Leksands IF

26645 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1143435

Sv: Rögle Leksand

Swordster:
Så om någon blir regelrätt tacklad, men av olika anledningar blir skadad - då är det matchstraff??? Jag är rätt säker på att du inte tänkt igenom vad du säger nu...

(jag säger inte något om den aktuella tacklingen, utan talar generellt här.)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle Leksand
Metal Guru: Nej men om en tackling i ryggen, oavsett om han vänder den till, och skadar den skall det vara matchstraff... Man är alltid ansvarig för vad man gör på isen. Om den inte hade skadat skall det vara 2+10.
Kommentera

Sv: Rögle Leksand
Metal Guru: Vid närmare eftertanke kom jag på att det numera ska vara matchstraff om någon blir skadad av en regelvidrighet, oavsett hur ful själva smällen är. I det här fallet torde det alltså handla om ingenting eller 5+matchstraff. Jag håller dock fast vid att det var väldigt olyckliga omständigheter snarare än det fula i tacklingen som gjorde att konsekvenserna blev så allvarliga.

Den riktiga frågan är dock: Varför åker Niemi vänd mot sargen? Jag tycker bara att det blir vanligare och vanligare att spelare åker vända mot sargen för att inte vara tacklingsbara, tyvärr innebär det att risken för allvarliga skador ökar markant om någon beslutar sig för att tackla iaf. Det finns ett antal exempel bara från den senaste säsongen på detta.
Kommentera