Leksands IF

26651 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1146318

Sv: Silly season 2009 / 2010
mattias - 74: Felet med Leksand är att man lever i tron att man ska kunna lira sig upp i elitserien. Det är dags att tänka nytt. Det som krävs för att ett lag ska gå upp är följande:

- Minst ett av elitserielagen i kvalserien kollapsar och spelar långt under sin normala kapacitet pga skador, inre stridigheter, totalt bortblåst självförtroende etc.

- En riktigt bra målvakt och ett stabilt försvarsspel.

- Ett riktigt hungrigt lag där alla offrar sig mer än de i motståndarlagen

- En vass förstafemma som kan göra de viktiga målen och spela PP.

Värva bra allsvenska killar och spelare som tröttnat på att spela i fjärdefemman elitserien. Det är mycket möjligt att det går att fynda i Norge också. Skaffa en klassmålvakt och en förstefemmecenter av klass. Spela ihop laget under en säsong och gör en ordentlig push säsongen efter. Nu eller aldrig strategin som Leksand kör varje år fungerar ju uppenbarligen inte. Långsiktighet vore nytänk i den föreningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 2009 / 2010
Wayne Gresky: Det är inte ofta jag håller med en modoit, men i detta fall gör jag det när det gäller följande;

"Minst ett av elitserielagen i kvalserien kollapsar och spelar långt under sin normala kapacitet pga skador, inre stridigheter, totalt bortblåst självförtroende etc"

Det är nog lätt att glömma bort den erfarenhet man får av spel i ES. Själv anser jag att det inte det är någon skam att förlora mot Rögle som är erkänt starka på hemmaplan, det är bättre lag än Timrå som åkt på däng i Lindab.

SSK var "på väg upp igen" när Strumpan och Nyman fick sparken. Man började vinna matcher igen när dessa herrar togs tillbaka, och därmed även spelarna självförtroende. SSK är ett halvtråkigt lag offensivt men otroligt duktiga i defensiven.

År efter år åker LIF och småfiser hela serien igenom men när man ställs mot lag från ES blir man lite tagna på sängen. Man är inte van att utmanas på det sett som RBK och SSK gjort.

Jag kan ha fel men kämparandan finns inte i lika stor grad hos LIF som det gör hos konkurenterna när det går emot.
Kommentera