetydlig träningsmatch i Gavlerinken......

Lycka till i fortsättningen.....
Kommentera

Sv: Match 2
Lunkster: Jag syftar på att springa till nämnden och gnälla... Där kan du f ö tala om att gnälla om nåt. Jag/vi ger bara uttryck för rättmätig indignation och inget annat...

Min ålder? Nej, det låter lite sandlådeaktigt när du uttrycker det på det viset. ;-) Men faktum kvarstår likförbannat. Det FBK nu gjort är så lågt att det inte finns ord för det...
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: Klart mycket fegare att crosschecka och arbåga mot huvudet.... Nu kommer detta inlägg leda till kommentarer ang Jennis boarding... vilket är helt irrelevant eftersom det är ett helt annat fall. Sluta och vara bittra mot läkare som anser att fult spel även innefattar slag med avsikt att skada. Vill ni anmäla Jenni så gör det... men för jösse namn är det väl dags att sluta gnälla.... påminner om pojklagseftersnack...

Att sedan använda begreppet "Det var inte vi som började" visar inte din riktiga ålder Gripen... och dessutom, syftar du på att vinna eller crosschecka???
Kommentera

Sv: Match 2
skalpjägaren: Där sade du ett sant ord! ;-)
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: Du ger aldrig upp va?
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: det är väl bara att göra som Wikegård. Titta igenom säsongens alla matcher och se kanske finns det något som kan anmälas från någon match. Vad jag vet så finns det ingen preskibering hos Disciplinnämnden..
Kommentera

Sv: Match 2
High Voltage: Vi räcker alldeles utmärkt till när vi får möjligheten. Och det är väl det ni upptäckt när ni börjat gå skrivbordsvägen också... fegt...

Skandal att en klubbläkare ska kunna bestämma sig för att anmäla en händelse som bara gav två minuter. Om nu inte Rönnmark är avlönad av FBK (vilket så klart han inte är rent bokstavligt) så är då fan er läkare det... :-> Det är egentligen större skandal det... och fegt som sagt.

Jag tycker som sagt att LIF borde svara med en motanmälan mot Jenni (tackling baifrån mot sargen). Bara för principen alltså - inte för att jag tycker det är en bra väg att gå. Men det var inte LIF som började.
Kommentera

Sv: Match 2
Lunkster: Tror du? ;-)
Kommentera

Sv: Match 2
Lunkster: Jo, det är lätt att skylla på domaren när man inte räcker till.
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: Om vi kör kvartfinalerna i bäst av 15 matcher så skulle väl förklaringarna efter alla förlusteren skyllas på domaren kan jag tänka. Även om det skulle bli 8-0 i matcher.... rönnbär är sura sa räven....
Kommentera

Sv: Match 2
Det kommer f ö inte att låta trevligt när Rönnmark kliver in på isen på onsdag. Buanden och visslingar är väl bara förnamnet...
Kommentera

Sv: Match 2
High Voltage: Ja, i tom bur... Starkt ändå att ta ut Sean med 6 1/2 minut kvar. Utan Rönnkvist i laget måste man ta lite vilda chanser... ;-)
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: 4-1 i numerärt underläge av fbk
Kommentera

Sv: Match 2
Och nu gjorde LIF 3-1. Nu behöver vi bara ett par filmade 5-3-lägen... Tror nån VI får det? ;-)
Kommentera

Sv: Match 2
svanru: Ja, trots en heroisk insats så orkar nog inte LIF längre. Man har för mycket mot sig - inte nödvändigtvis på isen...

Inget av de två sista målen var PP, men det är Rönnmark bakom detta också... indirekt.

Vi får satsa på match 3. Och om nu Ulf R ska döma den med får vi hoppas på akut vinterkräksjuka...
Kommentera

Sv: Match 2
High Voltage: Inte direkt men roligt ändå
Kommentera

Sv: Match 2
svanru: oväntat ? ;-)
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: 3-0 till FBk tralalala
Kommentera

Sv: Match 2
Nu är Rönnkvist igång igen. 6-20 i minuter i LIF:s "favör"... Suck...
Kommentera

Sv: Match 2
Zcootah: haha , jag har för mig Nordström blev avstängd tidigare denna säsong ?? Christian Sjögren i Timrå likaså , så det är inte bara dom mindre klubbarna som råkar illa ut som ni säger
Kommentera

Sv: Match 2
bajenmattias: olsson är ju leksing...det är inte jenni....där harru skillnaden
Kommentera

Sv: Match 2
Andra raka stjärnfallet är vid 22-tiden ett faktum.
Ser fram emot det.
Kommentera

Sv: Match 2
bajenmattias: Det mesta med den där nämnden är patetiskt... Det blir mer och mer uppenbart att den styrs - inte enbart av DIF utan de andra "stora" klubbarna också. Något som jag varit inne på förut...

Det är ruttet ända in vad gäller både nämnden i sig och förbundet som helhet. Några bakom ett skrivbord i stockholm (där är ju där de sitter, men jag ser det mer som storKLUBBskonspiration än storSTAD...) har bestämt hur slutspelet ska sluta... Det är vi mot Hockey-sverige, percis som nyz skrev i sin krönika på superstars.nu...
Kommentera

Sv: Match 2
Dragan 2k:

Varför skall de stänga ab Christer Olsson bättre att de kolla på Jennis tackling... 2 minuter för en solklar Checkin from Behind detta är patetiskt..
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: Nu har Christer Olsson blivit avstängd också. Manfallet verkar bli allt större hos Leksand.

Se länktipset.
Kommentera

Sv: Match 2
Micke80: Bah! Löfström kommer inte att spela mer i år efter en hjärnskakning han drog på sig mot Frölunda. Ingen som gnäller om det här. Men synd är det förstås...
Kommentera

Sv: Match 2
gripen66: ja du , Nordström fick en hjärnskakning efter Lodins "fina" tackling i nacken , då skulle nog du oxå ligga på isen och pipa .
Kommentera

231097 · »