Leksands IF

26645 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1146358

Sv: Silly season 2009 / 2010
Wayne Gresky: Det är inte ofta jag håller med en modoit, men i detta fall gör jag det när det gäller följande;

"Minst ett av elitserielagen i kvalserien kollapsar och spelar långt under sin normala kapacitet pga skador, inre stridigheter, totalt bortblåst självförtroende etc"

Det är nog lätt att glömma bort den erfarenhet man får av spel i ES. Själv anser jag att det inte det är någon skam att förlora mot Rögle som är erkänt starka på hemmaplan, det är bättre lag än Timrå som åkt på däng i Lindab.

SSK var "på väg upp igen" när Strumpan och Nyman fick sparken. Man började vinna matcher igen när dessa herrar togs tillbaka, och därmed även spelarna självförtroende. SSK är ett halvtråkigt lag offensivt men otroligt duktiga i defensiven.

År efter år åker LIF och småfiser hela serien igenom men när man ställs mot lag från ES blir man lite tagna på sängen. Man är inte van att utmanas på det sett som RBK och SSK gjort.

Jag kan ha fel men kämparandan finns inte i lika stor grad hos LIF som det gör hos konkurenterna när det går emot.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 2009 / 2010
Tikinmyheart:

Ett av dom stora problemen är väl hur serierna är uppbygda. När Leksand eller nåt annat lag i Allsvenskan vunnit en serie så måste dom vinna en till för att gå upp i Elitserien. Jag kräver inte att de skall utöka till 14 lag om de inte känner att de måste men när ett lag som Leksand är så överlägsna som man faktikst är i serien så borde man gå opp automatiskt. Detta är ju knappast nånting som enbart leksingar tycker utan majoriteten av hockeysverige.

Annars håller jag med WG i det mesta han säger
Kommentera