Leksands IF

26642 inlägg · 1367 ämnen

Utlänningar...

578071 · » Till forumet


Sv: Utlänningar...
Alisandali: sydromet du precis beskrev tror jag kan bro på den stora omsätningen av spelare, sen tror jag även att du skulle käna igen en utlänsk spelare bara han hade spelat mer en 2 år i lif

klubbkänslan är antagligen priset vi får betala för att se bland den bästa hockeyn i europa, sen är det tyvär ett begrep som inte bara börjar försvina inom ishockeyn, utan även inom annan elit idrot(tex fotboll).

IMO har inte klubbkänsla att göra med vartifrån man kommer utan hur länge man spelat för ett lag
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Falahk: Visst vill jag se bra hockey i Leksand, men vad jag också vill är att jag vill att SVERIGE ska ha ett bra hockeylandslag. Jag tror inte det går framåt om vi låter alla utlänningar spela i elitserien medan våra svenska spelare håller till längre ner, då kommer vi få det tufft internationellt eftersom utlänningarna utvecklas mer då. Om Tre Kronor spelar bra hockey kommer intresset drivas upp i hela Sverige, vilket medför fler bra hockeyspelare.

Sedan tror jag att utlänningar driver upp lönekarusellen. Om vi ska försöka hålla lönenivåerna på en normal nivå tror jag det behövs en satsning på egna produkter så man får upp mera junisar i A-laget. men om men sådan satsning ska vara lönsam krävs också mer pengar för en egen produkt som bytt klubb, eller något sådant.
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Alisandali: dt du säger är tyvärr sant!
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Falahk: Klart vi vill se bra hockey i Leksand , men det tråkiga med så många utlänningar är att man inte känner igen dom .
För några år sen kunde man möta en spelare på gatan som man kände igen , och dom visste vem jag var .
Idag skulle jag missa minst halva laget om jag mötte dom ute någonstans,

Tycker att ( det tar imot att skriva det ) det var bättre förr , när spelarna kom från Dalarna , och man fick en så kallad vi känsla med dom .

Idag är det ett gäng (nu tar det emot igen) hockeyhoror som åker runt och tjänar pengar , finns ingen klubbkänsla kvar längre .
Kommentera

Sv: Utlänningar...
jag håller med dom flästa här på en punkt och det är artist kontrakten, samma regler bör gälla för alla kontrakt, så att slopa dessa kanske är en bra bit på vägen

ser dock själv inget problem med att juniorer som inte platsar i dagsläget blir utlånande på praktik till lägre ligor tills dom platsar i laget, Elitserien är en profs liga och ingen sandlåda, här kan vi även dra paralleler till det normal arbets livet, ha du mer erfaranhet har du oftast störe chans att få jobb, så är det också i hockeyn på elit nivå, varesig du vill det eller inte.

gällande utlänska spelare ser jag hellst en liga med yrkesmen, sama sak gäller ifal jag tex skulle anlit någon till att måla mitt hus(ifal jag nu skulle äga ett), då splare det ingen roll ifal killarna som målar huset heter mohamed sålänge dom har dokumenterad erfarenhet och gör ett bra jobb(om nån nu skulle ha problem med att den anlitade har utländsk bakgrund är det inte mitt problem)

jag vill också säga att jag tycker att juniorer ska få spla ifal dom platsar men gör dom inte det har dom inget i laget att göra

så problemt enligt min mening är inte utländska splare, utan bristen på mod hos värvar ansvarige och tränare, men jag skulle antagligen inte göra mycket anorlunda själv ifal jag var sportchef, jag skulle inte göra anorlunda ifal det fans begränsningar på utländska spelare heller, jag skull värva splare med erfaranhet och dom jag själv anser platar från dom engna leden(sen har jag antagligen andra åsikter om vad som gör en bra spelare än masken/pirro, vilket skulle kunna göra att jag agerade en aning anorlunda)

som sportchef har man som jobb att producer en kvlitets produkt på isen(varför vill ni begränsa förmågan för en sport chef att göra just detta, för några år sen lärde jag mig att man ska arbeta med rätt värktyg för att få arbetet så efectivt som möjligt, ska vi tex förbjuda kock att arbeta med en vass kniv och istlät ge honnom en trubig?)

sen kan man även tänka på att ett system som begränsade antalet utländska splare skulle vara diskriminerande

själv vill jag se så bra hockey som möjligt i leksand, vad vill ni?(ifal ni inte håller med mig kan ni gärna utmana mig på debat ifal ni har andra åsikter)
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Mats GBG:
Pratar någon om Leksands juniorer så tänker i alla fall jag direkt på riktiga leksingar och i viss mån övriga Dalarna. Inte en massa danskar, skåningar och smålänningar bland andra. En riktig leksandsjunior är t ex Jonas Nordkvist.
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Ola: de låter inte alls bra :) men kan lova att skulle de va så ...så skulle elitserien inte se ut som den gör nu
Kommentera

Sv: Utlänningar...
mattias - 74:

"Leksand har väl aldrig varit bra att ta hand om sina juniorer oavsett om de kunnat eller inte."

Jonas Bergqvist, Niklas Eriksson, P-O Carlsson, Jens Nielsen, Heinz Ehlers, Bura*****y m fl har ju kommit upp från juniorlaget. Men med aldrig kanske menas från 90-talet och framåt.

På 90-talet kom ju iofs Hedberg, Andreas Carlsson och Huokko bland annat upp, så det måste vara 2000-talet du menar med aldrig... ;-)
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Metal Guru:
Så här gör vi:
Ingen spelare över 18 år får byta klubb. Man får spela för sin moderklubb resten av karriären. Ett NHL-kontrakt innebär dock undantag. Värvningar av utländska spelare blir givetvis förbjudet. Låter det inte bra? Eller kanske inte...
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Metal Guru: Det är just detta som är grundproblemet. Alla slags begränsningar skulle drabba de ekonomiskt svagare lagen negativt och endast ett fåtal klubbar skulle signa upp de lovande spelarna. Det är sedan länge sedan bevisat att klubbkänslan inte längre finns hos de flesta spelarna. Skulle det kännas bra om tex Leksand bekostar hela uppträningen för att sedan bli av med honom så fort det blir en bra spelare av honom? Jag antar att det svaret är uppenbart, och samma gäller nog samtliga klubbar.

Jag tror att det är svårt att sätta bestämmelser för att stimulera klubbar att satsa på egna produkter. Det måste komma genom andra intressen. Ett sätt att stävja att allt för många utlänningar spelar i elitserien vore att göra det dyrare, ta bort artistkontrakten eller nåt i den stilen.
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Piggyhill: Dom 4 första är helt ockey , men Jiri Bicek är inget vidare .
I Cupen uppe i Mora såg jag alla tre Leksands matcher , och slöare , likgiltig forward än Bicek fanns inte.
Jag började reta mig på han i Moramatchen och sen följde jag han extra noga dom anndra två matcherna , och döm av min förvåning .
Killen lyckades vara ÄNNU sämre , men det är ju bara försäsong så han kanske blir bättre när det gäller nåt .
För sämre kan då inte bli.
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Ni pratar 'stängd elitserie' och 'tak för utlänningar', men är det inte så att de svenska spelarna inte räcker till för att fylla upp 12 elitserielag?

Vilka skulle man fylla på med?
Det håller inte att fylla på med junisar på alla positioner det nu finns en utlänning - inte ens hälften av platserna skulle de kunna fylla upp. Eller?
Kommentera

Sv: Utlänningar...
GävleLasse: En stängd elitserie känns så...tråkig;(

Men alltså, om ett antal juniorer måste var med...Och om tränarna väljer att inte spela med dom. Rent hypotetiskt nu. Match mellan Luleå och Frölunda. Juniorerna hänger med, de byter om men får inte spela ett byte. DE komer hem...Man kan säga att ca 1,5 dagar försvinner för dem, dagar de kan utnyttja till träna istället. Visst, det är erfarenhet, men tror ändå inte på att ha många spelare som inte får spela...
Kommentera

Sv: Utlänningar...
mattias - 74: Angående juniorerna kommer ju klubbarna bli tvingade att satsa på dom, ifall man inför en gräns...Hoppas verkligen den kommer snart, ibland känns det fel att säga "svensk klubblagshockey"....

Och det borde dom fatta..att det inte håller med 10 utlänningar i varje lag
Kommentera

Sv: Utlänningar...
Helt klart borde det bli en begränsning av utlänningar i framtiden för att förbättra svensk hockey och ge mer tid åt de yngre svenska spelarna.

Vi leker med tanken.... LIF får bara ha 5 st utlänningar i truppen.... Vilka 5 i dagens trupp vill ni helst ha kvar?

Mina 5:
- Tomas Duba
- Ladislav Benysek
- Kimmo Lotvonen
- Mike Watt
- Jiri Bicek
Kommentera

Sv: Utlänningar...
mattias - 74: Tanken är god men jag tror att Elitserien skulle bli alltför ojämn om man satte såna begränsningar. Hur lätt skulle det bli för ett lag som lyckas ta sig upp i ES att bygga upp ett lag som skulle ha en chans att hänga kvar?

Nej det behövs nog en stängd Elitserie om man verkligen skulle vilja bygga upp en slagkraftig juniorverksamhet. Se finland.

Men nu har vi en öppen högsta serie och får jobba utifrån det. Så istället för att begränsa antalet utlänningar så kunde man införa en regel att man måste anmäla ex antal juniorer till varje match. Sedan är det upp till tränaren om han vill köra på kort om folk en hel säsong.
Kommentera

Sv: Utlänningar...
maki:

Leksand har väl aldrig varit bra att ta hand om sina juniorer oavsett om de kunnat eller inte.

Vad beträffar utlänningar så är väl Leksand och Mora de lagen med de flesta utlänningarna i laget. Tror ändå det blir svårt att införa nån slags regel om ett ex antal utlänningar i es, men ingen skulle bli gladare än jag om vi fick kanske 3 -4 per lag.
Kommentera

Utlänningar...
Aftonbladets Tomas Ros skriver i sin blogg om uppflyttningar till Elitserien...
"Leksand köpte utlänningar och gick upp 02 och 05"...

Och Leksand är ju bland lagen med flest utlänningar...Det vet vi men det känns ju inte bra om vi blir utmålade som det laget...
Och det går ju hand i hand med våran krassliga juniorsida...Kanske svensk hockey och svenska juniorer skulle må bra mycket bättre av en begränsning...? 5 per lag?
Kommentera

578071 · »